اردشیر شهرکی مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: حدود پنج هزار هکتار از باغات جنوب سیستان و بلوچستان به کشت موز اختصاص دارد که بیشاز سه هزار هکتار آن بارور و بقیه غیربارور است.
وی ادامه داد: دشتیاری، زرآباد، سرباز، کنارک و چابهار بویژه منطقه عورکی بخش پیر سهراب بیشترین سطح زیر کشت موز سیستان و بلوچستان را به خود اختصاص دادهاند.
مدیرباغبانی سازمان جهادکشاورزی سیستان و بلوچستان با اشاره به ظرفیتهای کشاورزی منطقه تاکید کرد: این استان رتبه نخست تولید و سطح زیرکشت موز در کشور را از آن خود کرده است.
وی بیان کرد: نهال کشت بافت موز مورد نیاز سیستان و بلوچستان سال ۱۴۰۰ از دیگر نقاط کشور تهیه و در اختیار کشاورزان استان قرار میگرفت که پارسال برای نخستین بار در مرکز تحیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی بلوچستان تولید شد.
شهرکی گفت: این اقدام با هدف توسعه باغات جدید، تولید نهال موز با ارقام تجاری و بازار پسند و جایگزینی باغات فرسوده و درجه پایین موز با ارقام مرغوب در استان مورد توجه سازمان جهاد کشاورزی قرار گرفته است.
وی با اشاره به مزایای این روش در مقایسه با دیگر روشهای کشت ادامه داد: سرعت تکثیر به شیوه کشت بافت به گونهایست که از یک نمونه کوچک میتوان در مدت زمان محدود تعداد زیادی گیاه تکثیر کرد.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهرهگیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، انار و مرکبات دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمینهای برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک، زرآباد، دشتیاری و چابهار در هر سال توان تولید ۲ بار محصول را دارند.