کارشناس بازار سرمایه گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری گستره وسیعی از سهامداران را  از افراد ریسک‌پذیر تا ریسک‌گریز شامل می‌شوند.

خانم رباب وفایی گفت: سرمایه‌گذاری مستقیم در بازار سرمایه موجب می‌شود سرمایه‌گذاران در معرض نوسان‌های شدید قیمتی ناشی از عرضه و تقاضا در تابلوی معاملات قرار بگیرند. وقتی افراد دانش بورسی و مالی کافی یا توان مدیریت ریسک ندارند یا نمی‌توانند روزانه بازار را رصد کنند و وقت کافی برای مرور اتفاقات موثر ندارند؛ استفاده از صندوق‌های سرمایه‌گذاری گزینه مناسب تری است.

به گفته او، صندوق‌های سرمایه گذاری نقش واسطه مالی را دارند که ورود سرمایه و افراد غیرحرفه‌ای به بازار سرمایه تسهیل کرده و این افراد هم می‌توانند از فرصت‌های مناسب بازار سرمایه بهره‌مند شوند.

گستره وسیع سهامداران صندوق های سرمایه گذاری از افراد ریسک پذیر تا ریسک گریز

او گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری گستره وسیعی از سهامداران را  از افراد ریسک‌پذیر تا ریسک‌گریز شامل می‌شوند. صندوق درآمد ثابت کم‌ریسک‌ترین صندوق سرمایه‌گذاری بازار سرمایه است. در این نوع صندوق‌ها تا ۹۰ درصد دارایی در ابزار مالی درآمد ثابت  از جمله سپرده‌های بانکی و اوراق قرضه سرمایه گذاری می شود. صندوق سرمایه گذاری سهامی عمده اوراق موجود در پرتفوی یا سبد دارایی‌های آن را سهام شرکت‌های پذیرفته شده در بورس تشکیل می‌دهند، قسمت بسیار کمی از سبد دارایی‌های این صندوق به اوراق درآمد ثابت مانند سپرده بانکی و اوراق مشارکت و اوراق دولتی مانند اخزا تعلق می‌گیرد.

او می گوید: چنانچه سرمایه‌گذاران بازدهی مورد انتظار بیشتری را از سرمایه‌گذاری خود انتظار دارند، لازم است ریسک بالاتری را از طریق سایر سرمایه‌گذاری‌ها بپذیرند علاوه بر فراهم کردن بازدهی متناسب با ریسک، نقدشوندگی را نیز به همراه دارد.

وفایی افزود: موضوع مدیریت ریسک نقدشوندگی یکی از مزیت‌های سرمایه‌گذاری غیرمستقیم است. این صندوق‌ها با بهره‌مندی از نیرو‌های انسانی باتجربه اداره می‌شود. صندوق‌های سرمایه گذاری تحت نظارت سازمان بورس تاسیس می‌شوند و فعالیت می‌کنند و به این دلیل که همیشه تحت نظارت هستند باید اطلاعات دقیق و درستی از سرمایه گذاری خود در وب سایت ها منتشر کنند.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، مهم‌ترین فاکتور‌ها در انتخاب بهترین صندوق سرمایه گذاری سهامی عبارتند از: ریسک پذیری فردِ سرمایه‌گذار، بازه سرمایه گذاری، بررسی شرایط اقتصادی کشور و مقایسه و انتخاب بهترین صندوق است.

او گفت: در بازار سرمایه ریسک و بازده مورد انتظار رابطه‌ای مستقیم دارند. ممکن است انتظار فرد برآورده شود یا به سود مورد نظر خود نرسد. در صورتی که شرایط اقتصادی تورمی باشد و بازار مدام در حال نوسان باشد، نباید از ریسک کردن ترسید و صندوق‌های مختلط و سهامی گزینه بهتری نسبت به صندوق‌های درآمدثابت هستند. بازدهی صندوق‌های سهامی را باید با بازدهی بازار و شاخص کل بورس مقایسه شود. در کل باید نوع صندوق انتخابی با روحیات و میزان ریسک پذیری فرد مطابقت داشته باشد (آیا فردی است که ترجیح می‌دهد ریسک زیاد برای سود بیشتر بپذیرد یا آدم کم ریسکی است که به دنبال کسب سود کم و ماهیانه است؟) و با توجه به بازه سرمایه گذاری (کوتاه مدت یا بلند مدت) و شرایط اقتصادی جامعه انتخاب شود.

لازم به ذکر است این مطلب سیگنال بورسی و توصیه به خرید ،فروش یا هر نوع سرمایه گذاری محسوب نمی‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار