با توجه به پیگیریهای مکرر وزارت جهاد، نمایندگان مجلس و بنیاد ملی گندمکاران پیرامون اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم، سخنگوی دولت در ۳۱ فروردین ماه از تصویب نرخ ۱۵ هزارتومانی قیمت خرید گندم در هیئت دولت خبر داد.
آقای ذبیحاله اعظمی سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: بنابر پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی و با تصویب هیئت دولت، قیمت خرید تضمینی هرکیلو گندم از کشاورزان ۱۵ هزار تومان تعیین شده است، اما کمیسیون کشاورزی مجلس که همیشه حامی کشاورزان بوده و هست بر اساس آنالیز و ارزیابیهای بسیار دقیق، حداقل قیمت گندم را ۱۷۰۰۰ تومان تعیین کرده است.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی میگوید:کشاورزان عنوان میکنند قیمت گندم باید برای سال جاری، بالای ۲۰ هزار تومان تعیین شود، در غیر این صورت پاسخگوی هزینههای تولید نخواهد بود. حتی برخی از آنها تاکید دارند قیمت نهایی گندم با هزینه حمل و نقل، کارگر، ادوات کشاورزی به ۳۰ هزار تومان باید برسد. مجلس نیز از سرپرست جهاد کشاورزی خواسته که در اسرع وقت شورا تشکیل شود، امیدواریم بعد از عید فطر قیمت معقول توسط شورا تعیین شود.
اعظمی گفت: اکنون در جنوب شرق کشور از جمله جنوب کرمان، دلالان و قاچاقچیها در فصل برداشت، گندم را در حدود ۲۵ الی ۳۰ هزار تومان خرید و فروش میکنند، بنابراین به دولت هشدار میدهیم که قیمت منطقی را اعلام کند.
چندی پیش عطااله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران به باشگاه خبرنگارانجوان اعلام کرد که هزینههای تولید شوخیبردار نیست و همواره هزینههای تولید با احتساب سود منطقی باید در نظر گرفته شود، در غیراین صورت کشاورزان رغبتی به تحویل گندم به مراکز خرید ندارند.
همچنین رئیس بنیاد ملی گندمکاران بارها گفت: با توجه به شرایط مساعد اقلیمی پیشبینی میشود که تولید گندم به ۱۲ میلیون تن برسد، اما میزان خرید به اصلاح قیمت بستگی دارد.
وضعیت تولید گندممطلوب است/ تولید گندم به ۱۲ میلیون تن میرسد
آقای علیقلی ایمانی مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: با توجه به شرایط بارندگی، وضعیت سبزینگی مزارع به جزء ۲ تا ۳ استان مطلوب است که با رعایت مسائل و توصیههای فنی پیشبینی می شود که تولید گندم به ۱۲ میلیون تن برسد.
به گفته او، براساس آنالیز هزینههای تولید، قیمت ۱۷ هزارتومانی به ازای خرید تضمینی هرکیلو گندم پیشنهاد شده بود که با تصویب این نرخ برآورد می شد که خرید تضمینی به ۸ تا ۸ میلیون و ۵۰۰ هزارتن برسد.
ایمانی ادامه داد: تا قبل از اصلاح نرخ خرید تضمینی به ۱۵ هزار تومان، کشاورزان تمایل چندانی به تحویل گندم به مراکز خرید نداشتند به طوریکه میزان خرید به ۱۵۰ هزارتن هم نرسیده است.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت: با توجه به افزایش هزینههای تولید انتظار می رود که بعد از تعطیلات جلسه شورا برگزار شود و نرخ منطقی اعلام شود.
بنیاد گندمکاران براساس آنالیزهایی که در استانهای مختلف انجام داده به قیمت مشخصی برای گندم رسیده و این بنیاد برای خرید تضمینی گندم قیمت هر کیلو ۱۷ هزار تومان را پیشنهاد داده بود که کمیسیون کشاورزی مجلس نیز با آن موافقت کرد، اما این قیمت باید به رئیس جمهور اعلام شود و تاییدیه نهایی بگیرد.
قیمت خرید هر کیلو گندم در کشورهای همسایه ۳۶ هزار تومان
آقای جلال محمودزاده نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: هم اکنون قیمت گندم در کشورهای اطراف همچون عراق ۳۵ تا ۳۶ هزار تومان است که با نرخ ۱۳ هزار تومانی خرید کشاورزان به سبب گرانی نهادههای دامی ناگریز به استفاده به عنوان خوراک دام، قاچاق بخشی از آن و شخم زدن مزرعه و استفاده از آن به کود آلی بودند و حتی بسیاری از کشاورزان حاضر نیستند در ماه های آتی آبیاری کنند.
به گفته او، با توجه به افزایش هزینههای تولید اعم از کود، سم و ماشین آلات کشاورزی، قیمت خرید تضمینی هرکیلو گندم نباید کمتر از ۱۷ هزارتومان باشد.
محمودزاده ادامه داد: با اصلاح قیمت به نرخ منطقی پیشبینی میشود که میزان خرید به ۸ تا ۹ میلیون تن برسد، چنانچه نرخ خرید کمتر از ۱۷ هزارتومان باشد، میزان خرید به بیش از ۴ میلیون تن نمیرسد.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: کمیسیون کشاورزی طی نامهای به رئیس جمهور، خواستار بررسی هرچه سریعتر اصلاح نرخ شدند که حال با اعلام نرخ ۱۵ هزارتومانی باید منتظر ماند و دید که میزان تحویل گندم کشاورزان چگونه است.
