در جلسه ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه گزارشی از روند احیای دریاچه ارومیه ارائه و ۹ راهبرد جدید برای تسریع در نجات این پهنه آبی با ۲۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار تصویب شد.

محمد مخبر در این جلسه گزارش‌های ارائه شده از اقدامات صورت گرفته در جهت نجات دریاچه ارومیه را رضایت بخش ارزیابی و از دست اندرکاران و دستگاه‌های مرتبط قدردانی کرد و با بیان این‌که «موضوع دریاچه ارومیه از چند وجه دارای اهمیت است» اظهار داشت: توجه به مسائل زیست محیطی یکی از شعار‌های دولت سیزدهم بوده و پیگیری‌های جدی دولت برای نجات دریاچه ارومیه، نمادی از توجه به حفاظت از محیط زیست به شمار می‌رود. مدیریت منابع آب از دیگر جنبه‌های نجات دریاچه ارومیه است و اجرای برنامه‌های مرتبط با نجات این دریاچه، نقش موثری در مدیریت مطلوب منابع آب کشور دارد.

وی با اشاره به «حساسیت مردم کشور، نهاد‌های مختلف و حتی جامعه جهانی نسبت به دریاچه ارومیه» خاطرنشان کرد: این دریاچه امروز به موضوعی ملی و حتی بین المللی تبدیل شده بنابراین باید مسائل این دریاچه را به صورت ریشه‌ای و اصولی حل و فصل کنیم که خوشبختانه طرح‌ها و برنامه‌های تدوین شده با همین رویکرد در حال اجرا است.

معاون اول رییس جمهور از وزیر نیرو، سازمان برنامه و بودجه و استاندار آذربایجان غربی خواست نسبت به تأمین اعتبارات مرتبط با طرح‌های نجات دریاچه ارومیه حساسیت ویژه داشته باشند تا این منابع به موقع تأمین و زمینه اجرای بهنگام طرح‌ها را فراهم کند.

وی همچنین با اشاره به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته برای مدیریت چاه‌های آب منطقه خاطرشان کرد: نمی‌توانیم نسبت به معیشت و زندگی مردم بی تفات باشیم و لازم است پیش از هرگونه اقدامی، طرحی جامع برای معیشت و اشتغال جایگزین افراد ذینفع تدوین و اجرایی شود.

وی آسیب شناسی‌های انجام شده در خصوص موضوعات مرتبط با دریاچه ارومیه را مثبت و رضایتبخش توصیف کرد و گفت: باید ساز و کار و تدابیر دقیقی اندیشیده شود تا از تکرار آسیب‌ها به دریاچه ارومیه جلوگیری شود.

در این جلسه که وزرای نیرو، کشور، سرپرست وزارت جهاد کشاورزی، رییس سازمان حفاظت محیط زیست و معاون اجرایی رییس جمهور نیز حضور داشتند، استاندار آذربایجان غربی به عنوان دبیرکارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه گزارشی از اقدامات مهم کارگروه در سال ۱۴۰۱ و وضعیت کنونی دریاچه ارائه کرد.

در این نشست همچنین گزارشی از آخرین وضعیت سدها، برنامه و عملکرد رهاسازی آب به دریاچه و روند اجرای مصوبات جلسه قبل ارائه شد.

در ادامه گزارشی نیز از تأثیر بازدید سال گذشته رییس جمهور از دریاچه ارومیه و دستورات وی برای تکمیل طرح‌های نیمه تمام و تأمین اعتبار برای اجرای پروژه‌های مرتبط با نجات دریاچه ارومیه ارائه شد.

