ارزیابی‌های محافل امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی حاکی از آن است که در سایه تحولات اخیر در سطح درگیری با مقاومت، این رژیم بعد از ماه مبارک رمضان، مرحله‌ای سخت و پیچیده پیش رو دارد و باید همه تلاش خود را برای اجتناب از جنگ چندجبهه‌ای به کار گیرد.

در پی تحولات اخیر در داخل فلسطین اشغالی و همچنین تهدیدات خارجی علیه رژیم صهیونیستی به ویژه بعد از حملات موشکی اخیر مقاومت، ارتش این رژیم ارزیابی می‌کند که تهدیدات علیه موجودیت آن -چه مستقیم و -چه غیر مستقیم در حال گسترش است و این تهدیدات علاوه بر جبهه فلسطین، شامل ایران، لبنان، عراق، یمن و سوریه نیز می‌شود.

تهدیدات فزاینده داخلی و خارجی علیه رژیم صهیونیستی

هفته‌های اخیر شاهد مجموعه‌ای از رویدادها، تحولات میدانی و موضع‌گیری‌های سیاسی در اراضی اشغالی بود که مهم‌ترین آن‌ها عملیات «مجدو» در شمال فلسطین اشغالی، عملیات‌های مقاومتی در غور اردن و تل‌آویو و نیز حوادث ماه مبارک رمضان در مسجدالاقصی می‌باشد؛ جایی که بعد از تشدید تجاوزات صهیونیست‌ها علیه فلسطینیان در قدس و مسجدالاقصی ده‌ها موشک از جنوب لبنان به سمت شهرک‌های صهیونیست‌نشین در شمال فلسطین اشغالی شلیک شد.

بعد از این تحولات، محافل سیاسی و نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی در تلاش برای ارزیابی اوضاع بعد از ماه مبارک رمضان و عید «فصح» یهودیان هستند. 

اواسط ماه مارس گذشته یک عملیات امنیتی علیه رژیم صهیونیستی در منطقه مجدو در شمال فلسطین اشغالی انجام شد که صهیونیست‌ها آن را بسیار خطرناک دانسته و حزب‌الله را به دست داشتن در این عملیات متهم کردند. این اتفاق در اواسط ماه رمضان نیز به شکلی دیگر تکرار شد و در این زمان ده‌ها موشک از جنوب لبنان به سمت شهرک‌های شمالی فلسطین اشغالی شلیک شد. اما این بار رژیم صهیونیستی انگشت اتهام خود را به سمت حزب‌الله نگرفت و مستقیما حماس را مسئول این حمله موشکی از جنوب لبنان دانست.

این درحالی است که سرویس‌های امنیتی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در ارزیابی نقش حزب‌الله در حمله موشکی مذکور و هماهنگی این حزب با جنبش حماس و همچنین اینکه کدام یک از رهبران این دو جنبش طراح حمله به شهرک‌های اسرائیلی بودند، اختلاف نظر داشتند.

فرسایش بازدارندگی اسرائیل و اجتناب از رویارویی با حزب‌الله

ارزیابی سرویس جاسوسی موساد در این زمینه آن بود که یک هماهنگی کامل بین حزب‌الله و حماس برای انجام حمله موشکی علیه مواضع اسرائیل وجود دارد و حزب‌الله هرگز اجازه نمی‌دهد بدون اطلاع و هماهنگی آن، هیچ اقدامی از منطقه تحت سیطره این حزب انجام بگیرد. موساد همچنین به محافل نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی هشدار داد که عدم پاسخ به این اقدام حزب‌الله موجب فرسایش بازدارندگی اسرائیل در جبهه شمالی و تغییر قواعد درگیری از سال ۲۰۰۶ می‌شود.

اما ستاد کل ارتش و سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی (امان) توصیه کردند که برای اجتناب از ورود به یک جنگ گسترده، بهتر است حزب‌الله از عرصه درگیری دور بماند و اسرائیل پاسخ حمله موشکی از جنوب لبنان را با حملات محدود به مواضع جنبش حماس در غزه و لبنان بدهد.

درواقع محافل رژیم اشغالگر بعد از اتفاقات اخیر به این نتیجه رسیدند که محور مقاومت در حال اتخاذ سیاستی شجاعانه‌تر برای حمله به اهداف اسرائیل است. همچنین مقامات امنیتی رژیم صهیونیستی بر این باورند که رهبری حزب‌الله برای عواقب حمله موشکی علیه مواضع اسرائیل و نیز عملیات مجدو آماده بود و از اینکه چنین اتفاقاتی منجر به یک جنگ گسترده شود ابایی نداشت.

ترس اشغالگران از جنگ چندجبهه‌ای

محافل امنیتی و نظامی اسرائیل همچنین در ارزیابی‌های خود به این نتیجه رسیدند که سطح هماهنگی و همکاری بین جبهه‌های مقاومت لبنان و فلسطین از زمان نبرد «شمشیر قدس» در مه ۲۰۲۱ تاکنون به شکل بی‌سابقه‌ای گسترش یافته است.

مقامات رژیم اشغالگر بر این باورند که معادلات درگیری و جنگ تغییر کرده و سیاست این رژیم برای جداسازی جبهه‌ها و عرصه‌های فلسطین و کل مقاومت، کاملا بیهوده بوده است. در این زمینه «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم اشغالگر هشدار داد که زمان جنگ در یک عرصه به پایان رسیده و ارتش باید خود را برای جنگ هم‌زمان در چندین جبهه آماده کند.

