در هفته کاری که به اتمام رسید شاخص کل هم وزن با افزایش ۹.۷۹ درصدی در پله ۷۶۰ هزار و ۷۵۴ واحد قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با رشد ۵.۴۴ درصدی در تراز ۲۹ هزار و ۲۰۷ واحدی ایستاد.
آقای کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه گفت: در این هفته کاری شاخص صنعت وسایل ارتباطی با افزایش ۲۱.۴۱ درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت حمل و نقل با افزایش ۲۱.۱۷ درصدی در جایگاه دوم قرار گرفت. کمترین رشد هم مربوط به صنعت محصولات استخراج نفت به غیر از اکتشاف با افزایش ۰.۷۵ درصدی بوده است.
در هفته کاری قبل شاخص صنعت استخراج به غیر از کشف با افزایش ۱۹.۶۰ درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرده بود.
او میگوید: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدمها در این هفته کاری ۸۰ هزار و ۴۷ میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه ۱۴ هزار و ۵۲ میلیارد تومان، یکشنبه ۱۶ هزار و ۷۴۴ میلیارد تومان، دوشنبه ۱۶ هزار و ۱۱۴ میلیارد تومان، سهشنبه ۱۷ هزار و ۶۱۸ میلیارد تومان و چهارشنبه ۱۵ هزار و ۵۱۹ میلیارد تومان بر روی تابلو ثبت شد.
در هفته قبل ارزش معاملات خرد و حق تقدمها ۶۰ هزار و ۶۳۴ میلیارد تومان بود.
به گفته او، در این هفته هر پنج روز کاری بازار شاهد ورود نقدینگی حقیقی بود به طوری که شنبه ۲ هزار و ۱۸۷ میلیارد تومان، یکشنبه ۴۶۸ میلیارد تومان، دوشنبه ۸۹۳ میلیارد تومان، سهشنبه یک هزار و ۳۵۸ میلیارد تومان و چهارشنبه ۸۰۹ میلیارد تومان ورود نقدینگی به بازار رقم خورد و در مجموع ۵ هزار و ۷۱۵ میلیارد تومان نقدینگی به بازار سهام تزریق شد.
هفته قبل یک هزار و ۸۸۰ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی به بازار سهام تزریق شده بود.
آسایش میگوید: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری ۲۶ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آنها ۲۷ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بوده است.
ٰهفته کاری گذشته میانگین سرانه خرید افراد حقیقی ۲۵ میلیون و ۲۲۰ هزار تومان و میانگین سرانه فروش آنها ۲۸ میلیون و ۳۲۰ هزار تومان بود.
او گفت: کاهش چهار ماهه زمان واریز سود تقسیمی مجمع عمومی ناشران بورسی، آغاز اعطای سهام صندوقهای قابل معامله در بورس به متولدین ۱۴۰۱، انتصاب آقای جهرمی به مدیرعاملی بورس کالا از جمله اخبار بورسی در هفتهای که گذشت بود.
دیگر کارشناس بازار سرمایه خانم رباب وفایی گفت: با ثبت ارزش معاملات چند روزه بالای ۱۶ هزار میلیارد تومان، این هفته شاهد حضور سنگین حقیقیها در سمت خرید بودیم و یکی از سنگینترین ترازهای خرید حقیقی از سال ۹۹ به ثبت رسید.
او در ادامه افزود: در کنار این ورود پول، جاماندگی بازار از دلار ۵۰ هزار تومانی و قدرت پایین فروشندگان عوامل مثبتی هستند که روی تابلوهای معاملاتی با رشد قیمتی خود را نشان دادند.
این کارشناس بازار سرمایه گفت: در این مسیر هر از چندگاهی سرانه خرید حقیقی نسبت به سرانه فروش ضعف داشت و نوسانات عجیبی را نیز شاهد بودیم، اما این امر طبیعی بوده و نوسانات و اصلاح قیمتی و زمانی، بخشی از هر روند صعودی است، هرچند بیشتر مواقع شاهد پشیمانی فروشندگان بودیم.
به گفته او، سهمهایی هم که به نوعی عقبتر بودند سعی کردند عقب ماندگی خود را جبران کنند و تقریبا رشد قابل قبولی در کوتاه مدت در اکثریت بازار رخ داد.
وفایی میگوید: در روزهای آتی افزایش نرخ مواد شوینده، شیر، اقلام زراعی، شکر و ... تعیین تکلیف میشود. در بخش ریلی نیز بحث رشد نرخ حمل، نمادهای مختلف ریلی را در مرکز توجه قرار داد.
او گفت: فعلا تابلوهای معاملاتی خوب است و با ارزش معاملات فعلی و حجم سفارشات خرید در منفیها نگرانی خاصی وجود ندارد.
گزارش از کیمیا قلی پور
نوسانکیری را متوقف کنید و جلوشو بگیرید