یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: به ازای هر ۹ کیلوگرم اضافه وزن، ۱۰ درصد خطر ابتلا به ناباروری در مردان افزایش پیدا می‌کند.

غزاله اسلامیان متخصص تغذیه و رژیم درمانی با اشاره به این‌که وضعیت تغذیه زوج‌ها از ماه‌ها قبل از اقدام به بچه‌دار شدن بر کیفیت اسپرم، بلوغ تخمک و کیفیت نطفه تشکیل شده و لانه گزینی جنین تأثیرگذار است، اظهار کرد: پدر هم درست مثل مادر باید پیش از اقدام به بارداری توصیه‌های بهداشتی را رعایت و از نظر تغذیه و وزن بررسی شود.

وی افزود: کیفیت اسپرم به ویژه تعداد کل اسپرم‌ها و تعداد اسپرم‌های متحرک، در مردان چاق در مقایسه با مردان دارای وزن مناسب، پایین‌تر است.

وی با تاکید بر این‌که افت کیفیت اسپرم‌ها و اختلالات در ترشح هورمون‌های جنسی در مردان چاقی که مبتلا به بیماری‌های مزمن مانند دیابت هستند، بیشتر است، گفت: چاقی با افزایش التهاب و ایجاد مشکلات هورمونی منجر به اختلال در فرآیند تولید اسپرم‌ها و در نتیجه کاهش کیفیت اسپرم می‌شود.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی، اظهار کرد: کاهش وزن صحیح در مردان دارای اضافه وزن و چاق یکی از الزامات مهم قبل از اقدام به فرزندآوری است.

وی ادامه داد: در صورتی‌که به دلیل شرایط سنی پدر و مادر، زمان کافی برای کاهش وزن و رسیدن به وزن مناسب وجود ندارد، توصیه می‌شود حدود سه ماه قبل از اقدام به فرزندآوری، ابتدا پنج تا ۱۰ درصد وزن فعلی را کاهش داده و سپس اقدام به بارداری کنید.

به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افراد بر اساس نمایه توده بدنی (BMI) می‌توانند با تقسیم وزن (بر حسب کیلوگرم) بر قد (برحسب متر) به توان ۲، دریابند که از نظر وزنی در چه وضعیتی قرار دارند.

اسلامیان توضیح داد: نمایه توده بدن بین ۱۸.۵تا ۲۴.۹ به‌عنوان محدوده نرمال، بین ۲۵ تا ۲۹.۹ اضافه وزن، بین ۳۰ تا ۳۴.۹چاقی درجه یک، بین ۳۵ تا ۳۹.۹چاقی درجه دو و اعداد بالاتر از ۴۰ چاقی خطرناک است، البته این شاخص برای افراد ورزشکار مناسب نیست و حتما باید بر اساس شاخص‌های دیگری مانند اندازه‌گیری دور کمر، توده عضلانی و توده چربی توسط متخصص، ارزیابی شوند.

وی پرهیز از رژیم‌های غیر اصولی و خودسرانه را خواستار شد و تاکید کرد: مردان چاقی که برای کاهش وزن از رژیم‌های غیراصولی پیروی می‌کنند، در نتیجه گرسنگی سلولی به سراغشان می‌آید، اسپرم‌ها نیز این گرسنگی سلولی را تجربه خواهند کرد و کاهش کیفیت اسپرم هم به دلیل اضافه وزن و هم به دلیل کاهش وزن غیر اصولی دوچندان می‌شود.

وی توصیه کرد: مردان چاق با مراجعه به متخصصان تغذیه، پس از ارزیابی وضعیت تغذیه و با دریافت یک رژیم غذایی کاهش وزن متعادل و متنوع، متناسب با نیاز‌های خود و همچنین اصلاح عادات غلط غذایی می‌توانند نقش مهمی در افزایش سلامت فرزند خود داشته باشند.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، وی در پایان خطاب به پدران آینده، ادامه داد: با انتخاب بشقاب غذایی سالم، اولین گام برای دستیابی به وزن مطلوب برای خود و همچنین سلامت فرزند آینده بردارید. نصف بشقاب غذای مصرفی را باید میوه‌ها وسبزی‌های تازه تشکیل دهند، یک چهارم آن از انواع منابع پروتئینی (ترجیحاً گوشت‌های سفید مانند مرغ و ماهی و یا جایگزین‌های گیاهی آن مانند حبوبات) و یک چهارم باقی مانده از انواع غلات کامل (سبوس‌دار) باشد. همچنین لبنیات کم‌چرب، روغن‌های گیاهی سالم و مایعات نیز به میزان نیاز، بخش دیگری از این برنامه غذایی را تشکیل می‌دهد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.