خبرگزاری آناتولی امروز شنبه گزارش داد که ترکیه پرتاب اولین ماهواره نظارتی و رصد با وضوح بالای خود که ایمجه (IMECE) نام دارد را از پایگاه نیروی فضایی واندنبرگ در ایالات متحده به پایان رساند.
این ماهواره با موشک فالکون ۹ اسپیس ایکس به مدار زمین منتقل شد. این ماموریت به مدت پنج سال در خدمت آنکارا برای اهدافی از دفاع ملی تا نظارت بر آب و هوا خواهد بود.
پرتاب این ماهواره که ابتدا برای ۱۱ آوریل برنامه ریزی شده بود، در اوایل هفته به تعویق افتاد.
رئیس جمهور ترکیه گفت که ماهواره ایمجه İMECE پیشرفتهترین ماهواره ترکیه در رصد زمین از نظر دقت تصاویر، سرعت ارتباط و توانایی مانور خواهد بود.
این اظهارات اردوغان روز شنبه در پیامی به مناسبت پرتاب ماهواره ایمجه İMECE بود.
اردوغان افزود: با افتخار اولین ماهواره با دقت بالای کشورمان را به عنوان مژدهای برای قرن ترکیه به فضا پرتاب کردیم. میوههای کمپین ملی فناوری در پیشرفت کشورمان به بالاترین سطوح باشگاه فناوری جهانی را یکی پس از دیگری میچینیم.
رئیس جمهور ترکیه خاطر نشان کرد که ماهواره ایمجه پیشرفتهترین ماهواره این کشور از نظر دقت تصاویر، سرعت ارتباطات و توانایی مانور خواهد بود.
وی ادامه داد: ماهواره ایمجه در زمینههای مختلف مانند دفاع ملی، اداره حوادث، کشاورزی، جنگلداری، محیط زیست و توسعه عمرانی برای ما به عنوان چشمی عمل خواهد کرد.
این ماهواره که ساخت ترکیه است، با امکانات داخلی و ملی این کشور ساخته شده و روز شنبه از پایگاه فاندربرگ در ایالت کالیفورنیای امریکا به فضا پرتاب شد.
خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه و حسن مندال، رئیس موسسه پژوهشهای فناوری فضا (توبیتاک) این کشور درمراسم پرتاب ماهواره ایمجه در پایگاه نظارتی وابسته به موسسه مذکور در ترکیه حضور داشتند.
این ماهواره توسط موشک فالکون ۹ اسپیس ایکس به فضا پرتاب شد.
ماهواره ایمجه نیاز کشور به تصاویر با دقت بالا در مدار ۶۸۰ کیلومتری از زمین را پاسخ میدهد.
ترکیه از این ماهواره که میتواند تصاویر تمام نقاط جهان را بدون محدودیت جغرافیایی ثبت کند، در بسیاری از زمینهها از جمله کشف اهداف و پردازش آن، حوادث طبیعی، ترسیم نقشهها و برنامههای کشاورزی بهره خواهد گرفت.
طول عمر اسمی این ماهواره ۵ سال است و این اولین بار است که طراحی و تولید دوربین چشمی برقی سازگار با فضا در این کشور انجام میشود.
این ماهواره قادر است تصویری به طول هزار کیلومتر و عرض ۱۶.۷۳ کیلومتر ثبت کرده و آن را با سرعت ۳۲۰ مگابایت بر ثانیه به ایستگاه زمینی ارسال کند.
وزن این ماهواره حدود ۷۰۰ کیلوگرم است و پیش از این پرتاب این ماهواره ۳ بار به علت شرایط جوی به تعویق افتاده بود.