همایش آموزش عالی غرب کشور به مناسبت پنجاه سالگی دانشگاه رازی با حضور مصری نایب رئیس مجلس شورای اسلامی، دکتر زلفیگل وزیر علوم، رضامراد صحرایی سرپرست وزارت آموزش و پرورش، آیتالله مصطفی علما نماینده ولی فقیه در استان، محمدطیب صحرایی استاندار کرمانشاه، نمایندگان سنقر و قصرشیرین در مجلس، جمعی از مسئولان کشوری و استانی، اساتید و اعضای هیأت علمی و دانشجویان در تالار فرهنگ و ادب دانشگاه رازی در حال برگزاری است.
محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ضمن تقدیر از شهدای امنیت، شهدای سلامت، شهدای حریم و حرم، اظهار کرد: در هنگام تدریس و علمآموزی رزمندگان با جانفشانی در اقصی نقاط ایران، امنیت را برای ما ایجاد میکنند.
وی با اشاره به هفته آموزش و آستانه بزرگداشت سالروز شهادت علامه مطهری و روز معلم و استاد، گفت:امیدواریم همیشه علم و عالم را قدر بدانیم و در صدر بنشینند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تأکید کرد: برگزاری مراسم روز معلم از چند جهت بسیار مهم است چون، متوجه میشویم کجا بودیم و حال کجا هستیم، برگزاری مراسم اهمیت دانش تاریخ را گوشزد میکند، ملتی که علم و دانش تاریخ را قدر بدانند آن ملت برای یک اشتباه چند بار هزینه نمیدهند.
وی افزود: ملتی که تاریخ خود را بداند قدردان بزرگان خود، قدردان ریشه و بنیان خود باشند؛ پیشرفت میکنند، برگزاری مراسم بیانگر این است که ما باید قدردان همه استادانی که بازنشسته شدند، همه کارکنان و یاوران علمی که عمر عزیز خود را برای پیشرفت کشور گذاشتهاند، باشیم.
زلفیگل بزرگترین آرمان هر جامعه را دانایی دانست و گفت: علم به معنای هنر حل کردن بحران است و کسی که علم و عقل را با هم داشته باشد انسان دانا نامیده میشود.
وی برای پیشرفت و تحقق منویات مقام معظم رهبری به توجه و سرمایهگذاری برای علم تأکید داشت و گفت: امکانات حداقلی و تجهیزات قدیمی در اختیار اساتید است که بیش از ۹۰ درصد اعتبارات دانشگاهها صرف هزینههای اجتنابناپذیر شود با این روند سرعت و شتاب ما قابل قبول نیست.
زلفیگل گفت: سال گذشته با توجه سازمان برنامه و بودجه اکثر دانشگاهها تمام مطالبات گذشته خود را تسویه کردند و برای ۶۰۰۰ نفر پژوهانه اختصاص دادیم.
وی از افزایش چند برابری پژوهانه اعضای هیأت علمی خبر داد و گفت: پژوهانه را برای رساله دکترا و رسالههای نیاز محور چند برابر خواهیم کرد.
وزیر علوم با بیان اینکه حقالتحریر رسالهها در دانشگاه رازی ۱.۵ برابر شده، گفت: در تمام دانشگاه اینچنین خواهد شد و این حداقل کاری است که میتوان برای نخبگان انجام داد.
وی با تأکید بر فراهم کردن شرایط برای کارورزی دانشجویان، گفت: باید قانونی باشد تا بخشی از تحصیل در دانشگاه و بخشی در جامعه و صنعت عملی شود.
زلفیگل، از راهاندازی سامانه دانا در اجلاس آینده دانشگاهها به چهار زبان خبر داد و افزود: راهاندازی سامانه دانا در راستای مرجعیت سازی علمی است که در ابتدا پنج اولویت برای وزارت علوم تعریف شده و تمام انرژی خود را برای تحقق آن صرف کردیم .