۹ پیشنهاد نیز در این جلسه با اعتباری حدود ۲۳۰۰میلیارد تومان به تصویب رسید که تدوین طرحی جامع برای مدیریت چاه‌های آب ضمن توجه به معیشت و اشتغال جایگزین، بهبود ساختار اجرایی ستاد احیا و کمیته استانی، تکمیل و اجرای فاز دوم طرح انتقال آب سد کانی‌سیب به دریاچه ارومیه و توسعه مراکز ترویجی برای اصلاح الگوی کشت و افزایش بهره‌وری در سطح حوضه آبریز دریاچه ارومیه از جمله این مصوبات بود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۴ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
بجای این همه هزینه برای انتقال آب از جاهای دیگه و خشک کردن رودها و تالاب ها برید کشاورزی اون منطقه رو به روز کنید تا از چاه های عمیق و نیمه عمیق استفاده نشه تا دریاچه طبیعی احیا بشه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۵ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
خدا وکیلی این دریاچه ی شور چه سودی دارد .این همه هزینه را برای چی می کنید ، این دریاچه را باید خدا احیا کند کار شما نیست .آنهم با بارندگی هایی مانند ۳۰ سال پیش.خودتون را خسته نکنید .آب های را بدید به کشاورزها تا نان ورزق خانوادشون را در بیارند. کار شما مثل پر کردن یک استخر با استکان است. دست بر دارید. این همه هزینه را صرف بتون کردن کف دریاچه کنید تا هیچ ریز گردی نداشته باشد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۲۳ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
جدی بهتر نیست دریاچه ارومیه را خشک کنید و جای شوره زاری که برای اطراف خطرناک است نمکها را جمع آوری و جایش باغ بسازید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۶ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
افزایش بی رویه جمعیت از سی سال گذشته و برداشت بیش از ظرفیت منابع آبی برای تامین نیازهای این جمعیت دوبرتبذ شده، موازنه تولید و برداشت آب را برهم زده و زیست بوم کشور را بیمار کرده است. اکنون با ادامه و پیگیری سیاست افزایش جمعیت، این زیست بوم بیمار به مرگ نزدیک و نزدیکتر می شود و تنها راه نجات این بیماری، شفای بیماری مزمن " کم جمعیت پنداری" مدیران کشور است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۱ ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۲
فقط ارومیه؟؟؟؟هامون چی؟؟؟شهر زابل داره خالی میشه همه دارن مهاجرت میکنن شهر خالی بشه سر دو دقیقه طالبان زابل رو گرفته
Iran (Islamic Republic of)
امین اقتصاددان
۲۳:۱۸ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
جای تعجبه معلوم نیست دارن چیکار میکنن عرض فقط چندماه یک آب راه باریک حتی آب داخل شهر هدایت کنی به این دریاچه وصل بشه کل دریاچه سرشارآب که میشه هیچ دوبرابر هم میشه میره سمت زمین های مجاور تابستان دیدم آب هایی با چنان فشار در کانال های این شهر معلوم نیست کجا هدایت میشه این دریاچه احیا بشه کلا اون شهر تیلیاردی میشه الان تو دنیا دنبال چنین جاهایی هستن برای ساحل شنا قایق سواری تفریح خوراک
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۴۸ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
فکر می کنید چقدرشو بالا می کشند ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۴۶ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
جنگل ها، تالاب ها،دریاچه ها ،رودخانه ها ، جانوران حفاظت شده و غیره همه نابود شدند اینها فقط تنها کاری که بلد هستند تصویب مصوبه و اختصاص بودجه های کذایی هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۳ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
اگر آب کانی سیب باز هم با ایجاد کانال به دریاچه ارومیه آورده شود آیا عواقب آن هم برای منطقه کانی سیب درنظر گرفته شده است ؟
نباید آن منطقه فدای دریاچه ارومیه شود.
بخشی نگری محیط زیست ایران را نابود کرده است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۰ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
فکر میکنم تا حالا راههایی برای نجات دریاچه ارومیه رفته اند فلذا لازمه ابتکارات جدید و حتما مطمئن و روی اصول مهندسی کارکنند اگر اشتباه نکنم سالهای پیش بی نتیجه بود و آب مورد نیاز کشاورزان را به گودالی روانه کردند ضرب المثلی میگویند بشکه سوراخ هر چه آب بریزی بی فایده است
قدیما از ته دریا می جوشید و همچنین توسط رودها پر میشد الان نه رودخانه هست و نه بالا آمدن آب دریاچه پس به تنهایی حفظ دریاچه میسر نیست هم باید رودخانه باشد و هم بستن کلیه چاههای آب عمیق در نیمه شمالی مخصوصا غرب کشور که امکان ندارد در نتیجه ملت ارومیه کشاورزی میخواهند یا دریاچه، بنابراین یکی را انتخاب کنند و گرنه بودجه بیت المال و آب کشاورزان هدر خواهد رفت.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۹ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
لطفا به ریختن فاضلاب به زاینده رود رسیدگی کنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۵ ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲
سلام خواهشاً در حوزه خودرو خبرنگار اختصاصی داشته باشید تا وضع خودرو را پیگیری کند در کشور چه اتفاقی افتاده است که در کمتر از یک سال قیمت دنا ۲۳۰ تومن رسیده به ۸۰۰ میلیون.
رئیس جمهور و رئیس مجلس باید پاسخگو باشند.
آخرین اخبار