زهرا شمساحسان عضو و رئیس کمیته اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران صبح امروز (یکشنبه) در صد و سی و هشتمین جلسه شورا در تذکری درباره ناحیه صنعتی شمال ری واقع در محدوده منطقه ۲۰ شهر تهران اظهار داشت: این ناحیه صنعتی به مساحت ۲۰۰ هکتار در محور فدائیان اسلام، با گستره وسیعی از کاربریهای انبارها و کارگاههای صنعتی خُرد قدیمی و بعضاً رها شده روبهرو است.
شمساحسان گفت: طی بند ۴ مصوبه ۵۲۲ کمیسیون ماده پنج تاریخ ۱۴/۱۱/۱۳۹۲ ضمن موافقت با کلیات طرح "ساماندهی پهنههای صنعتی شمال منطقه ۲۰" به منظور بررسی و رفع مشکلات بخشی از خیابان فدائیان اسلام و بافت مجاور مقرر شد، کارگروه فنی کمیسیون ماده پنج، طرحی در خصوص تأمین سرانهها، فضای سبز و خدمات عمومی به صورت دقیقتر بررسی کند و پیشنهاد جدیدی ارائه شود.
وی ادامه داد: همچنین محدودهای در شمال طرح مذکور به مساحت تقریبی ۲۵۰ هکتار به طرح اولیه اضافه و مقرر شد که طرح مکمل و یکپارچهای با وسعت حدود ۴۵۰ هکتار، تهیه و مجدداً به کمیسیون ماده پنج ارائه شود؛ از این رو طرح "ساماندهی محور فدائیان اسلام" در چارچوب مفاد مصوبه کمیسیون ماده پنج در دستور کار قرار گرفت.
عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: در نهایت شورای عالی شهرسازی و معماری ایران طرح بازآفرینی خیابان فدائیان اسلام را در تاریخ ۲۴/۱۲/۱۳۹۹ با محوریت ایجاد مراکز تجاری، اداری، مراکز تولیدی، نمایشگاه، بازار روز، فضاهای سبز عمومی و پارکینگ برای ناحیه صنعتی شمال ری تصویب کرد.
وی اضافه کرد: همچنین عرصه مذکور در طرح جامع تهران نیز به عنوان محدوده نیازمند تهیه طرح موضعی و ایجاد پهنه تجارت جهانی مشخص شده است.
شمساحسام با طرح این سوال که چرا پهنه صنعتی شمال ری فعلاً تحولی مبتنی بر یک طرح یکپارچه به خود ندیده است؟ اظهار داشت: شایسته است این محدوده مورد توجه جدی شهرداری تهران در اجرای طرح مصوب قرار گیرد؛ قطعا ادامه روند بلاتکلیفی شهروندان، امر مطلوبی نیست؛ زیرا این محدوده به یکی از عرصههای رها شده و نسبتاً ناکارآمد تهران طی ۲ دهه اخیر تبدیل شده است.
وی اضافه کرد: امید است با ابتکار مدیریت شهری و عملیاتی شدن ناحیه صنعتی شمال ری، این محدوده در اقتصاد ری و شهر تهران تاثیر بسزایی داشته باشد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: از شهردار تهران تقاضا دارم در اسرع وقت نسبت به تعیین تکلیف و اخذ تصمیم جدی پیرامون وضعیت این پهنه مطابق آخرین مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران در چارچوب برنامههای اجرایی منسجم اقدام کند؛ لذا شایسته است پاسخ مذکور در قالب گزارشی مستند و مستدل در خصوص نحوه اقدام در راستای مدیریت پتانسیلهای این پهنه ارائه شود.