سعید موسوینژادمعاون تجاری و امور مشتریان مخابرات منطقه خراسان رضوی گفت: اداره مخابرات منطقه خراسان رضوی با همکاری سازمان نظام مهندسی استان این طرح را پیش برده و این طرح تبدیل به یک تفاهمنامه شد. امیدواریم اجرای این تفاهمنامه منجر به اجرای برخی زیرساختهای نوین در صنعت ساختمان شود.
او با اشاره به اهمیت اتصال فیبر نوری به خانهها افزود: مهندسانی که تاسیسات فشار ضعیف را در ساختمانها اجرا میکنند، نسبت به موضوع برق ساختمان دقت زیادی داشته، اما زیرساختهای ارتباطی کمتر مورد توجه آنها قرار میگیرد. استفاده از فناوری فیبر نوری در یک ساختمان، ۴۱ درصد از هزینههای مربوط به زیرساختهای ارتباطی آن را کاهش میدهد.
معاون تجاری و امور مشتریان مخابرات منطقه خراسان رضوی ادامه داد: امروز راهکار دیگری را نمیتوان جایگزین فناوری فیبر نوری در ساختمانها کرد، زیرا تکنولوژیهای قبلی بیش از این جوابگوی نیازمندیهای امروز نیست. این موضوع مدیریت تجهیزات را آسان و هزینهها را نیز کاهش میدهد. امروز همه تکنولوژیها برخط و بیسیم شده است.
موسوی نژاد بیان کرد: چنین فضایی نیازمند پهنای باند متناسب است. امروز برای تهیه این پهنای باند موضوع پردازشهای ابری مطرح میشود و برای این منظور تکنولوژی دیگری جز فیبر نوری نمیتواند پاسخگوی تامین پردازشهای ابری باشد. اگر روشی که تاکنون در طراحی و مهندسی ساختمان پیش رفتهایم، ادامه پیدا کند، به نتیجه نخواهیم رسید. امروز راهکار اتصال دائمی به دنیای بیرون استفاده از فیبر نوری است.
معاون تجاری و امور مشتریان مخابرات منطقه خراسان رضوی ادامه داد: باید توجه داشت تکنولوژی مس از کابلهای زوج معمولی تشکیل شده، اما تغییرات و پیشرفتهایی طی سالهای اخیر داشته است. همچنین صنعت وایرلس از ۲ G به ۵ G رسیده، اما فیبر نوری با یک نسل تکنولوژی همه این خدمات را ارائه میدهد. فناوری فیبر نوری در ساختمان میتواند تمام نیازمندی یک خانه را تامین کند. ادوات مورد استفاده در این فناوری شامل یک مودم، پریز و پست نوری، اسپلیترها و... است.