بنابر قانون خرید تضمینی، نرخ تمامی محصولات مشمول قیمت گذاری تا قبل از آغاز سال زراعی باید اعلام شود تا کشاورزان بتوانند برمبنای آن تصمیمات لازم در خصوص کشت را اتخاذ کنند. براین اساس امسال نرخ خرید تضمینی هرکیلو گندم ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان با احتساب یک هزار و ۵۰۰ تومان جایزه اعلام شد.
با افزایش هزینه های تولید، نرخ تورم و قیمت جهانی، کشاورزان خواستار اصلاح قیمت شدند که براین اساس بنیاد ملی گندمکاران طی نامه ای به رئیس جمهور و کمیسیون کشاورزی خواستار اصلاح قیمت این محصول شد و به رغم آنکه پیش بینی شده بود که قبل از عید نرخ اصلاحی ابلاغ شود، اما تاکنون خبری از این موضوع نیست.
آقای محمد جواد عسگری رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: براساس برآوردهای انجام شده نرخ خرید هر کیلوگرم گندم ۱۷ هزار تومان پیشنهاد شد. با تعیین قیمت مناسب گندمکاران محصول خود را به بخش دولتی تحویل میدهند.
بسیاری از دست اندرکاران بخش کشاورزی و تشکل ها براین باورند که با وجود افزایش هزینه های تولید و تورم اعلامی بانک مرکزی، اصلاح قیمت خرید تضمینی هرکیلو گندم امری ضروری است چراکه در صورت عدم اصلاح قیمت، کشاورزان رغبتی به تحویل گندم به مراکز دولتی ندارند و در نهایت با قاچاق گندم به آن سوی مرزها یا استفاده به عنوان خوراک دام، خودکفایی در معرض خطر قرار می گیرد.
رئیس کمیسیون کشاورزی گفت: برای خرید تضمینی گندم در بودجه سال آینده ۱۰۲ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده بود که به حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان دیگر نیاز است که سازمان برنامه و بودجه قول تامین این میزان اعتبار مورد نیاز را داده است.
آقای قاسم پیشه ور رئیس نظام صنفی کشاورزی گفت: بنابر جلسه ای که در کمیسیون کشاورزی با حضور معاون برنامه ریزی اقتصاد و معاون زراعت و تعدادی از اعضای تشکل ها برگزار شد، تمامی موارد در ارتباط با اصلاح قیمت گندم مطرح شد.
به گفته او، بارها قبل از عید مطرح شد که نرخ مصوب خرید تضمینی جوابگوی هزینه های تولید نیست به طوریکه در صورت عدم اصلاح نرخ، کشاورزان رغبتی به تحویل گندم به مراکز خرید ندارند.
پیشه ور ادامه داد: مسئولان عراقی اعلام کرده اند که هر کیلو گندم را با نرخ ۲۶ تا ۳۰ هزار تومان خریداری می کنند و از طرفی به سبب گران بودن قیمت خوراک دام، کشاورزان ناچار به استفاده در واحدهای دامداری و مرغداری یا فروش به آن سوی مرزها هستند.
رئیس نظام صنفی کشاورزی گفت: در جلسه اخیر، قیمت پیشنهادی نرخ خرید تضمینی گندم را اعلام کرده ایم که امیدواریم وزیر جهاد هرچه سریع تر جلسه شورای قیمت گذاری را برگزار و نرخ اصلاحی خرید تضمینی گندم را اعلام کند. البته نظر کمیسیون کشاورزی هم این است که اصلاح نرخ صورت گیرد.
او با بیان اینکه اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم ارتباطی به افزایش قیمت نان ندارد، گفت: با توجه به پرداخت یارانه، افزایش قیمت گندم تاثیری در قیمت نان ندارد .
آقای عطااله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: با توجه به عدم تشکیل جلسه شورای قیمت گذاری در اسفند، طی نامه ای به رئیس جمهور بعد از عید اعلام کردیم که تجدید نظر در خصوص قیمت گندم صورت گیرد چراکه با نرخ قبلی صرفه اقتصادی ندارد.
به گفته او، روز دوشنبه در کمیسیون کشاورزی جلسه ای تشکیل شد که تمامی آنالیز هزینه های تولید را ارائه کردیم به طوریکه با احتساب ۲۰ درصد سود، قیمت خرید تضمینی هرکیلو گندم ۱۷ هزارتومان باید اعلام شود.
