سیدنبی قائمی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجانغربی با بیان اینکه ناآگاهی در چگونگی برداشت، زوال تدریجی و تخریب مراتع را به دنبال دارد، گفت: برخی از مصرفکنندگان و بهرهبرداران به دلیل کم اطلاعی اقدام به برداشت بیرویه و غیر اصولی این گیاهان میکنند که این موضوع آسیبهای جدی به گونههای مختلف است.
وی افزود: با توجه به تغییرات آب و هوایی و کمبود بارش در سالجاری وضعیت مراتع به گونهای است که باید در بهرهبرداری از این نعمتهای الهی نهایت دقت صورت بگیرد و در برداشت اصولی و صحیح عمل شود.
وی اضافه کرد: در صورت مشاهده این تخلفات، برداشت، حمل و نقل و یا خرید و فروش غیرمجاز بدون اخذ مجوز لازم برابر مقررات محموله به عنوان کالای قاچاق تلقی شده و به نفع دولت توقیف و متخلفین توسط یگان حفاظت شهرستانها به مراجع قضایی معرفی میشوند.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجانغربی با بیان اینکه برداشت گیاهان بهاره باید با توجه به نحوه رویش و تکثیر آن در طبیعت انجام شود، گفت: لازم است مردم از روشهای نوین برای برداشت بهره بگیرند و از برداشت بیرویه خودداری شود تا به رویشگاهها و ریشه یا بذر گیاهان آسیب وارد نشود.
قائمی در پایان تاکید کرد: هر گونه بهرهبرداری از محصولات مرتعی و جنگلی از جمله کنگر، ریواس، مندی، کوراد، لوشه، موسیر، اویشن، انواع قارچهای گوهی و مرتعی، گول آغا، شنگ، بولاغ اوتی، لاله واژگون، غازایاقی، انواع میوه و گل درختان اعم از بادام، زالزالک، گلابی وحشی، زرشک و سیب وحشی صرفا با اخذ مجوز از اداره کل منابع طبیعی استان با اولویت دارندگان پروانه چرای دام و بهرهبرداران عرفی مطابق با قوانین و مقررات موجود است.