سرویس اطلاعاتی رژیم صهیونیستی (امان) در ارزیابی‌های خود به این نتیجه رسیده که احتمال قرار گرفتن اسرائیل در میان یک جنگ واقعی در سال آینده، بسیار بالاست. محافل سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی نیز بر همین باورند. این خطرات برای اسرائیل درحالی است که طبق برآورد‌های مقامات ارتش و نهاد امنیتی این رژیم با اشاره به عدم وجود اعتماد کافی بین سطوح سیاسی و امنیتی به ویژه در سایه شکاف‌های عمیق جامعه داخلی اسرائیل، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر این رژیم نباید هشدار‌های امنیتی که از سوی سران ارتش بیان می‌شود را نادیده بگیرد.

سران رژیم صهیونیستی معتقدند که هماهنگی میان اعضای محور مقاومت به ویژه حماس و حزب‌الله به طرز بی‌سابقه‌ای افزایش یافته و این محور اکنون با راهبرد جدید خود متمرکز بر طراحی نقشه‌ای علیه اسرائیل است؛ به ویژه بعد از آشفتگی اوضاع داخلی این رژیم. ارتش رژیم صهیونیستی همچنین برآورد کرده که تهدیدات مستقیم و غیرمستقیم علیه این رژیم تنها منحصر به جبهه فلسطین نبود و شامل سایر طرف‌های محور مقاومت از ایران تا یمن نیز می‌شود.

تشویش در محافل صهیونیستی بعد از تهدیدات رهبران مقاومت

در روز‌های پایانی ماه مبارک رمضان به ویژه روز جهانی قدس، صهیونیست‌ها با دقت به سخنرانی‌های رهبران محور مقاومت گوش داده و جزئیات آن را دنبال می‌کردند؛ به ویژه سخنان سید «حسن نصرالله» دبیرکل حزب‌الله و «یحیی السنوار» رهبر حماس در نوار غزه که یک سخنرانی آتشین علیه اشغالگران انجام داد.

در این میان سخنرانی یحیی السنوار عمیقا توجه صهیونیست‌ها را به خود جلب کرده و آن‌ها پیام‌های سخنان السنوار را دریافت کرده و به این نتیجه رسیدند که او قادر به اتخاذ یک استراتژی قاطع جهت آغاز جنگ چندجبهه‌ای علیه اسرائیل و تغییر قواعد درگیری است. دشمن صهیونیستی، یحیی السنوار را در قدس به یک بمب هسته‌ای و نیز عنصری تشبیه کرد که می‌تواند کل امت اسلامی را تحت عنوان واحد «قدس و مسجدالاقصی» متحد کند. صهیونیست‌ها همچنین به عکسی که سید حسن نصرالله و اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس و صالح العاروری، معاون وی در نشست مشترک اخیر خود گرفته بودند، اشاره کردند که تجسمی از وحدت جبهه‌های مقاومت بود.

سران و محافل امنیتی و نظامی رژیم اشغالگر همچنین بر سخنرانی سید حسن نصرالله متمرکز شدند؛ به ویژه آنجا که اعلام کرد مقاومت دیگر در برابر تجاوزات اسرائیل به سوریه ساکت نخواهد ماند و همچنین هرگونه تجاوز علیه قدس به معنای ورود به جنگ منطقه‌ای است. صهیونیست‌ها این تهدیدات دبیرکل حزب‌الله را نشانه تغییر قواهد درگیری و پیوند دادن عرصه قدس و مسجدالاقصی به یک جنگ چندجبهه‌ای علیه اسرائیل دانستند.

بر همین اساس محافل سیاسی و نظامی اسرائیل بعد از ارزیابی اوضاع در همه جبهه‌های تهدیدآمیز علیه این رژیم درحال بررسی سناریو‌ها و پیامد‌های آن هستند و تاکید دارند باید گزینه‌هایی را انتخاب کنند که دست کم منجر به رویاروییِ هم‌زمان در چند جبهه نشود؛ به ویژه در سایه فرسایش بازدارندگی اسرائیل. علاوه بر آن در دوره بعد از ماه مبارک رمضان، اسرائیلی‌ها بر این باورند که یک مرحله سخت و پیچیده پیش رو دارند که باید همه تلاش خود را برای جلوگیری از ورود به رویارویی گسترده، به کار بگیرند.

ناظران امور بر این باورند که ممکن است دشمن صهیونیستی در سایه وخامت موقعیت استراتژیک و نیز محدودیت گزینه‌های خود، به اتخاذ گزینه‌های امنیتی آرام روی بیاورد، اما برای خنثی کردن عملیات‌های مقاومتی در داخل فلسطین، سیاست‌های تهاجمی‌تری را علیه کرانه باختری پیش خواهد گرفت. در نتیجه، محور مقاومت نیز با تاکید بر استراتژی وحدت جبهه‌ها و میادین سطح هماهنگی میان اعضای مختلف خود را برای مقابله با دشمن مشترک افزایش خواهد داد.

مقاومت همچنین به دنبال تثبیت مرکزیت قدس به عنوان یک سرفصل ملی و اسلامی است که می‌تواند همه جبهه‌ها را در برابر دشمن صهیونیستی بسیج کرده و تلاش‌های رژیم اشغالگر برای یهودی‌سازی قدس و تجزیه زمانی و مکانی مسجدالاقصی را ناکام بگذارد.

منبع: تسنیم

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.