بررسی‌های باستان شناسی با روش مغناطیس‌سنجی در تپه کلاته یاور بجنورد با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری آغاز شد.

 معاون فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی گفت: این بررسی‌ها به منظور شناسایی بقایای تدفین‌های باستانی و آشکارسازی بقایای معماری مدفون در این محوطه تاریخی انجام می‌شود.

محمدرضا قهرمانیان گفت : پیش از این به‌صورت تصادفی و حین اجرای برنامه‌های عمرانی و ساخت منازل مسکونی در تپه باستانی کلاته یاور بقایای تدفین‌های عصر مفرغ و شواهد استقراری باستانی پیدا شده بود که قدمت زیست در این منطقه از بجنورد را به بیش از ۴ هزار سال می‌رساند.

او  گفت: با توجه به گستردگی محوطه باستانی و تداخل آن با بافت مسکونی روستا، امکان شناسایی دقیق و سریع محدوده و پراکنش آثار مدفون بدون انجام کاوش باستان‌شناسی از طریق انجام بررسی آرکئوژئوفیزیک با روش مغناطیس سنجی فراهم می‌شود.

معاون فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی گفت: نتایج این بررسی‌ها علاوه بر تعیین محدوده مکان باستانی، به باستان‌شناسان کمک می‌کند تا راهبرد کاوش‌های باستان‌شناسی در فصول کار میدانی را تعیین کرده و با صرفه‌جویی در زمان و بودجه، بهترین نتایج را از کاوش‌های باستان‌شناسی حاصل به دست آورند.

او گفت : سرپرستی بررسی‌های کاوش در این محوطه تاریخی را یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی بر عهده دارد که با نظارت کارشناسان اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اجرا می‌شود.


۷۴۵ اثر از استان خراسان شمالی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده که این تعداد آثار شامل ۵۲۵ اثر تاریخی، ۵۳ اثر طبیعی و ۱۴۱ اثر ناملموس و ۲۶ اثر منقول تاریخی است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.