ورزشکاران رشته قایقرانی گیلان به اندازه‌ای که در میادین مختلف ملی و بین‌المللی مدال‌های ارزشمندی را کسب کرده اند، تاکنون دیده نشده اند.

گیلان از دیرباز در رشته قایقرانی یکی از قطب‌های برتر کشور بوده، استانی که تاکنون مربیان و ورزشکاران زیادی را به ورزش کشور در این رشته معرفی کرده است.

در مقطع کنونی نیز قایقرانی گیلان در رشته‌هایی همچون آب‌های آرام و روئینگ یکی از قطب‌های برتر در کشور محسوب می‌شود که ورزشکاران این استان در رقابت‌های مختلف کشوری و بین‌المللی می‌درخشند و مدال‌های رنگارنگی را کسب می‌کنند.

اما این رشته برای اینکه همچنان در ورزش گیلان بدرخشد و بتواند سکو‌های افتخار بیشتری را به خصوص در سایر رشته‌های موجود در قایقرانی کسب کند، نیازمند توجه ویژه مسئولان است و ضمن اینکه با توجه به ظرفیت‌های این استان باید در همه شهر‌های گیلان گسترش یابد که این خود نیازمند فراهم شدن زیرساخت‌های مناسب است.

البته تاکنون نیز ورزشکاران این استان درخشش خوبی در مسابقات مختلف داشته اند به طوری که طی سال گذشته آن‌ها موفق به کسب بیش از ۵۰ مدال رنگارنگ شدند که از این تعداد ۲۱ مدال مربوط به مسابقات آسیایی و بقیه در حوزه رقابت‌های کشوری و استعداد‌های برتر است.

در رقابت‌های قایقرانی قهرمانی آسیا در سال گذشته در رشته آب‌های آرام ورزشکاران گیلانی ۱۲ مدل طلا، ۲ مدال نقره و یک مدال برنز کسب کردند و در رقابت‌های روئینگ قهرمانی آسیا نیز قایقرانان گیلانی توانستند ۳ مدال طلا و ۳ مدال برنز کسب کنند.

در مسابقات استعداد‌های برتر کشور نیز ورزشکاران گیلانی در رشته قایقرانی ۲ مدال طلا، ۴ مدال نقره و ۲ مدال برنز کسب کردند، در مسابقات اسلالوم (آب‌های خروشان) قهرمانی جوانان زیر ۲۳ سال نیز پاروزنان گیلانی یک مدال نقره و ۲ مدال برنز کسب کردند.

در رقابت‌های قایقرانی آب‌های آرام بزرگسالان کشور نیز ورزشکاران گیلانی ۵ مدال طلا، ۲ نقره و یک مدال برنز در رده سنی جوانان نیز ۲ مدال طلا و یک مدال نقره تصاحب کردند و در رشته روئینگ در رده سنی بزرگسالان یک مدال نقره و در رده سنی جوانان ۲ نقره را تصاحب کردند.

این در حالی است که در مسابقات المپیک توکیو نیز که سال گذشته برگزار شد، از ۵ ورزشکار گیلانی حاضر در این رقابت‌ها ۲ ورزشکار از رشته قایقرانی بودند که این امر نشان‌دهنده ظرفیت بالای قایقرانی در گیلان و حتی در کشور است.

از سوی دیگر نازنین ملایی قایقران ملی پوش گیلان که چند سالی است در رشته روئینگ پای ثابت تیم ملی است، بهترین نتیجه ورزشکاران گیلانی حاضر در المپیک توکیو را کسب کرد و حتی با صعود به فینال جدول B توانست بهترین نتیجه قایقرانان کشور را در مسابقات المپیک به نام خود ثبت کند.

قایقرانان گیلانی، مدال‌آورانی که دیده نمی‌شوند

با این وجود این رشته از داشتن زیرساخت‌های مناسب رنج می‌برد و همینک فقط این رشته در شهر‌های بندر انزلی و رشت فعالیت مناسبی دارد و سایر شهر‌های گیلان از فعالیت مناسبی برخوردار نیستند که البته در لاهیجان و لنگرود نیز به علت وجود منابع آبی تا حدی این رشته فعال است.

