دفتر هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) در رشته توئیتی نوشت: از سال ۱۹۸۹ میلادی، تقریباً ۵۷ هزار غیرنظامی افغانستانی بر اثر مینهای زمینی و مواد منفجره باقی مانده از جنگ کشته یا زخمی شدهاند.
اوچا میافزاید نهادها و کمیتههایی که در بخش مینروبی کار میکنند توانستهاند ۱۹ میلیون تهدید را رفع کنند و خاطر نشان کرده که هنوز هم ۴ هزار و ۱۵۰ خطرشناساییشده وجود دارد که که تهدیدی مرگبار برای جوامع، به ویژه کودکان است.
در حال حاضر افغانستان در فهرست کشورهایی با بالاترین سطح آلودگی به مین و مهمات منفجرنشده قرار دارد و طبق ارزیابی که کمیته بینالمللی صلیب سرخ انجام داده بیش از ۶۰۰ کیلومتر مربع از اراضی افغانستان آلوده به مهمات بجامانده از جنگ است.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ نیز به مناسبت چهارم آوریل (روز جهانی آگاهی از خطرات مین) در توئیتی نوشته است که سالانه صدها نفر در افغانستان از این ناحیه قربانی میشوند.
این کمیته افزوده است که برای حفاظت از کودکان در مقابل خطرات ناشی از مهمات منفجر نشده کار روی آگاهی مردم در این زمینه را افزایش میدهد.
گفتنی است که افغانستان برای بیشتر از ۴ دهه متوالی درگیر جنگهای ویرانگری بوده که مهمات بجامانده از آن هنوز از شهروندان و به ویژه کودکان افغانستان قربانی میگیرد.