معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رییس سازمان امور دانشجویان به همراه، مدیر کل امور دانشجویان بین الملل و مدیر دفتر ریاست وزارت علوم روز یکشنبه ۶ فروردین سال جدید طی بازدیدی از دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) و دیدار نوروزی با دانشجویان خارجی بر رسیدگی به مشکلات دانشجویان بینالملل تاکید و بیان کرد: این موضوع همواره مورد توجه وزارت علوم است.
داداشپور، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان در این نشست گفت: به مدت یک و نیم سال است که به عنوان معاون وزیر علوم و رییس سازمان امور دانشجویان وظیفه خدمترسانی به این قشر را پیدا کردهام و در این مدت تلاشم بر این بوده تا نشستهای متعددی را با دانشجویان بینالملل از جمله در دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) داشته باشم تا با مشکلات این دانشجویان آشنا شده و آنها را مرتفع کنیم.
وی، دریافت مجوز اقامت به شکل سالیانه از وزارت علوم و اجبار به گرفتن ورود و خروج را یکی از مشکلات دانشجویان بینالملل عنوان کرد و گفت: در این راستا موفق شدیم از طریق مذاکره با چند کشور از جمله سوریه و لبنان این مشکل را از طریق اقامت در طول تحصیل حل کنیم.
وی ادامه داد: هم اکنون در ۶ استان از جمله قزوین امکان اقامت در طول تحصیل برای دانشجویان کشورهای سوریه، عراق، لبنان و یمن فراهم شده است و این دانشجویان میتوانند در هرسال چهار ورود و خروج کشور را داشته باشند.
معاون وزیر علوم گفت: برای دانشجویان خارجی دیگر، از جمله افغانستان از سال دوم به مدت سه سال اقامت در طول تحصیل صادر میشود و میتوانند بدون مشکل ورود و خروج داشته باشند.
رییس سازمان امور دانشجویان گفت: تا پایان ماه جاری تلاش میکنیم خدمت یاد شده را به تمامی استانها تعمیم دهیم تا همه دانشجویان خارجی تحصیل کننده در کشور از تسهیل ایجاد شده بهرهمند شوند.
داداشپور گفت: سیستمی کردن فرایندهای گرفتن روادید (ویزا) و درخواست اقامت برای دانشجویان بینالملل را دنبال میکنیم که قبلا به صورت سنتی انجام میشده است و به زودی این مساله به صورت کامل محقق خواهد شد.
معاون وزیر علوم، افزود: حل مشکلات مربوط به صدور کد فراگیر برای دانشجویان بینالملل را نیز پیگیری میکنیم که تحقق آن منوط به داشتن کارت اقامت است و در این رابطه در حال هماهنگی با مراجع مربوط هستیم.
معاون وزیر علوم، همچنین گفت: امکان افزودن یک نیم سال تحصیلی (یک ترم) به دانشجویان خارجی بورسیه مقاطع کارشناسی، ارشد و دکترا که درس خود را در طول ترمهای تعیین شده به پایان نرساندهاند وجود دارد.
داداشپور ادامه داد: مدت زمان ۱۵ روز خروج قطعی دانشجویان فارغالتحصیل شده به سازمان امور دانشجویان بازنمیگردد و مصوب مجلس است و باید آنرا از طریق مبادی قانونی حل کنیم، البته خودمان هم فکر میکنیم این مدت برای تکمیل مدارک از سوی دانشجویان کافی نیست و راهی که در این رابطه وجود دارد تقاضای افزودن ۱۵ روز زمان اضافه است.
گفتنی است، در پایان این نشست، دانشجویان خارجی دانشگاه بینالمللی امام خمینی (ره) مسائل، مشکلات و درخواستهای خود را مطرح کردند.