خبرگزاری فرانسه به بررسی اهداف و دستاورد‌های سفر رئیس‌جمهور ایران به سوریه پرداخته و آن را باز شدن برگی تازه از روابط دو کشور خواند.

خبرگزاری فرانسه با پرداختن سفر رئیس‌جمهور کشورمان به سوریه نوشت: ابراهیم رئیسی قرار است چهارشنبه در اولین سفر یک رئیس جمهور ایران پس از آغاز جنگ داخلی سوریه و با هدف گسترش تعاملات منطقه‌ای دو متحد به دمشق سفر کند.

در طول ۱۲ سال درگیری، تهران از سوریه حمایت اقتصادی، سیاسی و نظامی کرد و به دمشق کمک کرد تا اراضی از دست رفته را پس بگیرد. این سفر تنها چند هفته پس از توافق تاریخی ایران برای بازگرداندن روابط با عربستان سعودی انجام می‌شود.

خبرگزاری فرانسه به نقل از خبرگزاری دولتی سوریه، سانا، اعلام کرد رئیسی و اسد درباره روابط دوجانبه، مسائل مشترک اقتصادی و سیاسی و تحولات مثبت در منطقه گفتگو خواهند کرد. رسانه‌های دولتی ایران گزارش دادند که رئیس جمهور ایران در سفر دو روزه خود به دعوت اسد، یک هیأت سیاسی-اقتصادی را رهبری خواهد کرد.

این خبرگزاری در ادامه نوشت: آخرین رئیس جمهور ایران که به دمشق سفر کرد محمود احمدی نژاد در سپتامبر ۲۰۱۰ بود، در حالی که اسد از زمان شروع جنگ دو بار به طور رسمی به تهران سفر کرده است.

اسامه دانورا، تحلیلگر مستقر در دمشق به خبرگزاری فرانسه گفت: این دیدار صفحه جدیدی را در روابط نزدیک بین دو کشور باز خواهد کرد. می‌تواند بر استراتژی‌های اقتصادی بلندمدت تمرکز کند و  ایران به‌شدت خود را به‌عنوان یک مشارکت‌کننده در مرحله بازسازی مطرح کرده است.

روزنامه حامی دولت سوریه الوطن گزارش داد که تعداد زیادی توافقنامه و یادداشت تفاهم در سفر رئیسی از جمله در مورد انرژی و برق امضا خواهد شد. در ژانویه ۲۰۱۹، سوریه و ایران ۱۱ توافقنامه و یادداشت تفاهم، از جمله یک قرارداد "همکاری اقتصادی استراتژیک بلند مدت" امضا کردند.

دانورا اضافه کرد: جو منطقه‌ای پس از نزدیکی عربستان و ایران، دیدار رئیسی را مناسب‌تر کرده است. اسد امیدوار است عادی سازی کامل روابط با پادشاهی‌های حاشیه خلیج فارس و سایر کشور‌های عربی نیز به بازسازی مالی کمک کند. در ماه آوریل، شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان، اولین سفر یک مقام سعودی از زمان آغاز جنگ را به دمشق انجام داد.

 دانورا در پایان نیز به خبرگزاری فرانسه گفت که او همچنین انتظار دارد که روابط سوریه و ترکیه مورد بحث قرار گیرد چرا که تهران بخشی از مذاکرات چهارجانبه با دمشق، مسکو و آنکارا برای ترمیم روابط سوریه و ترکیه است که در آغاز درگیری قطع شد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۰ ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۲
ایران باکشورهای عقب مانده وفقیروبهم ریخته تعامل داردمثل سوریه،عراق،یمن،لبنان،وغیره فقط برای ایران ضرردارندوضررشان بیش ازنفعشان هست،ایران چراباکشورهای پیش رفته درحال توسعه ثروتمندتعامل نداردتاپیشرفت کندوثروتمندشوندتامردمش دررفاه وآسایش باشند،این مهم خواست همه ملت ایران است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۵ ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۲
عقب ماندگی ش هم بواسطه حمایت همون کشورا پیشرفته از داعش و صیهونیسم و ناامن ساز منطقه مون مثل عراق و سوریه و غیره هس

اینا کشورا هم خیال میکردن با ارتباط با کشورها پیشرفته ، ثروتمند میشن چی شد؟ افغانستان گلستان شد؟ پاکستان گلستان هس؟ عراق گلستان هس؟

تا افرادی مثل شما با افکار پوسیده در منطقه هس نا امنی و فلاکت پربرجاست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۷ ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۲
دشمنان جرات ندارند غلطی بکنند. خداوند پشت و پناه خدمتگزاران به مردم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۱ ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۲
احتمالا یا خبر نداشتن یا زیادی بیکار بودن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۴ ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۲
سوریه نا امن کاش نمی رفت
آخرین اخبار