مدیر کل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: تب کریمه کنگو، بیماری مشترک میان انسان و دام است که با گرم شدن هوا خطر شیوع آن افزایش می‌یابد.

مختار رجایی فر گفت: بیماری تب کریمه کنگو از جمله بیماری‌های مشترک میان انسان و دام است که بیشتر از راه گزش کنه آلوده منتقل می‌شود.

او افزود: علائم مشکوک به این بیماری باید جدی گرفته شود، زیرا زمان، نقش بسیار مهمی در درمان این بیماری ویروسی دارد.

رجایی فر ادامه داد: این بیماری در فصل گرما همزمان با فصل فعالیت ناقل و مخزن بیماری کنه‌ها شیوع بیشتری دارد و احتمال ابتلا به آن در صورت رعایت نکردن نکات بهداشتی یاد شده وجود دارد.

این مقام مسئول می‌گوید: دامداران و مردم  باید توصیه‌های بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری تب کریمه کنگو را جدی بگیرند.

مدیر کل دامپزشکی کهگیلویه و بویراحمد اضافه کرد: خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در حیوانات اهلی به غیر از یک دوره تب، علائم مشخصی ندارد و خطر انتقال بیماری به انسان در زمان ذبح حیوان آلوده و یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده وجود دارد.

او از مردم خواست گوشت مصرفی خود را فقط از مراکز مجاز تهیه کرده و پیش از مصرف، آن را تا ۴۸ ساعت در دمای ۲ تا ۴ درجه سانتیگراد نگهداری کرده و هنگام خرد کردن گوشت در خانه و یا قصابی‌ها از دستکش استفاده کنند.

رجایی فر رعایت اصول بهداشتی، استفاده از وسایل بهداشتی از سوی کارکنان و زنجیره کشتار، خودداری از دست زدن به کنه‌های روی بدن دام را از دیگر مواردی است که از سوی تولیدکنندگان سنتی باید رعایت شود.

او از دامپروران خواست برای کاهش جمعیت کنه‌ها به سم‌پاشی بدن و مراکز نگهداری دام اقدام کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.