در این نمایشگاه آثار، ابزارآلات و انواع سازهای موسیقی و لوازم و دستگاههای صدابرداری برای بازدید علاقمندان به نمایش گذاشته شده است که گردشگران نوروزی میتوانند تا روز ۱۳ فروردین ماه جاری از آن دیدن کنند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان شرقی در مراسم افتتاح این نمایشگاه گفت: نمایشگاه تایسیزلار حاصل تلاش حسین ساجدی پژوهشگر، مولف و نوازنده عرصه موسیقی استان است که تعداد ۱۰۶ اثر بی همتای موسیقی و صدا را که در نوع خود بی نظیرند به نمایش گذاشته است.
احمد حمزه زاده اظهار کرد: علاقهمندان میتوانند در ایام نوروز با مراجعه به موزه آذربایجان تبریز، از این نمایشگاه فاخر بازدید کنند.
او همچنین از برپایی نمایشگاه صنایعدستی در مسجد کبود تبریز و در جوار موزه آذربایجان خبر داد و گفت: این نمایشگاه که همه ساله در محوطه مسجد کبود در ایام نوروز برپا میشود، در قالب تعداد ۳۰ غرفه برپا شده که به عرضه و نمایش آثار بیبدیل هنرمندان صنایعدستی آذربایجان شرقی میپردازد.
او ادامه داد: این نمایشگاه تا ۱۳ فروردین ماه از ساعت ۱۰ تا ۲۱ میزبان گردشگران نوروزی خواهد بود.
همزمان با آغاز سال جدید و عید نوروز، نمایشگاه صنایعدستی در ۵۵ نقطه استان گشایش یافت.
سبدبافی، سوزن دوزی، سفالگری، معرق کاری، گلیم بافی و ساخت تابلو سنگهای با ارزش از صنایع دستی جذاب آذربایجان شرقی است که هرکدام در شهرستانهای این استان رواج داشته و مورد اقبال مسافران قرار میگیرد.
کیف، کفش، پوشاک و برخی اقلام خانگی محصولاتی است که از چرم تبریز دوخته میشود و به دلیل کیفیت عالی آن به کشورهای اروپایی صادر شده است.
در دسته خوراکیها نیز آذربایجان شرقی از استانهای مستعد است که شیرینیها و غذاهای آن در سراسر کشور مشهور است.
قرابیه، نوقا، میان پر، لاتیقوم (راحت الحلقوم)، ریس، شیرینی کنجدی، سوجوق، باسلیق، شکلات تسبیحی، عسل و دوشاب در بخش خوراکیهای شیرین و نیز پنیر لیقوان، ترشی زغال اخته و آجیل تبریز میتواند سوغاتی خوبی برای مسافران به این استان باشد.
آجیل مخصوص تبریز از دیرباز مرغوبیت جهانی داشته و از بهترین محصولات ایران تولید میشود، انواع خشکبار از قبیل برگه هلو، زردآلو، آلو خشک نیز طرفداران بی شماری دارد.