محسن آخوندی مسئول هماهنگی امور ایثارگران استان قزوین اظهار کرد: بیش از پنج هزار ایثارگر در دستگاههای اجرایی قزوین مشغول به کارند که تاکنون تبدیل وضعیت چهار هزار و ۵۰۰ نفر از آنها انجام شده و بیش از ۵۰۰ نفر از آنها که اغلب در شهرداریها شاغلند نیز همچنان منتظر تصمیمات مدیران و انجام مراحل گزینش برای تبدیل وضعیت هستند.
آخوندی همچنین گفت: قزوین در اجرای قانون بند "د" و بند " و" تبصره ۲۰ بودجه سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ کشور با موضول تبدیل وضعیت ایثارگران شاغل در دستگاههای اجرایی جزو استانهای پیشرو است و علیرغم مشکلات بسیاری که در مسیر اجرای این قانون داشتیم، تبدیل وضعیتها روند مطلوبی دارد.
مشاور استاندار و مسوول هماهنگی امور ایثارگران استاندار قزوین گفت: در اجرای این قانون برخی دستگاهها از قبیل دانشگاه علوم پزشکی، آموزش و پرورش، شهرداری قزوین و تعداد دیگری از دستگاهها عملکرد مطلوبی داشتند به گونهای که حدود هزار نفر در دانشگاه علوم پزشکی با استفاده از این قانون تبدیل وضعیت شدند.
آخوندی همچنین با بیان اینکه برخی دستگاهها همچنان در برابر اجرای این قانون مقاومت میکنند، گفت: قانون گذار برای رفع این مشکل نیز راهکار تعیین کرده و امیدواریم به عنوان آخرین مرحله از این راهکار قانونی استفاده کنیم.
وی افزود: قانون تبدیل وضعیت برای ورودیهای سال ۱۴۰۱ به بعد تمدید نشده، اما قانون قبلی همچنان به عنوان یک حقوق مکتسبه برای شاغلین ایثارگر حجمی، قراردادی و شرکتی شاغل در دستگاههای دولتی و شهرداریها و دهیاریها محسوب میشود و افرادی که تا پایان بهمن ماه ۱۴۰۰ قرارداد دارند نسبت به تبدیل وضعیت آنها باید اقدام شود.
آخوندی با اشاره به انتصاب مدیران انقلابی و جامعه ایثارگری در استان قزوین، گفت: به هرحال نوع نگاه دولت سیزدهم و توجه خاص نماینده عالی دولت در استان در انتخاب و انتصاب مدیران انقلابی با ویژگیهای ایثارگرایانه بسیار تاثیر گذار بوده و اغلب دستگاههایی که مدیران آنها از جامعه ایثارگران هستند، شاهد هستیم که در اجرای طرح سپاس و توجه به امورات خانواده معظم شهدا و ایثارگران دغدغهمند عمل کرده اند.
وی اظهار کرد: علیرغم تمام تلاشهای صورت گرفته در جهت رفع مشکلات جامعه ایثاری استان، برخی مشکلات مثل مسکن و شغل برای متولیان ایثار و شهادت استان آزار دهنده است.
مشاور استاندار و مسوول هماهنگی امور ایثارگران استاندار قزوین افزود: برای رفع مشکل مسکن ایثارگران بویژه خانواده معظم شهدا، جانبازان و آزادگان اقدامات لازم صورت گرفته و بخشی نیز با تاکید استاندار در قالب طرح مسکن ملی در حال پیگیری است و امیدواریم با تدابیر مسئولان بتوانیم پاسخگوی بخشی از نیازهای ایثارگران عزیز در حوزه مسکن و اشتغال باشیم.
آخوندی با اشاره به برنامههای اجرا شده در روز شهید گفت: روز شهید در تقویم جمهوری اسلامی ایران، بمناسبت صدور فرمان حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر تاسیس بنیاد شهید بعنوان روز بزرگداشت شهدا نامگذاری شده و هرساله برنامههای گرامیداشت این روز تدوین و اجرا میشود، اما در پایان سال گذشته، روز شهید در استان قزوین متفاوت و البته پررنگ برگزار شد.
وی با بیان اینکه هدف اصلی برگزاری برنامههای بزرگداشت روز شهید نهادینه کردن روز شهید در کشور است. گفت: در برنامههای روز شهید آنچه نمود پیدا کرد، همدلی و همراهی بیشتر مردم و همچنین مسوولان از استاندار و نماینده، ولی فقیه در استان گرفته تا فرماندهان نظامی و انتظامی، فرمانداران و مدیران دستگاههای اجرایی بود که مسئولانه وارد شدند و گزارشهای رسیده حاکی از پررنگ و پرمحتوا بودن برنامههای امسال دارد.
مشاور استاندار و مسوول هماهنگی امور ایثارگران استاندار قزوین عنوان کرد: اغلب برنامههای روز شهید در قالب برگزاری یادوارهها، اجرای طرح سپاس و سلام شهید از یک نوع تحول، نوآوری و تکامل در برنامهها، استفاده از ظرفیتهای مردمی و حرکت بهسوی محله محور بودن، استفاده از ظرفیت مساجد، مدارس و دانشگاهها، فعال کردن بسیج و تشکلها، استفاده از فضاهای مجازی و شبکههای اجتماعی درنهایت بهرهگیری مناسب از فضای معنوی ایام اعیاد شعبانیه بود. نگاه دولت سیزدهم در انتصاب مدیران ایثارگر ستودنی است.
استان قزوین از جمله استانهایی است که در دوران دفاع مقدس نقش آفرین بوده و بیش از ۳ هزار شهید، ۸ هزار جانباز و آزاده و بیش از ۴۰ هزار رزمنده سند افتخار ایثارگری استان قزوین است. همچنین در دوران بعد از جنگ تحمیلی و تاکنون نیز نزدیک به ۵۰ شهید و جانباز مدافع حرم، وطن و سلامت بر سند افتخارات استان افزوده است.