در مطلب زیر طرز تهیه یک دسر بهاری خوشمزه برای سفره افطار را به شما آموزش می‌دهیم.

نظرتان چیست سفره افطار این روز‌های بهاری ماه رمضان را با شله زرد رنگین کنید. این دسر طلایی که خودش به مثابه یک غذای پر و پیمان است. هم تابستانی است هم زمستانی، سرد و گرم هم می‌شود سروش کرد. تازه پختنش هم خیلی سخت نیست، مقوی است و باب طبع بیشتر آدم‌ها. در حین طبخش هم می‌توانید آیه ۳۵ سوره نور را زمزمه کنید که هم نور به دل‌ها می‌تاباند، هم غذایتان خوشمزه‌تر می‌شود.


بیشتربخوانید


 نورور و ماه مبارک رمضان، فکرش را بکنید، چه تقارن لطیفی، چه ایام خوشایندی. خورشید و ماه دست به دست هم داده‌اند تا هم در بهار باشیم و هم در ماه مهمانی خدا.

شاید اولش سخت به نظر برسد که قرار است چگونه هم روزه دار باشیم و هم مهمان و میزبان هم برای صله رحم. اما باور کنید آنقدر‌ها که به نظر می‌رسد دور و دیر نیست.

تسبیحات حضرت زهرا (س)، یک شاه کلید تمام و کمال
چه نوعروسی باشید ذوق و شوق دار از اولین رمضان در خانه بخت‌تان، چه مادری باشید که فرزند نوپایش امان داده برای روزگرفتن، چه مادر خانه‌دار خانواده‌ای بزرگ، چه مادربزرگی با کلی نوه و نتیجه عشق خانه مادربزرگ، چه حتی آدمی تنها با دلی بزرگ که دلش نمی‌آید تنهایی افطار کند، ترس برتان ندارد که در این هیاهوی تعطیلی و عید چه کار کنم، چه بپزم که باب طبع همه باشد به خصوص مهمان‌های عید.

به گمانم هر چه ساده‌تر بگیرید، ساده‌تر می‌گذرد. از هر کسی که هنوز روزه نبردتش هم می‌توانید کمک بگیرید و صد البته ذکر تسبیحات حضرت زهرا (س)، کلید هر در بسته و کمبود وقت است. برکت می‌دهد به زمانتان و انگار کن زمان آنقدر بسط می‌آید که کارهایتان تمام شود و حتی وقت داشته باشید برای عبادتی، چون خواب!

دسر زعفرانی برای افطار و مواد لازمش

 به مثابه یک غذای پر و پیمان است. هم تابستانی هم زمستانی، سرد و گرم هم می‌شود سروش کرد. تازه پختنش هم خیلی سخت نیست. مقوی است و باب طبع بیشتر آدم‌ها.

مایه اش هم چند پیمانه‌ای برنج و ۴ برابر آن آب. ۲ پیمانه شکر، زعفران دم کرده به اندازه کافی. خلال بادام به اندازه دلخواه، کمی گلاب. یک تکه کوچک کره

از روزه اولی‌ها کمک بگیرید، راه دوری نمی‌رود
برنج‌ها، ترجیحا، برنج‌های نیم دانه را بدهید کوچکتر‌های خانه و روزه‌اولی‌ها پاک کنند، مشغول که باشند گرسنگی یادشان می‌رود. البته بعدش خودتان هم نگاه بیاندازید که حساب برنج‌ها پاک پاک باشد و بعدش بگذارید برنج‌ها تا جان دارند خیس بخورند، اگر یک سحر تا افطار باشد که عالی است.

جوش آمدن یا جوش آوردن، مساله این است
حالا اگر ۲ پیمانه برنج دارید، ۴ برابر، یعنی هشت پیمانه آب رویش بریزید و بگذارید روی حرارت زیاد تا به جوش بیایید. یادتان باشد قابلمه تان را کمی بزرگتر بردارید که برکت از سر و روی شله زرد می‌بارد و قرار است ری کند.

جوش آوردن، چه فعل جالبی، وقتی برای آب استفاده می‌شود مفید و دلچسب است، اما امان از آن روز که آدمی جوش بیاورد. وقت سیری و خوشی و خوش خواب، صبور و مهربان بودن که چیزی نیست، حالا باید چند وقتی از ماه مبارک و کم خوابی‌ها و پرکاری بگذارد، تا ببینیم چند مرده حلاجیم.

تا آب جوش بیاید، خلال بادام‌ها را بگذارید با گلاب خیس بخورد. بوی خوشی دارد، فقط حیف که ما نمی‌توانید نفس عمیق بکشید و عطرش مشامتان را پر کند، این هم یکی از ثواب‌ها، گوارای وجودتان.

