یک سخنران مذهبی، درمورد منزلت والای حضرت خدیجه(س) توضیحاتی داد.

در جلد ۴۳ کتاب بحارالانوار از پیامبر اکرم (ص) درمورد حضرت خدیجه (س) آمده است: «أَیْنَ مِثْلُ خَدِیجَةَ صَدَّقَتْنِی حِینَ کَذَّبَنِی النَّاسُ‏ وَ وَازَرَتْنِی عَلَى دِینِ اللَّهِ وَ أَعَانَتْنِی عَلَیْهِ بِمَالِهَا إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَمَرَنِی أَنْ أُبَشِّرَ خَدِیجَةَ بِبَیْتٍ فِی الْجَنَّةِ مِنْ قَصَبِ الزُّمُرُّدِ لَا صَخَبَ فِیهِ وَ لَا نَصَب؛» «مثل خدیجه پیدا نخواهد شد. خدیجه در آن هنگام که مردم مرا تکذیب کردند، مرا تصدیق نمود، و مرا با ثروت خود براى پیشرفت دین خدا یارى نمود. خدا به من دستور داد خدیجه را به قصر زمرّدى که در بهشت دارد و هیچ رنج و زحمتى در آن نیست بشارت دهم.»

ما در روایت داریم از مردها، تعداد زیادی به مقام کمال رسیدند، ولی از میان بانوان در زمان‌های خاص، عده معدودی توانستند به این مقام دست پیدا کنند و یکی از بانوانی که توانستند در زمان خود به کمال برسند، حضرت خدیجه (س) بودند؛ بانوی بزرگواری که اگر کسی، زندگی اول شخص عالم، پیامبر اکرم (ص) را مرور اجمالی کند به عظمت این بانوی بزرگوار پی می‌برد.

حضرت خدیجه(س)؛ نخستین زنی که به پیامبر اکرم(ص) ایمان آوردند 

حجت الاسلام والمسلمین حبیب الله فرحزاد، سخنران مذهبی، درمورد ویژگی های برجسته شخصیت حضرت خدیجه(س) بیان کرد: وقتی که پیامبر اکرم (ص) مبعوث به رسالت شدند، اولین بانویی که به حضرت محمد (ص) ایمان آوردند حضرت خدیجه (س) بودند که به پیامبر (ص) فرمودند: من نوری در شما حس می‌کنم و حضرت محمد (ص) در پاسخ به ایشان فرمودند: این نور نبوت است.‌ ای خدیجه! به من ایمان بیاور. حضرت خدیجه (س) فرمودند:‌ ای پیامبر (ص) من خیلی زوتر به شما ایمان آوردم.

حجت الاسلام فرحزاد در خصوص حضرت خدیجه(ص) گفت: این نکته مهمی است که خداوند متعال به کسی مباهات و افتخار کند، ولی پروردگار دو عالم که غنی مطلق هستند به این بانوی بزرگوار افتخار کردند و در روایت داریم که وقتی بنا شد نور حضرت فاطمه زهرا (س) در وجود پیامبر اکرم (ص) قرار بگیرد جبرئیل امین از طرف خداوند مهربان نازل شد و به حضرت محمد (ص) عرض کرد که خداوند متعال فرموده اند باید برای مدتی از همسرتان حضرت خدیجه (س) جدا شوید و اعتکاف کنید و روزه بگیرید و عبادت کنید و تا چهل روز پیامبر اکرم(ص) برای دریافت نور حضرت زهرا (س) از همسر بزرگوارشان، حضرت خدیجه (س) فاصله گرفتند.

این سخنران مذهبی ادامه داد: حضرت محمد (ص)، عمار یاسر را خدمت حضرت خدیجه (س) فرستادند و این پیغام را دادند که همسرم! نگران نباش اگر من چند روزی از شما جدا هستم و امر الهی است و قرار است اتفاق خوبی بیوفتد و خداوند متعال می‌خواهند فرزند شایسته‌ای را به ما مرحمت کنند.

