آقای عابدین خرّم در ارتباط تصویری با جلسه ستاد اجرایی خدمات سفر کشور با حضور وزیر راه و شهرسازی گفت: در نوروز امسال ۲ میلیون و ۲۹۱ هزار نفر از جاذبههای طبیعی و گردشگری و ۱۸۹ هزار نفر از موزههای استان آذربایجان شرقی بازدید کردند.
وی افزود: در طول تعطیلات نوروزی امسال بیش از ۲۱ میلیون تردد در محورهای مواصلاتی استان ثبت شد که نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد رشد داشت.
استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: امسال بیش از ۳۱۲ هزار نفر در اقامتگاههای اصلی استان اقامت کردند که با احتساب سایر اقامتگاهها این تعداد به یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر میرسد و نشان میدهد که آذربایجان شرقی یکی از مقاصد اصلی سفرهای نوروزی بود.
آقای خرّم با بیان اینکه تعداد تصادفات و تلفات جادهای استان بهرغم افزایش ترددها کاهش یافت افزود: در طرح نوروزی امسال تعداد تصادفات با ۱۵ درصد کاهش به ۱۵۱۹ فقره و تعداد فوتیهای ناشی از آن با ۴۵ درصد کاهش به ۱۶ نفر رسید.
وی بهسازی جادهها و افزایش کیفیت راهها را یکی از عوامل کاهش تصادفات عنوان کرد و گفت: در سال گذشته ۳۸۰ کیلومتر از راههای اصلی و ۳۷۰ کیلومتر از راههای روستایی استان آسفالت و بهسازی شد.
آقای خرّم اظهار داشت: با وجود اینکه ۸۵ درصد ترددها در شریانها و راههای اصلی استان ثبت شده اما اکثر تصادفها در محورهای فرعی و روستایی اتفاق افتاد که جای تامل دارد.
وی همچنین از رفع ۴۳ نقطه حادثهخیز در راههای استان خبر داد و گفت: امسال نیز ۷۳ نقطه جدید شناسایی شده و در ۱۲ نقطه نیز عملیات راهسازی در حال اجراست.
استاندار آذربایجان شرقی اظهار داشت: حضور فعال چهار دستگاه خدمترسان شامل پلیس راه، راهداری، هلال احمر و اورژانس در جادههای استان امسال کاملا مشهود بود و تقریبا در هر ۱۱ کیلومتر یکی از این دستگاهها حضور داشتند.
آقای خرّم همچنین با اشاره به ایجاد ۷۰ نوروزگاه در جادههای منتهی به همه شهرهای استان برای استراحت مسافران گفت: در طول این ایام شاهد برگزاری ۳۵۰ برنامه فرهنگی و ایجاد بازارچههای صنایع دستی در این ۷۰ نقطه بودیم.
استاندار آذربایجان شرقی به آمار ترددهای مرزی، ریلی و هوایی استان نیز اشاره کرد و گفت: در نوروز امسال تردد از نقاط مرزی استان ۱۴۵ درصد، جابجایی مسافر از طریق خطوط ریلی ۱۰ درصد و تعداد پروازهای داخلی نیز ۱۰ درصد افزایش داشت.
وی در پایان خواستار مساعدت وزارت راه و شهرسازی درخصوص اجرای مصوبه سفر استانی رئیس جمهور مبنی بر بهسازی آسفالت و رفع نواقص آزادراه تبریز- زنجان و تامین قیر مورد نیاز برای آسفالت پروژههای راهسازی ازجمله بزرگراههای مراغه- هشترود و تبریز- بازرگان شد.
وزیر راه و شهرسازی نیز به رفع ۷۳ نقطه حادثهخیز و توسعه دوربینهای نظارتی در محورهای مواصلاتی استان، تامین قیر مورد نیاز پروژههای راهسازی و افتتاح قریبالوقوع خطآهن بستانآباد - تبریز قول مساعد داد.