رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بردسکن گفت: کفه نمکی با نام علمی پلایا از آثار طبیعی و بی نظیر در بردسکن است که از گذشته تا کنون به عنوان معدن نمک بهرهبرداری میشدهاست. پلایا در پستترین منطقه حوز ههای آبریز تشکیل میشود و اغلب توسط نهشتههای دریاچهای و تناوب لایههای رس، سیلت و نمک پوشیده شده است.
حمیدرضا اقبالی افزود: کفه نمکی محصور بین شهرستانهای بردسکن، خلیل اباد و بجستان بوده و همه ساله در زمان آبگیری مخزن دریاچه مساحتی حدود ۷۰۰۰ هکتار را در بر می گیرد و همین امرباعث جذب گردشگران زیادی از شهرهای مجاور و سایر شهرهای استان شده است تا از دیدن این پدیده نادردر دل کویر لذت ببرند.
وی گفت: از دیگر ویژگیهای منحصر به فرد این زیستگاه طبیعی، جلوههای زیبای بلورهای نمک، تراکم ساختاری بلورهای نمک بر روی شنزارها، ایجاد چالههای نمکی است که آن را در کشور و منطقه به یک زیستگاه منحصر به فرد تبدیل کردهاست.
کفه نمکی بردسکن در سال ۱۳۹۲ به شماره ۱۵۷ به عنوان جاذبه طبیعی در فهرست میراث طبیعی به ثبت رسیده و علاوه بر ظرفیت گردشگری، قابلیت اشتغالزایی را دارا دارد که می تواند به معیشت مردم منطقه به خصوص روستای رحمانیه کمک شایانی کند.