تولیت حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) گفت: همه ما امروز به شکلی دنبال کار فرهنگی هستیم، بالاترین، پاکترین و موثرترین کار فرهنگی، کار قرآنی است، در هر رشته‌ای از آن، که توفیق خدمت داشته باشیم.

همزمان با نوزدهمین روز ماه مبارک رمضان، اعضای جامعه قرآنی استان فارس به آستان مقدس احمدی و محمدی علیهماالسلام، مشرف شدند و ضمن حضور در محفل تلاوت کلام الله مجید، در فضایی صمیمانه با تولیت آستان مقدس و نماینده، ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز در حرم مطهر حضرت سیدمیرمحمد (ع) دیدار کردند.

تولیت حرم مطهر در این مراسم، ضمن تسلیت ایام سوگواری شهادت مولی الموحدین حضرت علی ابن ابی طالب علیه السلام، گفت: توفیق بزرگی است که در ماه بهار قرآن، همزمان با لیالی پرفیض قدر، در جوار مرقد ملکوتی حضرت شاهچراغ علیه السلام و برادر بزرگوارشان حضرت سیدمیرمحمدبن موسی الکاظم علیهماالسلام، در این محفل قرآنی رمضان، گردهم آمده ایم و از انوار ملکوتی قرآن کریم، بهره مند می‌شویم.

او گفت: این جان‌های تشنه و فضا‌های آلوده‌ای که ما معمولا گرفتار آن هستیم، فقط با نور قرآن و زلال قرآن می‌تواند تطهیر و پاک شود. حضرت امام (ره) در برخی آثار خودشان راجع به آداب قرائت قرآن، یک نکته‌ای دارند که گوشه‌ای از آن را خدمتتان تقدیم می‌کنم. ایشان می‌فرمایند که یکی از آداب قرائت قرآن، آگاهی از عظمت قرآن است. یعنی اینکه انسان متوجه باشد در حال انجام چه کاری و در محضر چه کلامی است.

تولیت حرم مطهر گفت: یکی از ویژگی‌های آثار حضرت امام (قدس سره) این است که وقتی وارد دقت‌ها می‌شوند، ایشان سنگ تمام می‌گذارند، یعنی همه‌ی جهاد دقتی را ایشان کشف و بیان می‌کنند، در دروس اصول و فقه و همینطور تفسیر قرآن و کتب سیاسی‌شان هم، همین‌گونه است. در کتاب کشف الاسرار که اولین اثر سیاسی حضرت امام و مربوط به سال ۱۳۲۲ است، امام در مباحث، خیلی دقیق و ریز وارد می‌شوند. 

او در توضیح کتاب کشف الاسرار گفت: این کتاب، ردیه‌ای است بر جزوه‌ای ۳۷ صفحه‌ای که علی‌اکبر حِکمی‌زاده در سال ۱۳۲۲ در نقد عقاید شیعه امامیه، در هفته‌نامه پرچم نوشته بود و امام خمینی (رحمت الله علیه) این کتاب ۳۸۰ صفحه‌ای را در پاسخ به آن نوشتند. 

کلانتری گفت: این کتاب آنقدر دقیق و با ذکر جزئیات بود که می‌گویند وقتی کتاب امام (ره) منتشر شد، دیگر از حکمی زاده خبری نبود. یعنی با کتاب امام (ره)، از صفحه روزگار محو شد. یا به عنوان نمونه دیگر، حضرت امام (ره) در کتاب آداب الصلاة وقتی وارد بحث قرائت قرآن می‌شوند که یک بخشی از نماز است، آنجا می‌فرمایند که عظمت قرآن را باید قاری قرآن به درستی درک کند، و در ادامه می‌گویند که ارزش و عظمت هر کتاب می‌تواند به چند چیز باشد: نخست؛ عظمت کاتب آن کتاب یا متکلم به آن کتاب، دوم؛ عظمت مطالب یک کتاب، یعنی محتوای یک کتاب است که می‌تواند به آن عظمت و بزرگی دهد، سوم؛ عظمت آثار و نتایجی است که از آن کتاب عاید مردم و جامعه اسلامی می‌شود، چهارم؛ عظمت آن رسولی که واسطه هست تا این کتاب را از جایی به دست مخاطب برساند، پنجم؛ عظمت مرسلان علیه، یعنی آن شخصی که این کتاب را دریافت کرده است، ششم؛ عظمت حافظ و نگهبان آن کتاب، یعنی رمز و رازی که آن کتاب را ماندگار می‌کند و از دستبرد رهزن‌ها و محرفّان روزگار در امان می‌دارد، هفتم؛ عظمت شارح آن کتاب است و هشتم؛ عظمتِ زمانی است که آن کتاب ارسال شده است، یعنی تاریخ ارسال کتاب.

