
دو روزی میشود که طرح اصلاح مالیات بر سوداگری و سفته بازی در مجلس مورد بررسی قرار گرفته است؛ پرونده این طرح از سال ۹۱ با اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم در مجلس مطرح شد.
موضوعی که آقای علی طیب نیا وزیر اسبق امور اقتصاد و دارایی در دفاع از آن سال ۱۳۹۳ در رسانه ملی گفته بود: مطالعات گستردهای بر روی مالیات بر دارایی و مالیات بر افزایش ارزش دارایی انجام داده ایم.
اما سال ۹۳ با دستور رئیس مجلس وقت و نامه وزیر اسبق راه و شهرسازی طرح مالیات بر عایدی سرمایه از دستور کار خارج شد. از سال ۹۷ زمزمههای این طرح با امضای ۱۰۰ نماینده مجلس شنیده شد، اما به دلایلی به سرانجام نرسید. ولی بالاخره سال ۹۹ این قانون در قالب طرح مجلس به تصویب کمیسیون اقتصادی رسید و در نهایت ۵ خرداد ۱۴۰۰ صحن علنی مجلس رای به تصویب کلیات این طرح داد.
حالا هم دو روزی است که جزئیات این طرح در مجلس به تصویب رسیده و در حال نزدیک شدن به مرحله اجرا است.
مالیات بر سوادگری و سفته بازی که کشورهای دیگر تجربههای چندین ساله از آن دارند؛ موضوعی که آقای پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی آن را تایید میکند و میگوید: موضوع مالیات بر سوداگری چند دهه است که در دنیا عملیاتی شده است.
حالا مجلس بخشهای مشمول و جزئیات طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی را اعلام کرده است که بر این اساس موارد زیر مشمول این مالیات خواهند شد.
مالیات بر سوداگری و سفته بازی، طرحی که آقای شقاقی کارشناس اقتصادی در رابطه با نحوه اثرگذاری آن بر اقتصاد کشور در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: دو دسته سیاستهای مالیاتی داریم. دسته اول سیاستهای مالیاتی ایجابی و دسته دوم سیاستهای سلبی هستند. بخش اول عمدتا سیاستهای مشوق تولید و سرمایه گذاری بوده که به طور مثال اگر اقتصادی بخواهد شرکتهای دانش بنیان توسعه پیدا کند، معافیتهای مالیاتی را در این بخش در نظر میگیرد.
او در ادامه افزود: دسته دوم سیاستهای سلبی، از جمله این سیاستها مالیات بر عایدی سرمایه (مالیات بر سوداگری و سفته بازی) است مالیاتی که برای جلوگیری از فعالیتهای مخل تولید اعمال میشود یعنی عملا تلاش میکند این پایه مالیاتی سدی مقابل فعالیتهای سوداگری باشد.
شقاقی در ادامه میگوید: اصلا مالیات بر عایدی سرمایه یک ابزار کنترلی برای جلوگیری از فعالیتهای مخل تولید و برای جلوگیری از سوداگری افراطی است که میتواند جلوی این اقدامات را بگیرد و کاهنده تورم در بازارهای غیر مولد باشد.
این کارشناس اقتصادی گفت: اما مسئله اصلی این است که اگر الزامات مورد نیاز سیاستهای مالیاتی سلبی فراهم نشود خودش میتواند تبعات منفی داشته باشد.
کنترل و کاهش تورم؛ نکتهای که آقای پور ابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص آن بیان کرد: فکر می کنم امسال و با توجه به شرایط در صورت ابلاغ قانون این مالیات بخشی از آن اثر گذار خواهد بود، اما از سال آینده کاملا میتوانیم اثر ملموسی در کاهش تورم در اقتصاد را شاهد باشیم.
در ادامه نیز آقای شهبازی یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان در زمینه اهمیت این طرح گفت: طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی از سفته بازی جلوگیری کرده و سرمایهها را از بخشهای غیر مولد به سمت تولید و موارد مولد هدایت میکند. امید است این طرح قطعی شود تا در جهت جلوگیری از افزایش بی رویه قیمتها کمک کننده باشد و از دلالیها جلوگیری کند.
مالیات بر سوداگری و سفته بازی که شامل همه افراد نمیشود؛ موردی که آقای موحد رئیس مرکز پژوهش و برنامهریزی مالیاتی با اشاره به آن عنوان کرد: طبق محاسبات کمتر از ۴ تا ۵ درصد مردم درگیر مالیات بر سوداگری خواهند شد که دارایی مشمول این مالیات هم مشخص شده است.
بر اساس آمارها حدود ۱۹۰ کشور با نرخهای متفاوت مالیات بر سوداگری وسفته بازی (مالیات بر عایدی سرمایه) را اجرایی میکنند مثلا در کشور دانمارک نرخ این مالیات ۴۳ درصد، فرانسه حدود ۳۳ درصد و در ترکیه ۴۰ درصد است. مالیاتی که به گفته کارشناسان و مسئولان اگر به مرحله عملیاتی شدن برسد میتواند در شاخصهای مهم اقتصادی همچون تورم نیز اثر گذار باشد.
گزارش از کیمیا قلی پور
مشکل از ریشه حل کنید نه از سرشاخه!!!!
به جز چند خانه و.چند خودرو و.طلا و.سکه و ارز و.رمز ارز
آیا چنین شخصی چون پول مازاد دارد
این اجازه دارد مسکن،زمین ، ،خودرو ،ارز ،سکه ،احتکار کند چون پول مازاد دارد
پولداری نوش جانش،
دارندگی و.برازندگی
اما قرار نیست هرکه پول مازاد دارد برای حفظ ارزش پولش احتکار کند و بقیه را بدبخت کند پس قدرت خرید را که از بقیه هم نوعانش میگیرد چی ؟؟
دولت باید سازندگان مسکن تشویق کند با طرح های خوب
اصلا ثروت های کلان و.مازاد اشخاص که دراین ده سال تحریم به دست آمده را رد یابی کند
بانکها هم کم در این وضعیت مقصر نبودند ان زمان که سپرده های مردم به دلالی بردند باید پیش بینی این را میکردند که مردم هم یاد میگیرند
به جز چند خانه و.چند خودرو و.طلا و.سکه و ارز و.رمز ارز
آیا چنین شخصی چون پول مازاد دارد
این اجازه دارد مسکن،زمین ، ،خودرو ،ارز ،سکه ،احتکار کند چون پول مازاد دارد
پولداری نوش جانش،
اما قرار نیست هرکه پول مازاد دارد برای حفظ ارزش پولش احتکار کند و بقیه را بدبخت کند پس قدرت خرید را که از بقیه هم نوعانش میگیرد چی ؟؟
اصلش اینه
مالیات بر سر خریدار واقعی نیازمند که مردم بدبخت بیچاره هستند
چرا چون همین الان توی آگهی های فروش خودرو مشهوده که فروشنده اعلام کرده هزینه مالیات بر عهده خریدار است!!! یعنی از جیب دلال نیست از جیب خریدار بدبخت گرفته میشود!
نکته بعدی مگر قانون مالیات از خانه های خالی تصویب شد بازار به سروسامان رسید!!!!؟؟
یا مثال ساده تر شما 2000 هزار تومان شارژ تلفن همراه میخری هنوز حرف نزدی استفاده نکردی مالیاتش کسر شده!!!!
یا همین نقل انتقال بانکی تا یکی دو سال پیش بالای 3 میلیون رایگان بود!!!!!! بر عکس بود بجای اینکه زیر 3 میلیون رایگان باشه بالای 3 میلیون رایگان بود!!!
هرچی قانون تصویب میشه بجای حمایت از قشر ضعیف حمایت از ثروتمندانه!
خانه سوم ،ماشین سوم و صد گرم برابرهای شخص حقیقی و عرف داشتن رمز ارز میشه یک سبد سرمایه کلان
همینم ما اندوزی هست تازه
بیشت از موارد بالا باید نصفش مالیات بشه
قرار نیست هر که پول مازاد داشت مردم بدبخت کنند
بگذار صندوق بورس ،بورس ،یا بانک
هر چند حال و روز الان خودرو ،مسکن ،زمین ،طلا به احتکار بانکها در دو دهه برمیگردد ،،الان هم مردم نباید پول بانک بگذارند وقتی سود احتکار خودرو آپارتمان ،زمین ،ملک و.طلا و.سکه خود بانک ها هم بودند و هستنن
مگه مردم چلاق تر از بانکها هستند ،،
سوداگری فقط به خاطر فقدان قانون محکم هست
یه چیزی میگم خودتان تا آخر خط نتیجه نسخه را بخونید!!!
اگر،اگر،اگر گران شدن بنزین ۱۰۰۰ تومانی به ۳۰۰۰ تومان توسط دولت اصلاحات روحانی به بهانه های مختلف ، هوای تهران را پاک کرد ، این مالیات ها هم باعث کنترل گرانی خواهد شد !!!!
قبول ندارید ، من یه آدم بیسوادم شما همه دکتر و اقتصاد دان !!!
آخرش را ببینید !
همین نسخه شما باعث تورم و گرانی میشه، چرا؟
چون هر ضریب مالیاتی را شما بر درآمدهای فعالان اقتصادی وضع کنید،
اون فعال محترم چند برابرش را روی قیمت میزاره از مصرف کننده میگیره
آقای فعال میگه دولت مثلآ یه سیلی به من میزنه من بجاش سه سیلی به مصرف کننده میزنه !
چطور؟ میگه یه سیلی بجای اونکه دولت فکر سیلی زدن را کرد!
یه سیلی در عوض اون سیلی که خوردم !
یه سیلی هم سود من ، همانطور که دولت از سیلی اول من سود می کنه!
پس یه سیلی سود دولت !
یه سیلی سود فعال اقتصادی، چون دولت سود می کنه اونهم باید سود کنه!
یه سیلی هم هزینه فکر کردن زدن سیلی هست !!!
لذا گرانی و سیلی خوردن نسیب مشتری میشه.
و پدرش یه خونه بهش داده با هزار مساله اگه بخواد خونه ای که کمتر از یه ساله بهش دادن رو بفرشه و بیاد تو شهرستان خودش زندگی کنه باید ۶۰درصد مالیات بده!!
بعد از پنج سال هم همه باید ۵ درصد مالیات بدن به نظرتون همین باعث گرون شدن خونه ها نمیشه برا اون کسی که بخواد بخره؟!!!
اما به نظرم مالیات در معامله برای مسکن باعث افزایش قیمت مسکن خواهد شد ، چرا که مثل مالیات بر ارزش افزوده ، دلال ها برای جبران این مالیات ، قیمت مسکن و زمین رو بالاتر خواهند برد.
منی که امسال یه پراید خریدم و قصد دارم سال دیگه این گاری را مثلا به یه کوئیک یا ۲۰۶ تبدیل کنم با این قانون نه تنها نمیتونم دیگه ماشینمو تبدیل به احصن بکنم بلکه با فروشش و کثر مالیات حتی دیگه نمیتونم همون پراید را هم بخرم
واقعا که بدترین و ضد مردم ترین مجلس و دولت بعد از انقلاب همین دولت و مجلس کنونی هستند