گسترش قایقرانی در همه شهر‌های گیلان

علیرضا محمدی، رئیس هیئت قایقرانی گیلان در این رابطه گفت: همینک منابع آبی این استان در بندر انزلی و رشت مناسب است چنانکه در بندر انزلی از مرداب و در رشت نیز از پارک دانشجو برای تمرینات قایقرانی و انجام مسابقات استفاده می‌کنیم.

او افزود: در لاهیجان هم از منطقه استخر این شهر و در لنگرود از منطقه چمخاله استفاده می‌شود حال آنکه با توجه به بازرسی‌هایی که انجام دادیم شهرستان‌های رودسر، بندر آستارا و رضوانشهر هم از منابع آبی خوبی برخوردار هستند و هدف ما این است که قایقرانی در سایر شهرستان‌ها نیز فعال شود.

رئیس هیئت قایقرانی گیلان تصریح کرد: با وجود اینکه بندر انزلی از دیرباز در رشته قایقرانی یکی از قطب‌های برتر در گیلان و کشور محسوب می‌شود، اما رودبار و منجیل نیز در رشته آب‌های خروشان جایگاه ویژه‌ای دارند و چند سالی است که رشت نیز پیشرفت بسیار خوبی در قایقرانی دارد.

محمدی افزود: با این وجود هدف ما این است که همه شهر‌های استان گیلان که از منابع آبی خوبی برخوردارند در رشته قایقرانی فعال شوند و تمرینات و مسابقات در آن‌ها برگزار شود که البته برنامه‌هایی هم برای گسترش قایقرانی در همه شهر‌های استان داریم.

قایقرانی؛ رشته‌ای پر مدال در گیلان

او با اشاره به اهمیت رشته قایقرانی در مسابقات مختلف جهانی و المپیک گفت: قایقرانی یکی از رشته‌های پرمدال محسوب می‌شود و ورزشکاران ما در مسابقات المپیک و جهانی نیز پیشرفت خوبی داشتند که گیلان هم از این قاعده مستثنی نبوده، اما برای موفقیت بیشتر باید زیرساخت‌های مناسب وجود داشته باشد.

رئیس هیئت قایقرانی گیلان تصریح کرد: با توجه بیشتر به این رشته می‌توانیم در مسابقات آسیایی، جهانی و حتی المپیک مدال کسب کنیم که در این راستا مسئولان استان باید به این حوزه نگاه ویژه تری داشته باشند.

قایقرانان گیلانی، مدال‌آورانی که دیده نمی‌شوند

به گفته محمدی، با وجود اینکه بندر انزلی از دیرباز یکی از قطب‌های برتر در قایقرانی بوده و ورزشکاران ارزنده‌ای را به ورزش کشور معرفی کرده، اما همینک تردد قایق‌های تفریحی در مرداب بندر انزلی خیلی زیاد شده و ورزشکاران با استرس در این منطقه تمرین می‌کنند.

او افزود: این امر یکی از مشکلات اساسی ما محسوب می‌شود، چون قایقرانان برای اینکه با سایر قایق‌ها برخورد نکنند، مجبورند مدام پشت سر خود را نگاه کنند که این امر باعث توقف تمرین می‌شود و در تمرین ورزشکاران خلل ایجاد می‌کند.

رئیس هیئت قایقرانی گیلان گفت: البته آب بند‌هایی مانند پارک دانشجو وجود دارد که می‌توان برای توسعه و پیشرفت قایقرانی از این مکان‌ها استفاده کرد، اما باید مسئولان همراهی و مساعدت کنند تا شاهد پیشرفت همه رشته‌های قایقرانی استان باشیم.

محمدی ادامه داد: ورزشکاران رشته قایقرانی گیلان با وجود اینکه بسیار مستعدند در عین حال بسیار مظلومند و هیچگاه به اندازه‌ای که زحمت می‌کشند و مقام کسب می‌کنند، دیده نمی‌شوند، اما همیشه این ورزشکاران در میادین مختلف ملی و بین‌المللی درخشیده و مدال‌های ارزشمندی را کسب کرده و می‌کنند.

تلاش‌های شبانه‌روزی ورزشکاران و مربیان قایقرانی گیلان

او به تمرینات سخت قایقرانی اشاره کرد و گفت: شاید اکثر مردم تصور کنند که فعالیت قایقرانی فقط طی ۶ ماهه اول سال است، اما این ورزشکاران در طول سال تمرین‌های سخت و فشرده‌ای دارند و اگرچه در فصل‌های بهار و تابستان مسابقات بیشتری انجام می‌شود، اما در ۶ ماهه دوم سال باید تمرینات سخت و فشرده بدنسازی را پیوسته داشته باشند.

