ابوذر کشاورزی کارشناس ارشد آموزش بهداشت و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز اظهار کرد: تعطیلات نوروز، یکی از شلوغترین تعطیلات سال است که تمام خانوادههای ایرانی را به سفر دعوت میکند. در نتیجه با جمعیت زیادی از مسافران مواجه هستیم که همگی میخواهند به مقصدهای مدنظر خود مسافرت کنند؛ کلانشهر شیراز نیز به عنوان یکی از مقاصد گردشگری همیشه مورد توجه مسافران نوروزی بوده است.
او ادامه داد: با آغاز زمان دور دوم سفرهای نوروزی دانستن نکات ایمنی در سفر میتواند در داشتن سفری خوب و دلنشین بسیار کمک کننده باشد.
کشاورزی تصریح کرد: به دلیل شلوغ بودن توصیه میکنیم که حتما یک سری از لوازم را با خود بردارید.
او اضافه کرد: این لوازم ضروری شامل موارد زیر است:
-جعبه کمکهای اولیه: جعبه کوچکی که در آن، بانداژ، چسب زخم، بتادین، گوش پاک کن، نوار چسب کاغذی، پنس و چراغهای نورافکن یک بار مصرف یا سوت قرار دارد. دیگر وسایلی که درون این جعبه میگذارید، میتواند متغیر باشد.
-وسایل گرمایی مانند پتو، بالشتی کوچک برای راحتی و لباسهای ضخیم (یادتان باشد که آب و هوای عید، بسیار متغیر بوده و گاهی بسیار سرد میشود).
-به همراه داشتن وسایلی همچون چراغ قوه، نخ و سوزن، کبریت و طناب
-نقشه مسیر راه و سفر (چه به صورت چاپ شده و چه بر روی گوشی)
-نقشه گردشگری جاذبههای شهری که میخواهید در آن گردش کنید.
-به همراه داشتن مدارک شخصی مانند شناسنامه، کارت ملی و دفترچههای بیمه
کارشناس ارشد آموزش بهداشت و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز گفت: شما حتی در سفر هم نسبت به محیطی که در آن قرار دارید، مسئول هستید.
او افزود: به هر کجا که سفر میکنید، از ریختن زباله در اطرافتان خودداری کنید؛ با خود، کیسه مخصوص زباله همراه داشته باشید؛ اگر به طبیعت سفر میکنید، زباله هایتان را با خود به شهر بازگردانده و درون سطلهای زباله بریزید؛ به هیچ عنوان، زبالهای را درون طبیعت جا نگذارید.
کشاورزی بیان کرد: برای استفاده از سرویسهای بهداشتی بین راهی حتما با خود صابون و دستمال کاغذی به همراه داشته باشید.
او اضافه کرد: در مسیرهای پر تردد نوروزی مجتمعهای بین راهی بسیار خوبی ساخته شده است که امکانات مناسبی را در اختیار مسافران قرار میدهد.
کارشناس ارشد آموزش بهداشت و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز اظهار کرد: هیچ کس دلش نمیخواهد که در سفر مریض شود، آن هم بیماریهایی که از طریق مصرف غذا ایجاد میشود.
او تصریح کرد: تا حد امکان غذا را خودتان آماده کرده و از مصرف مواد غذایی در رستوران و غذاخوریهای نامطمئن و یا خرید مواد غذایی از دست فروشان خودداری کنید.
کشاورزی گفت: غذاهای آبکی مانند انواع خورشت ها، سریعتر فاسد میشوند، غذاهای خشک همراه با سبزی جات تازه که خوب شسته شده اند، غذاهای مناسبی برای سفر هستند.
او ادامه داد: به سراغ هر رستوران بین راهی نروید؛ حتما رستورانهایی را انتخاب کنید که مشتری زیادی دارند و نکات بهداشتی را رعایت میکنند.
کارشناس ارشد آموزش بهداشت و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز افزود: هر چند این موضوع را همه میدانند، اما باز هم تاکید میکنیم که غذاهای کنسروی را برای اطمینان از سالم بودن آن ها، به مدت حداقل ۲۰ دقیقه در آب جوش، بجوشانید.