توافق ایران و عربستان، زمینه ورود ۳ میلیون زائر با گردش مالی ۳ میلیارددلار از خلیج فارس به مشهد را فراهم می‌کند.

دیدار وزرای خارجه دو کشور پس از توافق اخیر ایران و عربستان در ۱۹اسفند سال گذشته، در پکن صورت گرفته‌است.

براساس آن توافق، مقرر شد حداکثر ظرف مدت دو ماه سفارتخانه‌ها و سرکنسولگری‌های دو کشور، بازگشایی شود و وزرای خارجه دو کشور در دیدار با یکدیگر در این زمینه رایزنی کنند.

کارشناسان اقتصادی معتقدند فرصت‌های بالقوه‌ای برای همکاری اقتصادی میان ایران و عربستان وجود دارد که می‌تواند به رونق اقتصاد آن‌ها کمک کند.

در این میان باتوجه به اینکه تا پیش از این مشهد یکی از مقاصد سفر زائران شیعه عربستانی بود، پیش بینی می‌شود بهبود روابط بین دو کشور سبب حضور گسترده زائران عربستانی در این شهر شود. همچنین باتوجه به اینکه اکنون روابط ایران با سایر کشور‌های حوزه خلیج فارس نیز درحال بهبود است، این انتظار وجود دارد که در تابستان امسال، مشهد پذیرای تعداد بیشتری زائر از این کشور‌ها باشد.

پیش بینی ورود زائران عرب

محمد قانعی از فعالان گردشگری مشهد با بیان اینکه تا قبل از قطع روابط ایران و عربستان سالانه حدود ۳ میلیون زائر از حوزه خلیج فارس وارد مشهد می‌شد، می‌گوید: پیش بینی می‌شود در آینده بتوانیم پذیرای این تعداد از زائران حوزه خلیج فارس در مشهد باشیم؛ البته امکان افزایش بیشتر ورود زائران به مشهد نیز با برنامه ریزی مناسب وجود دارد.

او  درباره تأثیر ورود این تعداد زائر بر اقتصاد مشهد تصریح می‌کند: بررسی‌ها نشان می‌دهد به طور متوسط ورود هر زائر خارجی، هزار دلار ارزآوری برای کشور دارد، از این رو اگر تعداد زائران حوزه خلیج فارس به همان ۳ میلیون نفر برسد، به طور متوسط ۳ میلیارد دلار ارز وارد شهرمان می‌شود که تأثیر بسیار خوبی بر رونق اقتصاد مشهد می‌گذارد.

این فعال گردشگری  با بیان اینکه ماندگاری زائران کشور‌های حوزه خلیج فارس و عربستان در مشهد، ۱۴ تا ۳۰ روز است، ادامه می دهد: در گذشته ۵۰ هتل مشهد با شرکت‌هایی از عربستان برای اسکان زائر قرارداد داشتند و همین مسئله موجب می‌شد ضریب اشغال هتل‌های این شهر افزایش بیابد. اکنون امیدواریم که با ورود زائران این کشور، صنعت هتل داری رونق بیشتری بگیرد.

قانعی بیان می کند: علاوه بر این، ورود زائران عربستانی تأثیر خوبی بر بازار سوغات مشهد می‌گذارد و همین موضوع موجب می‌شود زنجیره‌ای از مشاغل این حوزه مانند صنایع دستی در شهر رونق بگیرد. همچنین افزایش ورود زائران عربستانی، فرصت‌های جدید شغلی در مشهد ایجاد می‌کند که می‌تواند خودش را به صورت کاهش آمار بیکاری در آینده نشان دهد.


افزایش سرمایه گذاری خارجی

محمود بنانژاد دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی  با بیان اینکه ورود زائران عربستانی می‌تواند بسترساز افزایش جذب سرمایه گذاری خارجی در مشهد بشود، می‌گوید: اسفند گذشته، وزیر دارایی عربستان اعلام کرد درپی توافق میان تهران و ریاض فرصت سرمایه گذاری در ایران برای عربستان فراهم شده است. این موضوع نشان می‌دهد که موانع سرمایه گذاری عربستانی‌ها در مشهد برطرف شده است. پیش بینی می‌شود ورود زائران عربستانی، بتواند جذب سرمایه خارجی در شهرمان را افزایش دهد.

او ادامه می دهد: با احتساب دلار ۳۰ هزار تومانی در گذشته حجم گردش مالی اقتصاد زیارت ۱۰ هزار میلیارد تومان برآورد شده است. اکنون باتوجه به افزایش نرخ دلار، پیش بینی می‌شود ورود زائران عربستانی و کشور‌های حوزه خلیج فارس، حجم گردش مالی اقتصاد زیارت در مشهد را افزایش دهد.

علاوه بر این، افزایش ارتباط با عربستان می‌تواند زمینه ساز رشد صادرات استان و مشهد بشود. به عنوان مثال می‌توانیم زعفران را مستقیم به این کشور صادر کنیم. صدور صنایع دستی، یکی دیگر از مزایایی است که می‌توان آن را فعال کرد. درکنار این ها، بررسی‌ها نشان می‌دهد که پیش از این برخی محصولات معدنی از ایران به عربستان صادر می‌شده است. ارتباط مجدد دو کشور موجب می‌شود خراسان رضوی بتواند برخی محصولات معدنی خود را به عربستان صادر کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
فاطمه
۱۱:۴۹ ۲۰ فروردين ۱۴۰۲
برای درآمد باید زحمت کشید خاک را تخریب نکرد نه اینکه به این فکر کرد که از خون امام رضا علیه السلام چه دراآمدی میاد والا آدم شرمنده از عمل مامونه