بورل در کنفرانس خبری مشترک با حضور فواد حسین وزیر خارجه عراق در بروکسل تاکید کرد: ما اخیرا شاهد عادیسازی روابط عربستان سعودی و ایران بودیم. این مساله ثبات بیشتری در منطقه ایجاد میکند.
به گزارش تارنمای «اقدام خارجی اتحادیه اروپا»، وی افزود: فراموش نکنیم که دور اول مذاکراتی که منجر به این نتیجه مثبت شد در عراق انجام گرفت. بغداد صحنه اتفاق مهم احیای روابط میان ایران و عربستان بود.
بورل تاکید کرد: قطعا این خبر خوبی است چرا که دو کشور روابط سختی داشتند، اما تصمیم گرفتند که تعامل دیپلماتیک را از سر گرفته و سفرای خود را مبادله کنند. این مساله به ثبات منطقه کاهش تنشها کمک میکند.
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره تاثیر احیای روابط عربستان و ایران بر توافق هستهای گفت: برجام موضوع دیگری است. این توافق طرفهای دولتی خاص خود را دارد. ما به کار روی آن ادامه میدهیم. روابط خوب عربستان و ایران برای هر چیزی خوب است، اما برجام سازوکار خودش را دارد.
بهدنبال سفر بهمن ماه آیتالله «سید ابراهیم رئیسی» به پکن، «علی شمخانی» از روز دوشنبه ۱۵ اسفند با هدف پیگیری توافقات سفر رئیس جمهوری، مذاکرات فشردهای را بهمنظور حلوفصل نهایی موضوعات فیمابین تهران - ریاض با همتای سعودی خود در چین آغاز کرد.
در پایان این مذاکرات، روز جمعه ۱۹ اسفند ۱۴۰۱، بیانیه سهجانبهای در پکن با امضای «شمخانی» نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی، «مساعد بنمحمد العیبان» وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی عربستان سعودی و «وانگ ئی» عضو دفتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و رئیس دفتر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب و عضو شورای دولتی جمهوری خلق چین صادر و توافق تهران - ریاض برای ازسرگیری روابط دوجانبه و بازگشایی مجدد سفارتخانههای دو کشور بعد از هفت سال قطع رابطه اعلام شد.
خروج آمریکا از منطقه
و بیدار شدن اروپا از اشتباهات خود نیز می تواند کمک کند ،
پیمان اشراقی.