هاشمی ادامه داد: در قانون بودجه ۱۴۰۲، تنخواه قیمت در نظر گرفته شده و در صورتی که اعتبار جدیدی لازم باشد، مابه التفاوت قیمت خرید تامین می شود.
رئیس بنیاد ملی گندمکاران با تاکید بر اصلاح و بازبینی نرخ خرید تضمینی گفت: با توجه به آنکه کشاورزان با عرضه گندم به نرخ قبل متضرر می شوند و در نهایت این امر منجر به کاهش خرید تضمینی و واردات می شود.
او گفت: با اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم به سبب شرایط مساعد بارندگی پیش بینی می شود که نیازی به واردات گندم نداشته باشیم.
آقای علیقلی ایمانی مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران گفت:در بهمن ماه مکاتبه ای با دبیرخانه شورای قیمت گذاری و کمیسیون کشاورزی، آنالیز هزینه های تولید را ارسال کردیم و وزیر دستور برگزاری کمیته کارشناسی را داد که بنابه دلایلی قبل از عید موفق به تشکیل جلسه شورا نشدند.
به گفته او، بنابر بررسی های صورت گرفته تمامی هزینه های تولید همچون کود شیمیایی نسبت به سال قبل ۵۰ تا ۱۳۰ درصد، سموم بیش از ۱۰۰ درصد رشد داشت و قیمت تراکتور، دنباله بندها، ادوات، حقوق و دستمزد و استحصال آب تحت تاثیر افزایش قیمت ارز قرار گرفت.
ایمانی ادامه داد: بعد از تعطیلات نوروز طی نامه ای به رئیس جمهور اعلام کردیم که براساس آنالیز هزینه های تولید و تورم، نرخ کنونی خرید تضمینی جوابگوی هزینه های تولید نیست و رونوشت این نامه را به وزیر جهاد، سازمان بازرسی و رئیس کمیسیون کشاورزی ارسال کردیم چراکه اصلاح قیمت مطالبه به حق کشاورزان است.
مدیرعامل بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه نرخ بدون پشتوانه و کارشناسی را قبول نداریم، گفت: گرچه کشاورزان خواستار قیمت ۲۰ تا ۳۰ هزار تومانی به ازای فروش هرکیلو گندم هستند، اما ما ایننرخ ها را قبول نداریم و همواره براساس قانون و کار کارشناسی باید اصلاح قیمت صورت گیرد.
به گفته او، اگر کمیسیون کشاورزی بتواند دولت را متقاعد کند، جلسه در شورای قیمت گذاری باید تشکیل شود و وزیر جهاد کشاورزی نرخ جدید را ابلاغ کند.
ایمانی با بیان اینکه قیمت نان در بودجه امسال تغییری ندارد، گفت: با توجه به افزایش قیمت گاز، هزینه های کارگری، بیمه، خمیر مایه و ...، دولت براساس تراکنش واحدهای نانوایی، درصدی یارانه به نانوایان می دهد چراکه دولت مصمم است که قیمت نان تغییری نداشته باشد و مابه التفاوت را به نانوا بدهد.
با توجه به آغاز برداشت گندم از ۱۰ فروردین انتظار می رود که هرچه سریع تر نرخ خرید تضمینی گندم اصلاح شود تا گندم تولیدی از چرخه خرید تضمینی خارج نشود که مجبور به واردات گندم و خروج ارز از کشور شویم.
سم توفوردی تولید هند( علف کش گندم)(خریداریم برای خذف علفهای هرز گندم استفاده کردیم گندم هایمان را خشک گرده چه کسی مسئول این مصیبت است چه مرجعی مسئول رسیدگی است درشهرستان جوین درحدود۱۵۰ هکتار از مزارع استفاده شده خسارت وارده را چه کسی پاسخگواست
۱۷ تحویل نمیدیم گندم
۳۰ قیمت گندمه
مگه ما چه گناهی کردیم که گندم میکاریم
گندم پای خودمون کیلویی۱۴ در امده
با این قیمت اعلامی کسی گندم تحویل سیلو نخواهد داد. دلال گران تر میخره.
