محمود رضا شهلایی مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمانشاه؛ اضافه برداشت آب از چاههای مجاز را یکی از مهمترین علتهای مصرف بی رویه آب در بخش کشاورزی و شکل گیری دشتهای ممنوعه در استان دانست و گفت : امسال با کمک اسناد بالادستی "سازگاری با کم آبی" برای جلوگیری از این اضافه برداشتها برنامه جدی در دست اقدام داریم.
محمود رضا شهلایی افزود: از ۲۳ محدوده مطالعاتی دشتهای استان که هر کدام یک یا ۲ دشت و حتی سه دشت مانند دشت کرمانشاه را شامل میشود،۱۳ محدود مطالعاتی دشت ممنوعه و ممنوعه بحرانی اعلام شده است.
وی افزود: وقتی دشتی ممنوعه اعلام میشود یعنی میزان برداشت آب از مقدار بارش باران در آنجا بیشتر است و دائماّ سطح آب سفره زیرزمینی آن در حال افت است که تبعات وخیم بعدی آن میتواند نشست زمین زراعی، فرو نشست حاد، فرو چاله و در نهایت تحکیم به معنی اینکه که فضا بین دانههای خاک از بین ببرد باشد و کلا زمین را از حیث انتفاع خارج کند.
شهلایی شکل گیری دشتهای ممنوعه در استان را ناشی از برداشت بیش از حد آب از چاههای مجاز و غیر مجاز دانست و گفت: اکنون در استان کرمانشاه ۱۰ هزار حلقه چاه مجاز داریم و حدود پنج هزار حلقه چاه غیر مجاز کشاورزی نیز شناسایی شده است.
وی اضافه کرد: این حالی است که از سال ۸۶ تاکنون پنج هزار حلقه چاه غیر مجاز در استان توسط شرکت آب منطقهای کرمانشاه با هم افزایی دادگستری استان مسدود شده است.
شهلایی میانگین چاههای غیر مجاز در کشور را ۷۰ درصد چاههای مجاز دانست و گفت: این آمار در کرمانشاه ۵۰ درصد است و کمتر از میانگین کشوری ما در استان چاه غیر مجاز داریم .