روح الله شیرازی اظهار کرد: در اول انقلاب میزان باسوادی ۲۹ درصد بوده، در سال ۱۴۰۰ این رقم به ۸۵ درصد رسیده و در سال گذشته با توجه به فعالیتهای انجام شده رقم فوق به ۸۶ درصد رسیده که این آمار با کشور بسیار تفاوت و فاصله دارد.
وی گفت: سیستان و بلوچستان پایینترین نرخ باسوادی را در کشور دارد و فاصله آن با دو استان قبل از خودش کردستان و آذربایجان غربی نیز بسیار زیاد است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان افزود: هر سال ۱۰ تا ۱۵ هزار نفر بازمانده از تحصیل به جمعیت بیسواد استان اضافه میشود که این خود کار را سخت میکند و نیاز به عزم عمومی برای ارتقا نرخ باسوادی داریم.
این مسؤول ادامه داد: انسداد مبادی بی سواد اولویت معاونتهای مختلف آموزش و پرورش است که در این راستا طرحی با عنوان ایجاد مجتمعهای آموزش مهارتی و اشتغال در دستور کار قرار دارد تا هم بی سوادی کنترل شود و هم از جذب دانش آموزان به سمت مشاغل کاذب پیشگیری شود.
وی بیان کرد: با هدف ریشه یابی علل بیسوادی در این استان طرحی با عنوان نظام مسائل بیسوادی در دستور کار است که تاکنون فقر و عدم وجود سرپرست در خانوار و اجبار به اشتغال کودکان از جمله عوامل شناسایی شده در زمینه رفع بیسوادی است که این عوامل قطعی نیست، اما تاکنون نتایج بررسیها اینگونه است.
شیرازی گفت: به سبب پهناوری و پراکندگی استان، بانک اطلاعاتی دقیقی از تعداد بیسوادان استان در دست نیست، اما برای همین تعدادی که شناسایی شده اقدامات لازم برای باسوادی آنان در دستور کار قرار دارد.
معاون سوادآموزی آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان افزود: میانگین باسوادی در کشور بیش از ۹۵ درصد است و این استان ۱۰ درصد از میانگین کشور عقب است.
این مسئول اضافه کرد: تعداد زیادی کانکس داریم که فضای آموزشی استاندارد محسوب نمیشود، در خیلی از مناطق به سبب پراکندگی که است ساخت مدرسه هموار نبوده و در اینجا میشود از کلاسهای درس متناسب با زیست بوم مردم منطقه استفاده کرد.
وی گفت: در نوع فعالیتهای سواد آموزی بازنگری شده و با توجه به اینکه نوع تدریس و سواد آموزی به ادوار گذشته بر میگشت، با کمک دوستان در سازمان نهضت سودآموزی کشور به سمت تربیت مدرس به روش خاص خواهیم رفت چرا که دروس سواد آموزی بزرگسالان با کودکان متفاوت است.
شیرازی ادامه داد: در سواد آموزی سه دوره داریم شامل دوره سواد، دوره تحکیم و دوره انتقال که پس از گذراندن این دورههای یکی دو ساله فرد وارد متوسطه اول میشود.
وی گفت: در حوزه باسوادی تلاش داریم استان را به میانگین کشوری برسانیم و در این راستا طرح شتابخشی را تدوین کردیم و در دو شهرستان که کمترین میانگین باسواد کشور را دارد اجرایی خواهیم کرد.