رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: هر ساله در فصل بهار موارد مسمومیت با قارچ‌ها و گیاهان دارویی و سبزیجات محلی در استان گزارش می شود که برای پیشگیری راهکارهایی ارائه شده است.

دکتر احمدی گفت: از جمله خطراتی که در فصل بهار افراد را تهدید می‌کند، مصرف قارچ‌های سمی است که گاه می‌تواند مسمومیت‌های شدیدی را به همراه داشته باشد و کبد، کلیه و حتی مغز را از کار بیاندازد.

وی افزود: موارد مسمومیت شدید با قارچ‌های سمی در مواردی نیز می‌تواند جان فرد را تهدید کرده و خطر مرگ به همراه داشته باشد.

دکتر احمدی اضافه کرد: از همین رو نیاز است در مورد مصرف قارچ ها، دقت نظر ویژه داشته باشیم، چرا که امکان خوراکی بودن قارچ‌ها تنها در آزمایشگاه‌های ویژه وجود دارد و هیچ آزمایشی برای تشخیص خوراکی بودن قارچ از سوی افراد عادی وجود ندارد.

وی یادآور شد: مسمومیت با قارچ ابتدا در طی چهار تا ۲۴ ساعت پس از مصرف با علایمی نظیر تهوع و استفراغ، اسهال و شکم درد و تعریق بروز می‌یابد و گاهی علایم دیگری مانند توهم، خواب آلودگی، تشنج و یا بی قراری را نیز در پی دارد.

به گفته احمدی؛ مسمومیت کبدی، کلیوی یا آسیب‌های مغزی، آسیب‌هایی است که در ادامه بروز می‌یابد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار