اسدالله عباسی، استاندار گیلان امروز (دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ماه) پس از بازدید از باغات زیتون رودبار و لوشان و روند مبارزه با آفت ملخ مراکشی گفت: شناسایی کانونهای آفت ملخهای مراکشی در دستور کار مدیران قرار دارد.
او افزود: روند مبارزه با آفت ملخ از سال گذشته به صورت اضطراری در باغات رودبار و لوشان آغاز شد، زیرا هجوم ملخها به جادهها منجر به مشکل و حتی بعضا بروز تصادف در منطقه شده بود.
استاندار گیلان با اشاره به شناسایی ۷ هزار هکتار از کانونهای حمله ملخها به باغات و مراتع شهرستان رودبار تصریح کرد: با تلاشهای انجام شده توسط سازمان جهاد کشاورزی، بسیج، سپاه، نیروهای مردمی و منابع طبیعی، کار آغاز مبارزه با این ملخها در ۳ هزار هکتار از اراضی آغاز شده است.
شرکتهای دانش بنیان به مبارزه با این افت متمرکز شوند
عباسی با تأکید بر لزوم توجه به مبارزه بیولوژیک و علمی با ملخهای مراکشی در گیلان گفت: مبارزه شیمیایی با این ملخها به طور موقت این مشکل را برطرف میکند از این رو همه نهادهای علمی باید بخشی از اعتبارات پژوهشی خود را به این بخش اختصاص دهند.
آفت گیاهی ملخ مراکشی از سال ۱۳۶۸ در رودبار شناسایی و تاکنون در اراضی این شهرستان به ویژه لوشان ماندگار شده است.
این مهمان ناخوانده هر ساله با تخمگذاری زیر خاک و زمستان گذرانی، پس از گرم و مساعد شدن هوا، از تخم خارج و از مراتع به باغات و زمینهای کشاورزی وارد شده و با تغذیه از گیاهان مسیر خود، به این زمینها خسارت میزند.
ملخهای مراکشی معمولا ابتدا علفهای مراتع و کف باغها، مزارع یونجه و برخی محصولات از جمله پیاز را میخورند، اما اگر مهار نشوند، تمام محصولات کشاورزی، باغی و گیاهان در مسیر خودشان را از بین میبرند.
رودبار با ۲ هزار و ۵۷۴ کیلومتر مربع دومین شهرستان گیلان به لحاظ وسعت است و در ۶۷ کیلومتری جنوب مرکز استان قرار دارد.