به گفته او، حضرت محمد (ص) فرمودند:‌ ای خدیجه (س) شما شخصیتی هستید که خداوند بزرگ روزی چند بار به وجود شما بر فرشتگان خود مباهات و افتخار می‌کنند که این تعبیر بسیار بزرگی است و در ماه رمضان که ایام معراج رفتن پیامبر اکرم (ص) است، وقتی که حضرت محمد (ص) به معراج رفتند و برگشتند و می‌خواستند با جبرئیل خداحافظی کنند به جبرئیل امین فرمودند: شما با من کاری ندارید؟ جبرئیل هم عرض کرد: آخرین کاری که خداوند متعال می‌فرمایند، این است که سلام من را به خدیجه کبری (س) برسانید. بانویی که خداوند مهربان به ایشان سلام رسانده اند و جبرئیل امین هم عرض کرد: من هم که پیک وحی الهی و نماینده و فرشته الهی هستم سلام من را هم خدمت همسرتان ابلاغ کنید.

حجت الاسلام فرحزاد تأکید کرد: هنگامی که پیامبر اکرم (ص) وارد منزل شدند و به حضرت خدیجه (س) فرمودند: خداوند متعال و جبرئیل امین، پیک وحی الهی هم، به شما سلام رساندند، حضرت خدیجه (س) هم پاسخ توحیدی و بلندی دادند که یک عارف توحیدی می‌تواند چنین پاسخی دهد.

حضرت خدیجه (س) در پاسخ به سلام الهی فرمودند: سلام، خودِ خداوند متعال است، سلام از طرف خداست و به خداوند متعال باز می‌گردد و سلام من به خداوند مهربان و جبرئیل امین، پیک وحی الهی.

این سخنران مذهبی افزود: حضرت خدیجه (س) در سخت‌ترین شرایط و بحران‌ها، یار وفادار پیامبر اکرم (ص) بودند. این در حالی است که برخی از همسران حضرت محمد (ص) در رفاه و اوج فراگیری اسلام، مسلمان و یا همسر پیامبر اکرم (ص) شدند و نه تنها کار فوق العاده‌ای انجام ندادند بلکه عده‌ای از آن ها، دل پیامبر (ص) را هم، خون کردند، ولی حضرت خدیجه(س) در سخت ترین شرایط با پیامبر اکرم(ص) همراه بودند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۱ ۱۲ فروردين ۱۴۰۲
السلام علیک یا خدیجه کبری سلام الله علیها
Iran (Islamic Republic of)
عمار .
۱۱:۰۰ ۱۲ فروردين ۱۴۰۲
السلام علیک یا حضرت خدیجه کبری سلام الله علیه مددی .برای شادی روح بلندمرتبه و ملکوتی حضرت خدیجه کبری سلام الله علیه اول همسر گرامی گرانقدر بزرگوار سخاوتمند کریم مومن حضرت رسول الله ص و مادر همسر گرامی گرانقدر حضرت امام علی علیه السلام امیرالمومنین و مادر ارجمند گرامی گرانقدر حضرت فاطمه الزهرا سلام الله علیه و مادربزرگ گرامی گرانقدر حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام و حضرت امام حسین علیه السلام و حضرت زینب سلام الله علیه بفرستیم رحم الله من یقرا الفاتحه مع اخلاص و صلوات. التماس دعا و صلوات
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۶ ۱۲ فروردين ۱۴۰۲
السلام السلام السلام علی خدیجه الکبری ام الفاطمه الزهرا ام الحسن والحسین صلوات الله علیهم اجمعین .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۰۹ ۱۲ فروردين ۱۴۰۲
یا حضرت خدیجه سلام الله علیه ها به فریادمان برس
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۴۱ ۱۲ فروردين ۱۴۰۲
تحیت و سلام ما بر شما ای اولین مظلومه شهیده خاندان پیامبر (ص) . جان ما فدای مظلومیت شما و آل شما .