اینک در پس ۱۴۰۰ سال از هجرت نبی مکرم اسلام (ص) و رشادتهای بی مثال اهل بیت (ع) و عترتشان و جان فدایی اعوان و اصحابی همچون سلمان و مقداد در استقرار و مانایی دین اسلام، مقداد دیگری از سرزمین دارالمومنین ایران ظهور کرد و نامش در تاریخ پاسداری از اسلام، امامت و ولایت جاودانه شد.
مقداد بن عمرو از یاران رسول الله در صدر اسلام بود که جایگاه ویژهای در نزد رسول الله داشت تا جایی که بر اساس برخی روایات، پیامبر اکرم (ص) فرمودند: مقداد از اهل بیت (ع) من است. مقدادی که، چون سوار بر اسبش «سبحه» میشد؛ دلاوری و شهامتش در قلم نمیگنجید، تاریخنگاران در توصیف رشادتها و جنگاوریهای وی در رکاب رسول الله شرحها و وصفهای بی مثال دادهاند. مقدادی که میادین و غزوات رسول الله صدها مشرک را تار و مار میکرد؛ مقدادی که از یاران خاص رسول الله و همواره پا در رکاب نبی اکرم و در ادامه در خدمت امیرالمومنین علی بن ابیطالب (ع) بود و بیشتر لحظات عمرش پابهپای ابوتراب در نبردها و آوردگاهها حساس حضور داشت و جزو اعوان خاص آن حضرت شد. مقدادی که در عمر با برکتش ولایتمداری را بسیار نیکو مشق کرده بود.
اینک در سال ۱۴۴۴ هجری قمری، تاریخ در گلستان تکرار شد.
از دوران نبی مکرم اسلام تاکنون، بزرگمردانی متعددی در سرزمین پارس ظهور کرده و رشادتهای بسیاری برای صیانت و بسط اسلام انجام داده و جانهای بسیاری تقدیم شد تا اسلام و مسلمین در این سربلند و مانا باشد. فقط در همین چند دهه اخیر و پس از پیروزی انقلاب و در دوران جنگ تحمیلی نزدیک به ۳۳ هزار رزمنده از استان گلستان در نبرد جبهه اسلام بر جبهه کفر و شرک حضورداشتند و حدود چهار هزار شهید و افزون بر این ۱۴ هزار جانباز و آزاده تقدیم کردهاند.
گلستان مردان مرد فراوانی به خود دیده است که از آن جمله میتوان به ۲۰ شهید مدافع حرم اشاره کرد.
گلستان ۲۰ شهید مدافع حرم تقدیم اهل بیت (ع) کرده استدر تکرار تاریخ و پس از مقداد بن عمرو، مقدادی دیگری به نام «مقداد مهقانی جعفرآبادی» لباس رزم به تن کرده و عازم میدان نبرد برای پاسداری از اسلام ولایت شد.
میدانی هزاران کیلومتر آنطرفتر از خاک وطن و زادگاهش، میدانی که از نظر زبان و ملیت و جغرافیا هیچ سنخیتی با او نداشت، اما وجه تشابه بسیار بزرگی داشت که او را در این اراده مصمم میساخت، مقداد میرفت تا از حرم بزرگ بانوی اسلام و جهان شیعه حضرت زینب (س) دفاع کند، مقداد میرفت تا عباس وار از حرم آل الله محافظت کرده تا حرم دست نامردان و کور دلان نیفتد.
راه مقداد ایثارگری میخواهد
راه مقداد، ایثارها میخواهد. این گونه نیست که آنها که رفتند هیچ تعلق خاطری به دنیا نداشتهاند. عشق به پدر و مادر و زندگی نوپایی که با تولد کمیل (پسرش) گرمی و حلاوت صدچندان پیدا کرده بود، این موارد، دل کندن را برای مقداد سخت کرده بود، اما مقداد هدفی بزرگتر و عشقی مقدستر را در سرزمین شگفتیها و شهر همواره مملو از عشق دمشق در دل داشت.
در اوج جوانی و زمانی که تنها ۳۲ بهار از عمر با برکتش میگذشت، عازم سوریه شد تا همراه دیگر یاران خود آرامش را از دشمنان آل الله و روسیاهان همیشگی و ابدی تاریخ گرفته و آن را به مظلومان و ستمدیدگان هدیه دهد.