خداوند نور آسمان‌ها و زمین است
آب جوش آمده، بدون در بگذارید همین طور آبش بخار شود و برنجش بپزد، آنقدر که ری کند و کمی از دیواره بالا بیایید. می‌توانید همین طور که برنج را گاهی اوقات هم می‌زنید، آیه ۳۵ سوره نور را هم بخوانید. حفظ نیستید، از رو بخوانید، یک وقت فکر نکنید همه از خفظند و شما جا مانده‌اید.

«اللَّهُ نُورُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۚ مَثَلُ نُورِهِ کَمِشْکَاةٍ فِیهَا مِصْبَاحٌ ۖ الْمِصْبَاحُ فِی زُجَاجَةٍ ۖ الزُّجَاجَةُ کَأَنَّهَا کَوْکَبٌ دُرِّیٌّ یُوقَدُ مِنْ شَجَرَةٍ مُبَارَکَةٍ زَیْتُونَةٍ لَا شَرْقِیَّةٍ وَلَا غَرْبِیَّةٍ یَکَادُ زَیْتُهَا یُضِیءُ وَلَوْ لَمْ تَمْسَسْهُ نَارٌ ۚ نُورٌ عَلَىٰ نُورٍ ۗ یَهْدِی اللَّهُ لِنُورِهِ مَنْ یَشَاءُ ۚ وَیَضْرِبُ اللَّهُ الْأَمْثَالَ لِلنَّاسِ ۗ وَاللَّهُ بِکُلِّ شَیْءٍ عَلِیمٌ»

به معنی‌اش فکر کنید آنجا که می‌گوید: خداوند نور آسمان‌ها و زمین است؛ و در آخر که تاکید می‌کند خدا هرکس را بخواهد با نور خود هدایت مى‌کند، چه خوب می‌گوید،‌ای کاش همیشه اینقدر گوش شنوا داشته باشیم برای شنیدنی‌ها.

فوت و فن بهشتی شدن مزه شله زرد
از خاصیت این آیه گفته‌اند که خواندنش موقع طبخ غذا، مزه غذا را خیلی خوشمزه می‌کند. دل‌ها را نورانی می‌کند، اخلاق افراد خانواده هم بهتر می‌شود. لبخند به لبان کویرشده‌تان می‌نشیند وقتی فکر می‌کنید قرار است شله زردتان مزه‌اش بهشتی شود؟ لبخندتان همیشگی بانو.

تا پخت برنج کامل شود، زغفران ساییده شده را با یخ توی یک لیوان بگذارید و رویش نعلبکی بگذارید تا یخ ذوب شود و عصاره زغفران خوش رنگ و لعاب را تحولیتان دهد.

اندازه کردن شیرینی شله زرد به وقت شاد کردن یک دل

حالا یک ساعت و نیم گذشته، برنج حریره شده و موقع اضافه کردن زعفران دم کرده است. زعفران غلیظ را اضافه کنید و هر که داوطلب بود صدایش بزنید تا برنج و زعفران را هم بزند.

بادام‌هایی که نیم ساعتی در گلاب خیس خورده‌اند را اضافه کنید و بگویید همراه و همکارتان هم بزند.

حالا نوبتی هم باشد وقت شکرریزی است. اندازه پیمانه برنج، شکر اضافه کنید و هم بزنید که شکر به آب بیافتد و در برنج حل شود.

دلتان می‌خواهد بچشید و شیرینی اش را اندازه کنید؟ بزرگتری اگر در خانه دارید که به هر دلیلی نمی‌تواند روزه بگیرد، صدایش کنید و بگذارید کمی از شله زرد را بچشد و برایتان شکرش را اندازه کند.

اینطوری هم او خوشحال است به روزه‌دار‌ها کمک کرده، هم شما از اندازه شیرینی غذایتان مطمئن شده‌اید و هم خدا راضی است و هم بنده‌های خدا.

اگر عرق هل دارید که فبها، اگر نه. یک هل را بشکنید، یک ساعت در مقداری آب جوش بگذارید و بعد از صافی ردش کنید و به همین سادگی عرق هل خانگی‌تان را به شله زرد اضافه کنید.

سهم همسایه یادتان نرود

آخر سر هم یک تکه کره اضافه کنید و همش بزنید. می‌توانید بگذارید دم بکشد، ولی همین طوری هم دسر زعفرانی شما آماده است برای سرو شدن و در سفره افطاری بودن.

خوب است تا داغ است کاسه کاسه اش کنید و با پودر دارچین و پودر نارگیل یا هر چیز دوست داشتید تزئین کنید، اگر هم مثل همه مادر‌های ایرانی دست‌تان به کم نمی‌آید، خیلی جذاب می‌شود که چندتایی که سهم همسایه‌ها را کنار بگذارید و دم دم‌های غروب در خانه شان را بزنید و به چشیدن شله زردی خوشمزه در وعده افطاری، مهمانشان کنید.

منبع: فارس

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.