او گفت: می‌گویند وقتی به همه این موارد، با دقت بنگریم متوجه می‌شویم که همه این ۸ جهت راجع به قرآن، در اوج بوده است، فرستنده قرآن خداوند است، مطالب و مقاصد قرآن، هدایت بشر به قله‌های کمال است، نتایج و ثمراتی که از قرآن عاید جامعه بشری می‌شود، این هم در تاریخ بشر نظیر ندارد، آن کسی که واسطه‌ی آوردن قرآن بوده است، حضرت جبرئیل است که امام (ره) می‌فرمایند: بر اساس روایاتی که داریم، یکی از ارکان اصلی فرشتگان الهی، جبرئیل امین است، که در قرآن از او با عنوان «رسول امین» یاد شده است، راجع به مرسل علیه، یعنی کسی که قرآن را دریافت کرده، آن هم اَتَم و اکمَل انسان‌های روی زمین در طول تاریخ است، یعنی نبی مکرم اسلام صلوات الله علیه، که اشرف و اعظم و خاتم پیامبران الهی است و دیگر شبیه ندارد، به لحاظ حافظ و نگهبان قرآن هم، که خود خدا است. «إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّکْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ – (آیه ۹ سوره حجر)».

این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: در ارتباط با شارح قرآن و مبیّن قرآن هم طبق نص خود قرآن، رسول گرامی اسلام (ص) و اهل بیت عصمت و طهارت (ع)، یعنی حضرت امیر مومنان (ع) و فرزندان معصوم آن حضرت هستند. در ارتباط با زمان نزول قرآن هم، لیلة القدر است که از هزار ماه بهتر و بالاتر است «لیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ (آیه ۳، سوره قدر)»، بالاترین زمان در خلقت، لیلةُ القدر است که مشابه ندارد و هیچ شب و روزی نمی‌تواند به عظمت آن برسد. به این موارد و نکات پیرامون قرآن که دقت می‌کنیم، متوجه می‌شویم که قرآن، بزرگترین کتاب در عالم هستی و بزرگترین کتاب هدایت بشر است. «بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ * الم * ذَلِکَ الْکِتَابُ لَارَیْبَ فِیهِ هُدًى لِلْمُتَّقِینَ – (سوره بقره آیات ۱ و ۲)»

او گفت: قرآن بزرگترین کتاب خدا و بزرگترین نسخه هدایت بخش انسان است، تبریک عرض کنم حضور شما برادران و خواهران عزیزی که هر کدام به یک شکلی، قاری، مدرس، مرتَل، مرَوِج و یا مفَسِر، در خدمت این کتاب عظیم الهی هستید. همچون زمانی که ما به واسطه خدمت به یک فرد بزرگ، ارزش پیدا می‌کنیم، با این خدمتگزاری به قرآن کریم، ارزش خودمان را بالا می‌بریم. وقتی ما به بزرگ‌ترین کتاب الهی خدمت می‌کنیم وخودمان را به آن نزدیک می‌کنیم، عظمت پیدا می‌کنیم.

رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی گفت: امروز مردم جهان با همه وجود - البته ممکن است در خیلی جهات بصورت ناخودآگاه - در جستجوی یک کتاب بدون نقص هستند که بتواند آن‌ها را در مسیر بندگی خداوند هدایت کند، این هنر ما است که تلاش کنیم این کتاب آسمانی را درست به دست بشریت برسانیم و معرفی کنیم. بسیار شنیده ایم افرادی که فقط صدای صوت قرآن به گوش آن‌ها رسیده، بدون آنکه عربی بلد باشند، احیاء شده اند، احیاء به این معنا که از عمق مَنجلاب فساد و گناه و انحراف، با شنیدن صوت قرآن نجات پیدا کرده اند، بدون اینکه مفهوم را بفهمند، این تاثیر و معجزه قرآن است.

کلانتری ابراز امیدواری کرد که  خدا را شاکریم که این توفیق را داد که هم درسِلکِ مسلمانی متولد شویم و هم به بزرگ‌ترین کتاب آسمانی خداوند، یعنی قرآن کریم متبرک شویم.

او گفت: امروز در زندگی بشر، در سرتاسر جهان که جستجو کنیم، فقط یک عنوان کتاب آسمانی و وحی وجود دارد و آن هم قرآن کریم است و بقیه کتب آسمانی، دستخوش تغییر و تحریف شده اند. ما افتخار می‌کنیم به خدمت به قرآن و بهره‌مند شدن از آن و به عنوان انسان‌هایی که مروج و مبلغ قرآن هستیم، برای خودمان این را افتخار می‌دانیم، اگر جانمان را در این راه بگذاریم باز در قبال این کتاب عظیم الهی، هیچ ارزشی ندارد.

تولیت حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) گفت: همه ما امروز به شکلی دنبال کار فرهنگی هستیم، بالاترین، پاکترین و موثرترین کار فرهنگی، کار قرآنی است، در هر رشته‌ای از آن، که توفیق خدمت داشته باشیم و ان شاءالله به برکت این ایام ماه مبارک رمضان و این لیالی پرفیض قدر، خداوند متعال توفیق بهره هرچه بیشتر از این کتاب بزرگ الهی را به همه ما عطا کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار