کارشناس مسکن گفت: با توسعه افقی در شهرها شاهد کاهش آلودگی شهرها و جریان یافتن هوا در بسیاری از مناطق خواهیم بود.

 ایران یکی از بزرگترین کشورهای دارای اراضی گسترده ای که متاسفانه در سال های گذشته به دلیل عدم الحاق اراضی در شهرها و همچنین بی توجهی به موضوع توسعه افقی شهرها با مشکلات بسیار گسترده ای از جمله افزایش آلودگی کلان شهرها به ویژه در تهران هستیم که به گفته بسیاری از کارشناسان یکی از موضوعات اصلی در این حوزه ساخت بلند مرتبه سازی و افزایش آپارتمان نشینی در شهرها است. 

طبق بررسی های  صورت گرفته توسعه افقی شهرها و احداث واحدهای مسکونی به صورت حیاط دار و ویلایی در بسیاری از کشورهای مختلف از جمله ایالت های مختلف آمریکا و کشورهای اروپایی در حال ترویج و ساخت است.

توسعه افقی شهرسازی اسلامی و بدون مشرف به حریم خصوصی همسایه در امریکا، ایالت اوهایو بسیار توسعه و ترویج یافته است و  سبک زندگی اسلامی در تقابل با سبک زندگی و شهرسازی کمونیستی خانه های قوطی کبریت و مشرف به حریم و عفاف همسایه ها در حال از بین رفتن است.

براساس این گزارش فرشید ایلاتی کارشناس مسکن در گفت وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: ساخت پروژه‌های چند طبقه دیده شده که با توجه به اینکه توان مالی افراد به یک میزان نیست و آورده‌هایی که افراد دارند، متفاوت است، پروژه با مشکل مالی مواجه می‌شود و ساخت آن زمان بر خواهد شد، اما در واحدهای ویلایی هر فرد طبق آورده خود اقدام به ساخت مسکن کرده و پروژه خود را تا نهایی شدن ادامه می‌دهد.

او گفت: یکی از اصلی ترین دلیل آلودگی در کلانشهر ها عدم توجه به توسعه افقی شهرها و بلند مرتبه سازی است که با اجرایی شدن آن شاهد کاهش آلودگی هوا خواهیم بود.

او می گوید: از سوی دیگر در پروژه‌های بلندمرتبه سازی هزینه‌های اضافی ازجمله مشاعات غیرمفید، راه‌پله و آسانسور اضافه می‌شود که پرداخت این هزینه‌ها از عهده‌ها خیلی از افراد خارج است؛ اما در مسکن‌های یک طبقه و حتی ۲ طبقه دیگر نیاز به چنین هزینه‌هایی نداریم و جلوی خیلی از هزینه‌های اضافی گرفته خواهد شد.

این کارشناس حوزه مسکن با اشاره به اینکه نمونه ساخت شهرک‌سازی ویلایی در برخی از استان‌های کشور موفقیت‌آمیز بوده است، تصریح کرد: گاهی بیان می‌شود که ساخت خانه‌ها به صورت ویلایی هزینه زیرساخت‌ها را افزایش می‌دهد، برای این موضوع نیز پیشنهاد این است که کانال‌های تأسیسات در این پروژه‌ها در نظر گرفته شود تا علاوه بر اینکه تأسیسات در یک جا متمرکز می‌شود، به دنبال آن هزینه‌های اجرا، تعمیر و نگهداری آنها نیز کمتر می‌شود.

براساس این گزارش حال با توجه به ترویج برای ساخت و احداث این واحدها امیدوار هستیم در آینده نزدیک شاهد اجرایی شدن این پروژه ها در کلانشهرها مانند تهران با الحاق اراضی  باشیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۶ ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۲
ساختمون بیشتر از سه طبقه باید ممنوع بشه اونم با پله های ده سانتی
آخرین اخبار