دکتر غلامی رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: انتظار داشتیم موج هشتم و پیک کرونا را در ماههای بهمن یا اسفند شاهد باشیم، اما از دو هفته گذشته با افزایش بروز بیماری، تعداد مراجعه کنندگان سرپایی و بستریهای کرونایی در استان مواجه شدیم.
او افزود: روزانه ۱۰ درصد به بیماران سرپایی و ۲۰ درصد در بخش بستریها اضافه میشود و آمار بیماران سرپایی در مراکز درمانی زیر مجموعه این دانشگاه به ۱۰۰۰ نفر رسیده است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: سویههای جدیدی که اکنون با آن مواجه هستیم کرونا XBB و کرونا BA۵ است که علائمی شبیه به سرماخوردگی دارند.
دکتر غلامی، تب و لرز، بدن درد، تغییر صدا، گلو درد، بی حالی، سرفه ضعف، و در برخی موارد بروز مشکلات گوارشی را از علائم این کرونا اعلام کرد و افزود: افرادی که این علائم را دارند از حضور در محیطهای جمعی خودداری و خود را قرنطینه خانگی کنند.
او ادامه داد: افرادی که واکسن دریافت نکرده اند یا ۶ ماه از آخرین نوبت تزریق واکسن کرونا آنها میگذرد برای تزریق واکسن به مراکز بهداشتی مراجعه کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی مازندران بر لزوم رعایت شیوه نامههای بهداشتی از سوی شهروندان و مسافران نوروزی، استفاده از ماسک، و خودداری از حضور در تجمعات خصوصا در شهرهای قرمز و نارنجی نیز تاکید کرد و گفت: دو شهرستان مازندران در وضعیت قرمز، دو شهر در وضعیت نارنجی، دو شهرستان در وضعیت زرد کرونایی و ۱۶ شهرستان دیگر آبی هستند.