منم کشاورزم ولی در کل زندگیم فقط دوبار به دولت گندم فروختم. همیشه به دلال میفروشم و نسبت به دولت هم سود خوبی داشته خداروشکررررر.
راهت ترین را قیمت را بالا میبریم
دولت اگه نمیخواد عقب بیفتد نرخ عادلانه مصوب کند نهاده های کشاورزی 100 درصد افزایش یافته قیمت هم به همین مقدار باید افزایش یابد
من خودم ۱۰ هکتار دارم
اگر با پول کشت این گندمها ارز یا ماشین میخریدم قطعاً سودش چند برابر بیشتر از گندم بود.
چ چیزی مانده که گرون نشده قیمتهای اجناس روز ب روز داره گرون میشه
نان هم بشه قرصی ۱۰۰۰
چی میشه؟
اینگار مردم با همین یدونه قلم نان ۵۰۰ زنده مانده اند.شاید!
با این همه زحمت و خرج چند برابری و وام های باسود خدا تومنی
۲ تن گندم یه دو چرخه هم برا بچه ام نمیاره
گندم زیر ۲۰۰۰۰ تومان یعنی ظلم به کشاورزان و تعطیلی تولید گندم داخلی و وابستگی به تولید کنندگان گندم در خارج از کشور
برای خودکفایی محصولات کشاورزی استراتژیک، از جمله گندم و دانه های روغنی،قیمت فروش محصول و نهاده ها ی کشاورزی را آزاد کنید.تا هم در تولید محصولات کشاورزی و تولید نهاده ها رقابت ایجاد شود .هم کمیت و هم کیفیت بالا برود.امور را از تولید و فرآوری محصولات رابه تعاونیهای مردم نهاد واگذار کنید.تا تولید کنندگان خودشان تصمیم بگیرند. خود شان تولید کنند.و بدون واسطه به دست مصرف کننده برسد.
بعد برای کشاورز محروم که نقد هزینه میکنه به مفت به نسیه بفروشه!!؟؟
با این وضعیت این قیمت گندم یا قاچاق یا خوراک دام طیور میشه آخر سال نیازمند واردات
میشه حکایت گوشت
چون نفع نون دونی بعضی ها از واردات ارجعیت داره به کشاورز تولید کننده!
جوابگو هزینه کشاورزی نیست 17هزار
و در مدت این دلهره، خشکسالی ،خرابی موتور آب وافت وغیره، ،،،تا محصول در گرمای تابستان حاصل خشک شود،تا یک مشت گندم بر دارد تازه افت رطوبت هم میزنند و پولش را هم دو ماه بعد میگیرد
وده ها مورد دیگه ،انصاف هم چیز خوبی است در پناه حق
در عوض یارانه مصرف نان به خانواده ها پرداخت کنید.
نیازی به نظارت و کنترل پیچیده هم نیست.
ولی قیمت گندم فقط ۲۵ درصد افزایش داشت . با این روند پیش رو تورم و گرانی ، کشاورز باید تقریبا تمام سود خود از کشت گندم رو اختصاص بده به کشت دوباره در پاییز . یعنی دور باطل برای کشاورز ، یعنی کشاورز هر سال باید کار کنه که تونسته باشه خرج کشت بعدیشو در بیاره . مثلا امسال از هر هکتار حدود ۳ تن گندم برداشت بشه
مخارج سال پیش رو در نظر بگیریم سود این کشاورز میشه هکتاری ۲ تن گندم که الان با این تورم برای کشت پاییز به راحتی باید هکتاری ۱/۵ تن گندم اختصاصی بده
این اعداد در شرایط باردهی خوب هست
یعنی کشاورز برای هکتاری ۵۰۰ کیلو گرم گندم داره کار میکنه . یعنی یه کشاورز که ۵ هکتار گندم کاشته در آمدش میشه ۵ تن گندم و قیمتی حدود ۷۰ میلیون تومن . یک سال کار کنی برای ۷۰ میلیون تومن . تصورش هم دردناک هستش چه رسه به اینکه ما داریم تو واقعیت میبینیم . دولت حاضر برای واردات گندم کیلویی تا ۴۰ هزار تومن هم هزینه کنه ، ولی حاضر نیست گندم کشاورز خودش رو با قیمت واقعی بخره و میگن قیمت باید کارشناسی باشه . کارشناسی به ضرر کامل کشاورز