براساس اصلاح قانون قیمت تضمینی محصولات کشاورزی مصوب ٥ آبان ١٣٩٩ مجلس شورای اسلامی، وظیفه تعیین قیمت تضمینی بر عهده شورای قیمتگذاری است و اقدام دولت در تصویب و اعلام قیمت تضمینی خرید گندم، خلاف قانون مجلس است. حال باید دید آیا قیمتی که اخیرا برای خرید تضمینی گندم تعیین شده مورد توافق شورای قیمتگذاری است یا در جلسه شورا ممکن است این نرخ اصلاح شود.
الان پول یه پفک شده 40000هزار توان. حداقل پول یه پفک بزارین روی گندم. خدا لعنت بکنه مسئول خائن وبی دین را که فکر مردم نیست.......
اگه پول کاشتو مدادیمیک پرایدقراضه میگرفتیم بی درد سر سرمایهعلان بیشاز دوبرابر شده بود
آقای دولت آقای مسئول اول قبلتونو مشخص کنیدبعد بگویید
پشت سرماننماز بخوانید
کمبود گندمی که از خارج از مرزها تامین میشه 30 هزارتومن به ازای هرکیلو دست دولت رو میگیره، اما از کشاورز 15 هزار تومن میخرن
آقای دولت شما فرض کن یه نفر 2 هکتار گندم داره و تناژ گندم (میانگین 3 تن) میشه 6 تن که بعبارتی 90 میلیون تومن پولش میشه، حالا مخارجش رو کم کنیم (هر هکتار 30 میلیون)
30 تومن میمونه که 7 ماه براش زحمت کشیده و مبلغی رو هم برای مخارج کشت بعدی کنار بزاره،،،،، یه وقت خجالت نکشیدا
قیمت در کشور همسایه عراق
قیمت واردات از سایر کشورها
و همچنین قیمت برمبنای افزایش سطح عمومی قیمت ها و تورم
در نظر گرفته بشه
قشر زحمتکش کشاورز در زیر بار بدهی و گرانی ابزار و گرانی کود و سموم و سایر هزینه ها گرفتار شده.
واقعا نیاز به حمایت دارد.
قیمت واقعی گندم بالای ۲۰ هزار تومان است.
کمتر از ۲۰ هزار تومان ، به نابودی کشاورز و از بین رفتن گندم هم درسال جاری و هم سال آینده منجر خواهد شد.
قیمت گندم منصفانه و آگاهانه و با واقعیات روز تعیین شود تا از بروز خیلی از مشکلات برطرف بشه. انشاا...
همه ی وسیله هارو با دلار حساب میکنن تراکتور بدرد نخور داخلی شده ۱ میلیارد خب گندمم با دلار برامان حساب کنید.
کیلویی ۲ دلار بهمان بدید دیگه.
۱۰ هکتار دارم شخمش میزنم .زیر ۳۰ تومن نمیصرفه.
خواهشمندیم به داد کشاورزها برسید این قیمت اصلا منصفانه نیست و خدا خوشش نمیاد این بلا رو به سر کشاورز بیارن
نرخ ۱۵هزارتومان حتی خرج خود گندم را هم درنمی آورد چه برسد سود و پول کامباین و پول حمل گندم تا سیلو.
ومجبوریم قاچاقی بفروشیم به برادران عراقی
موقع خرید کود سم که کشاورزان صاحب ندارن بابالاترین قیمت میخرن ،الان همه دلسوز شدن
مهار تورم فقط باقیمت گذاری پایین گندم کنترل میشه
نه،،،،،
من کشاوزرم و قیمت پیشنهادی که برا کشاورز باید میدادن حداقل ۲۰تومن بود.
فقط میشه گفت خدا به داد کشاوز برسه وگرنه مسئولین که اصلا به فکر نیستند.
هزینه با در آمد حاصل از کاشت گندم همخوانی ندارد .
این یعنی عدم حمایت دولت از گندمکاران و وابستگی به بیگانگان
گندم ازکشاورز ارزون میگیرن نان به شهرستانی ارزون می فروشن این سیاست غلته باید نان
تو رو خدا به آشفته بازار خودرو برسید. از فروردین پارسال تا امسال هر خودرو در بازار آزاد ۴ برابر شده است. با هیچ منطقی جور در نمی آید
ولی فطریه رو کیلویی۲۰ تومن حساب میکنید
آره قبلا دولت آقای روحانی را انتقاد میکردن و دلار ۴۲۰۰ را
حال دلار آزاد و دولتی فرقی به مراتب بیشتر دارن و میخوان با دلار دولتی واردات انجام بدن
باشه من کشاورز با مالیات تعیین کردن و ضرایب همانند کشورهای تولید کننده گندم بذارین صادر کنم شما هم وارد کنید اگر براتون خوب فایده داره به من کشاورز ظلم نکنید
خدا شاهده هزینه کود که جوابگو هست که فقط دی آمونیوم فسفات رازی در طی یکسال که زیر نظر پتروشیمی رازی و دولت هست از قیمت ۹۰۰ هزار تومان به ۲ میلیون تومان رسید چه جوری خدا میدونه قیمت ها تعیین میشن برای محصولات دولتی همش دلاری تعیین میشه
اما محصولات مردم نه
من فقط برای هر هکتار ۳ کیسه کود دی آمونیوم فسفات رازی میپاشم که به نسبت پارسال ۳میلیون و ۳۰۰ هزار تومان در هکتاری فرق داره
سم علف کش قارچ کش ضد زنگ زرد و مابقی کود اوره کود دامی و مرغی
هزینه های ماشین آلات کارگری حمل و نقل و هزینه های نیروی انسانی
واقعا باید شرم کنید
نمیخواهید بخرین و از واردات حمایت میکنید باشه ما هم قبول داریم بیایید صادرات با تعیین نرخ مالیات و گمرک آزاد کنید ما هم تولیدات مون صادر کنیم