بامیه شکلاتی یا چوروس شیرینی خوشمزه و مشهور اسپانیایی است که شباهت زیادی به بامیه خودمان دارد و به جای شربت با شکلات سرو می‌شود.

یکی از شیرینی‌های سنتی و پرطرفدار ماه رمضان بامیه است که پای ثابت سفره‌های افطار محسوب می‌شود. قدمت بامیه و پیدایش آن در ماه رمضان به زمان ناصرالدین شاه قاجار برمی‌گردد. این شیرینی به اندازه‌ای محبوب بود که آن را به عنوان هدیه نزد شاه می‌آوردند.

می‌توان گفت یکی از دلایلی که این شیرینی بیشتر در ماه رمضان خریداری و میل می‌شود، شیرینی و شربت آن است؛ زیرا برای روزه دارانی که ساعت‌های طولانی تا افطار را گذرانده‌اند، هیچ چیز مانند یک ماده غذایی شیرین نمی‌تواند کمبود انرژی و قند خون پایین را جبران کند.

بامیه شکلاتی یا چوروس یک شیرینی خوشمزه و مشهور اسپانیایی است که شباهت بسیار زیادی به بامیه ما دارد. تفاوت اصلی بامیه و چوروس در این است که بامیه را بعد از سرخ شدن داخل شربت می‌گذارند؛ اما چوروس را داخل مخلوطی از شکر و دارچین می‌غلطانند و هنگام سرو با شکلات آغشته می‌کنند.

در ادامه این مطلب طرز تهیه بامیه شکلاتی همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به تهیه این بامیه خوشمزه تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه بامیه شکلاتی

کره: ۱۰۰ گرم
شکر: ۳ قاشق غذاخوری
آرد سفید قنادی: ۲۶۰ گرم
تخم مرغ: ۳ عدد
آب: ۲۵۰ لیتر (۱ لیوان پر)
وانیل: یک چهارم قاشق چای‌خوری
نمک: یک چهارم قاشق چای‌خوری
روغن برای سرخ کردن: به میزان لازم

مواد لازم برای غلطاندن بامیه

شکر: نصف لیوان
دارچین: ۲ قاشق چای‌خوری
شکلات صبحانه: به میزان لازم

طرز تهیه بامیه شکلاتی

۱ ـ ابتدا کره، آب، شکر و نمک را داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید و هم بزنید تا کره آب شود.

۲ ـ بعد از اینکه آب جوش آمد و کره و شکر کاملا حل شدند، آرد را اضافه کنید و فوری هم بزنید تا آرد کاملا داخل مایه حل شود. بعد از اینکه آرد حل شد و مواد حالت خمیری پیدا کرد، حرارت را کم کنید و به مدت ۵ دقیقه خمیر به دست آمده را هم بزنید تا رطوبت خمیر گرفته شود. به این کار داغ زدن خمیر می‌گویند که در فرآیند پخت بامیه اهمیت زیادی دارد.

۳ ـ خمیر را داخل یک کاسه مناسب بریزید و اجازه بدهید کاملا خنک شود؛ سپس تخم مرغ‌ها را یکی یکی و با فاصله اضافه کنید. به این صورت که ابتدا تخم مرغ اول را بریزید و با دست یا همزن برقی خوب هم بزنید تا تخم مرغ مخلوط شود، سپس تخم مرغ دوم و به همین ترتیب تخم مرغ سوم را اضافه کنید. در آخر وانیل را هم اضافه کنید و مواد را خوب مخلوط کنید.

۴ ـ داخل یک ماهی تابه گود روغن بریزید و روی حرارت کم اجاق گاز بگذارید. خمیر بامیه را داخل قیف بریزید و ماسوره مخصوص بامیه را سر قیف قرار بدهید. حالا بامیه‌ها را داخل روغن ماسوره کنید. برای تهیه این نوع بامیه بهتر است بامیه‌ها دراز باشند. اجازه بدهید بامیه‌ها با حرارت کم سرخ شوند. در حین سرخ کردن حتما بامیه‌ها را پشت و رو کنید تا همه قسمت‌های آن سرخ شود.

۵ ـ شکر و پودر دارچین را داخل یک کاسه با هم مخلوط کنید. بامیه‌ها را بعد از سرخ شدن داخل مخلوط دارچین و شکر بغلطانید؛ سپس روی دستمال مخصوص جذب روغن بگذارید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود. در نهایت بامیه‌ها را داخل ظرف سرو بچینید و یک ظرف شکلات صبحانه را در کنار آن قرار بدهید. برای سرو سر بامیه را داخل شکلات صبحانه بزنید؛ سپس میل کنید، نوش جان.

نکات مهم برای تهیه بامیه شکلاتی

۱ ـ داغ زدن خمیر بسیار اهمیت دارد. اگر این کار را با دقت انجام ندهید، بامیه‌های شما به اندازه کافی ترد نمی‌شوند.

۲ ـ حتماً بگذارید خمیر از حرارت بیافتد و بعد تخم‌مرغ‌ها را به آن اضافه کنید.

۳ ـ برای سرخ کردن بامیه نباید عجله کنید، این کار به صبر و حوصله زیادی نیاز دارد. هر قدر بامیه‌ها آرام‌تر و با شعله ملایم سرخ شوند، مغز پخت‌تر و تردتر می‌شوند. بامیه‌ها هنگام سرخ شدن باید داخل روغن شناور باشند؛ پس به اندازه کافی روغن بریزید.

۴ ـ هر بار که بامیه‌ها را از روغن خارج می‌کنید، برای سرخ کردن بامیه‌های جدید اجاق را خاموش کنید و بگذارید روغن داخل ماهی‌تابه از حرارت بیافتد.

منبع: فرارو

برچسب ها: بامیه ، شیرینی خانگی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.