بهنام شفیعی مقدم گفت: سد دز دارای هشت واحد با توان ۶۵ مگاواتی است که با توجه به عمر بیش از ۵۰ ساله این واحدها تعمیرات اساسی، بهینه سازی و افزایش ظرفیت این واحدها در دستور کار قرار گرفته است.
او میگوید: با بهینه سازی این واحدها توان هر واحد تولیدی این نیروگاه از ۶۵ به ۹۰مگاوات افزایش مییابد که با تکمیل این عملیات، بهسازی در مجموع ۲۰۰ مگاوات به ظرفیت تولیدی برق این نیروگاه افزوده میشود.
به گفته او بهینه سازی واحد چهارم این نیروگاه تکمیل شده است، با موفق بودن عملکرد این واحد نیروگاهی پس از بهینه سازی و افزایش توان تولیدی آن به ۹۰ مگاوات، بهینه سازی واحد سوم این نیروگاه نیز از شهریورماه سال گذشته آغاز شد.
مدیر تعمیرات سد و نیروگاه و بهینه سازی نیروگاههای سازمان آب و برق خوزستان گفت: بهینه سازی واحد سوم این نیروگاه هماکنون ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که تا پایان اردیبهشت ماه برای پاسخ به افزایش مصرف برق در فصل تابستان این واحد نیز با افزایش توان به ۹۰ مگاوات وارد مدار میشود.
او میگوید: نیروگاه دز در نقطه ژرف شبکه تولید و توزیع برق قرار دارد به همین دلیل این نیروگاه وظیفه سنگینی در پایداری شبکه و استمرار تولید برق به ویژه در فصل تابستان به عهده دارد.
شفیعی مقدم با اشاره به بهره گیری از توان متخصصان و شرکتهای دانش بنیان داخلی برای عملیات پیچیده بهینه سازی واحدهای نیروگاهی دز گفت: برای بهینه سازی و تعمیرات واحدهای نیروگاهی از توان داخلی و خارجی استفاده شده است.
این مقام مسئول گفت: برای بهینه سازی واحد سوم نیروگاه دز به عنوان نخستین واحد بهینه سازی شده این نیروگاه از ظرفیت مشاوران خارجی استفاده شد که با توجه به ظرفیت بالای شرکتهای دانش بنیان داخلی در بهینه سازی واحد چهارم این نیروگاه هیچ مشاور خارجی به کار گرفته نشد و تمام کار به دست متخصصان و شرکتهای دانش بنیان ایران انجام شد.
مدیر تعمیرات سد و نیروگاه و بهینه سازی نیروگاههای سازمان آب و برق خوزستان گفت: استفاده از توان متخصصان داخلی در بهینه سازی واحد سوم و کسب تجربه این واحدها در بهینه سازی واحد چهارم موجب شد تا مدت زمان بهینه سازی واحد سه به یک چهارم بهینه سازی واحد چهارم این نیروگاه کاهش یابد