محسن خیرخواه مدیر جهاد کشاورزی آبیک با اشاره به اینکه کاداستر ۴۷ هزار هکتار از کل اراضی شهرستان آبیک انجام و کامل شده است، گفت:کار تطبیق و مستندسازی هشت هزار هکتار از اراضی توسط اداره ثبت و اسناد با اخذ مشاور در حال انجام است که با بهنگام سازی سندها آماده و صادر تحویل کشاورزان داده میشود.
وی افزود: الگوی کشت در شهرستان آبیک را به سمت گیاهان کم آب بر و پرمحصول سوق میدهیم که سرگوم نوعی گیاه علوفهای از جمله آنهاست کشت زیره در مناطق دیم در حال ترویج است و عملکرد خوبی از نظر اقتصادی برای کشاورزان دارد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آبیک با اشاره به اینکه کشت کینوا را در چرخه تولید قرار میدهیم، تصریح کرد: کشت کاملینا که نوعی دانه روغنی است آزمایشی در حال اجراست که تلاش میکنیم کشت این گیاه را در شهرستان رایج کنیم.
خیرخواه اضافه کرد: کشت مخلوط تریتیکاله و نخود علوفهای عملکرد خوبی را در اراضی شهرستان آبیک نشان داده و به دلیل تعداد آبیاری کمتر، برای کشاورزان توجیه پذیر است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به محدودیت منابع آبی، کشاورزان هم راغب هستند به کشت محصولاتی بپردازند که هم آب کمتری مصرف کنند و هم از لحاظ اقتصادی برای آنان مفید باشد.
این مسئول تصریح کرد: الگوی کشت ابلاغی از سوی وزارت جهاد کشاورزی خوشبختانه با سطوح کشتی که از قبل در شهرستان آبیک وجود داشته، تفاوت چندانی ندارد و باید گفت به نوعی ناخواسته از قبل الگوی کشت در شهرستان رعایت شده و اختلاف کمی هم که وجود دارد جایگزین میکنیم.
طبق اذعان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آبیک، رفع تداخلات اراضی کشاورزی در حال انجام است و طبق برنامه زمانبندی درصدد هستیم تا پایان امسال این مهم تحقق یابد و بتوان نسبت به سنددار شدن اراضی اقدام کرد.