دکتر ناصر امینی مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر و غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: غربالگری کم کاری تیروئید نوزادان چند سالی است که انجام میشود و نمونه از کف پا در روز ۳ تا ۵ تولد گرفته میشود.
وی افزود: اگر نوزاد سالم باشد آزمایش تایید میشود و اگر مشکلی داشته باشد بلافاصله مورد بررسی قرار میگیرد تا در صورت نیاز به انجام اقدامات درمانی، این کار بهموقع انجام شود.
مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر و غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه ۹۸ درصد نوزادان تحت پوشش کامل هستند و ۲ درصد دیگر به دلیل عدم مراجعه و یا تاخیر در انجام این کار بوده است، ادامه داد: تمام کارهای مربوط به غربالگری نوزادان در بدو تولد در بیمارستانها انجام میشود و کار غربالگری کم کاری تیروئید آنها در مراکز بهداشت، خانههای بهداشت و پایگاههای سلامت شهری و روستایی انجام میشود.
دکتر امینی بیان کرد: غده تیروئید یکی از غدد درونریز بدن است که هورمونهای ساخته شده توسط آن بر عملکرد تمام سلولهای بدن تاثیر میگذارد، کم کاری تیروئید مهمترین عامل عقب افتادگی در نوزادان بوده و در صورت تشخیص بهموقع و درمان مناسب میتوان از بروز این مشکل جلوگیری کرد.