مقداد همراه هیئت مستشاری به سوریه رفت تا داد کودکان مظلوم سوری، لبنانی و فلسطینی و تمام کودکان جبهه مقاومت را از رژیم کودکش و جعلی صهیونستی بستاند و جام زهر را جرعه جرعه به اسرائیلیها بنوشاند؛ رژیمی که این روزها از درون و توسط مردمانش در حال فروپاشی است.
درست در همان ساعتی که روح سردار رشید حاج قاسم سلیمانی عزیز به ملکوت اعلا رجعت کرد. بامداد روز جمعه یازدهم فروردین ماه ۱۴۰۲، مقر و پایگاه نظامی مقداد و یارانش در سوریه توسط رژیم صهیونیستی بمباران شد و مقداد پس از ساعاتی تحمل رنج مجروحیت به همراه دوست و هم سفر آخرتش شهید میلاد حیدری به سوی جنت الماوا هجرت کرد. شهید مقداد مهقانی جعفر آبادی در راه دفاع حرم اهل بیت به درجه رفیع شهادت رسید.
در حالی که تنها کمتر از ۱۷ سال از وعده پیر و مرشد ما در مورد نابودی کامل رژیم صهیونیستی باقی مانده است شاید، مقداد در لحظات آخر عمر با برکتش به این فکر میکرد که در آن روز موعود کمیل پسرش سربازی جوان است که بند پوتین خود را در دفاع از ولایت محکم میبندد و خود را برای سربازی امام زمان مهیا و آماده میکند.
در یکی دو سال اخیر و با سرنگونی رسمی مدعیان حکومت و خلافت دولت اسلامی در شامات عراق و سوریه برخی از آحاد مردم رشادتها و دلاوریهای فرزندان این مرز و بوم را در هزاران کیلومتر دورتر از میهن فراموش کرده باشند، اما شهادت مقداد مهقانی و میلاد حیدری یادآور تلنگری جدی برای مردم است که بدانند که هستند جوانان رشیدی که در قالب مستشاران نظامی در سوریه مشغول دفاع از جبهه مقاومت و خدمات هستند.
خبر شهادت شهید مهقانی بار دیگر ثابت کرد که امنیت و آرامشی میهن اقتدار و صلابت کشور مرهون جوانانی است که با پشت پا زدن به تمام الگوهای مادی زندگی همچون شیران پارسی در هزاران کیلومتر دورتر از مرزهای جمهوری اسلامی ایران مشغول رشادت و دلاوری هستند.
دشمن کور دل شاید به خیال خام خود تصور میکند که با این شهادتها جبهه مقاومت و نظام مقدس جمهوری اسلامی در سنگلاخ حوادث خواهد افتاد، غافل از اینکه مادران این سرزمین همواره مقدادها در آغوش خود پروریده و در گوش فرزندان خود دفاع از حریم ولایت و اهل بیت را زمزمه میکند و فرزندان خود را برای یاری صاحب العصر و الزمان تربیت میکنند.
به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس اطلاعات موجود، غلامعلی تولی، نخستین شهید مدافع حرم استان گلستان است که ۲۱ اردیبهشت سال ۱۳۹۲ به سوریه اعزام شد و پنج روز بعد به شهادت رسید و مقداد مهقانی جعفر آبادی که در بامداد ۱۱ فروردین ۱۴۰۲ به شهادت رسید بیستمین شهید مدافع حرم گلستان است.
غلامعلی تولی، سید احسان حاجی حتم لو، قاسم غریب، سید محمدحسین میردوستی، اسماعیل زاهدپور، قاسم تیموری، علیرضا صفرپور جاجرمی، افشین زورقی بحری، صادق شیبک، قربان نجفی، جواد سنجه ولی، یدالله ترمیمی، مهدی شکوری، محمدرضا شیبانی، احمد غلامی، مصطفی خوش محمدی، حجت الله نوچمنی، سیدرضا حسینی از دیگر شهدای مدافع حرم استان گلستان هستند که در دفاع از آستان اهل بیت عصمت و طهارت، در جبهههای مقاومت و نبرد با نیروهای تکفیری و رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند.
منبع: مهر