احسان عباسپور معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مازندران مقدار پسماند و بقایای گیاهی پس از برداشت محصولات زراعی در استان را طی سال دو سال گذشته ۸۲۶ هزار تن اعلام کرد و گفت: این بقایای گیاهی مربوط به کاه و کلش برنج، جو، گندم، سویا و کلزا بوده که بیشتر آن به برنج اختصاص دارد که باید بدرستی بسته بندی، فرآوری و در تغذیه دام استفاده شود.
او با بیان اینکه بطور متوسط ۳۰ درصد تولیدات محصولات کشاورزی کشور تبدیل به ضایعات و پسماند میشود، افزود: ۷۰ درصد ضایعات و پسماندهای کشاورزی، ارگانیک و حیاتی است که میتواند به خاک برگردد.
عباسپور با اشاره به اینکه سالانه سه میلیون تن محصول زراعی در ۴۲۹ هزار هکتار اراضی کشاورزی با احتساب ضریب کشت در استان تولید میشود، گفت: نیاز کودی استان در بخش زراعی و باغی استان در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ بیش از ۳۰۰ هزار تن بود که ۶۰ درصد آن تامین و توزیع شد.
او به صدور اطلاعیه مضرات سوزاندن کاه و کلش برنج و محصولات کشاورزی و منافع و بسته بندی و فرآوری بقایای گیاهی، تخصیص اعتبارات و تسهیلات خرید تجهیزات، ماشین آلات و ادوات کشاورزی و دستگاههای فرآوری بقایای گیاهی و پسماند کشاورزی، مدیریت تلفیقی تغذیه گیاهی در بخش زراعت و باغبانی تاکید کرد.