قایقرانان گیلانی، مدال‌آورانی که دیده نمی‌شوند

رئیس هیئت قایقرانی گیلان تصریح کرد: خوشبختانه این استان از دیرباز مربیان بسیار ارزنده و با دانشی داشته و دارد، اما به علت نبود حمایت مالی مناسب، برخی از مربیان تا حدی از این رشته فاصله گرفتند.

محمدی گفت: با توجه به اینکه طول عمر ورزشی ورزشکاران، مربیان و داوران در رشته قایقرانی کوتاه است، باید آنان از نظر مالی تأمین شود که متأسفانه در این بخش ضعیف هستیم و سرمایه‌گذاران چندان برای سرمایه گذاری و فعالیت در رشته قایقرانی رغبت نشان نمی‌دهند.

به گفته او، ورزشکاری که بخواهد در رشته قایقرانی فعالیت کند ابتدا باید هزینه اولیه سنگینی را برای تهیه قایق و پارو انجام دهد، اما پس از آن، چند سالی هزینه چندانی نیاز ندارد و به همین دلیل باید چاره‌ای اندیشید تا این هزینه اولیه را ورزشکاران بتوانند به راحتی پرداخت کنند که در این راستا باید قایق و پارو با قیمت مناسب در اختیار آنان قرار گیرد.

رئیس هیئت قایقرانی گیلان تأکید کرد: با وجود اینکه قیمت قایق و پارو افزایش چشمگیری یافته و تهیه آن برای ورزشکاران بسیار سخت است، بخش خصوصی باید در این امر ورود کند و شرکت‌های بیشتری برای تولید تجهیزات قایقرانی در کشور فعال شوند تا این مشکل برطرف شود.

بازپس گیری جایگاه رشته آب‌های خروشان

استان گیلان با تجه به اینکه در رشته‌های روئینگ و آب‌های آرام یکی از قطب‌های برتر در کشور محسوب می‌شود، اما در آب‌های خروشان نیز یکی از قطب‌های برتر در کشور بوده که همینک این جایگاه از دست رفته و تا حدی گیلان در این رشته ضعیف عمل می‌کند.

محمدی با تأیید این مطلب گفت: متأسفانه چند سالی است که جایگاه خود را در رشته آب‌های خروشان از دست دادیم و این امر با کمیته مربوطه در حال بررسی است که یکی از دلایل عمده آن نیز کمبود امکانات است.

او افزود: این رشته نیاز به قایق و تجهیزات تخصصی دارد که نبود حمایت از ورزشکاران و مربیان باعث شده که تا حدی در این رشته فاصله بگیریم که باید بین ورزشکاران و مربیان دلگرمی ایجاد کنیم.

قایقرانان گیلانی، مدال‌آورانی که دیده نمی‌شوند

رئیس هیئت قایقرانی گیلان همچنین گفت: از سوی دیگر طی چند سال اخیر به دلیل کمبود ذخیره آب پشت سد سفیدرود، حالت خروشان آب نیز از بین رفته که البته تلاش بر آن است منابع آبی مناسب دیگری فراهم کنیم، چون نمی‌توانیم تمرین را فقط به وجود آب‌های خروشان را در منجیل خلاصه کنیم و تهیه منابع آبی مناسب نیز در حال بررسی است.

محمدی ادامه داد: برگزار نشدن رقابت باعث افت سطح ورزشکاران شده، چون هر قدر رقابت بیشتر شود به طور حتم در کیفیت کار تأثیر دارد و تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست تا با ایجاد شرایط مناسب، این رشته نیز با قدرت به تلاش خود ادامه دهد و همانند گذشته یکی از قطب‌های برتر کشور در رشته آب‌های خروشان هم باشیم.

رئیس هیئت قایقرانی گیلان تصریح کرد: برای اینکه قایقرانان ما بتوانند بیش از پیش در مسابقات مختلف بدرخشند و مقام‌های ارزشمندی را کسب کنند، نیاز به حمایت بیشتر مسئولان استانی و شهرستانی داریم و از سوی دیگر بخش خصوصی نیز باید از این رشته مفرح و زیبا بیشتر حمایت کند.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.