مسیر ۲۲ کیلومتری دسترسی ۷ راه روستایی کبوده، شفتالوستان، کلاته شیخ، قدسیان، آخوندان، بیمرز و جنت آباد علی رغم قول‌های داده شده همچنان خاکی مانده و لنگ تأمین اعتبار است.

یکی از اهالی روستای کبوده گفت: روزی ده دفعه از این مسیر رفت و آمد می‌کنیم، اما جاده خاکی است و فقط خاکش به چشم ما می‌رود.

او افزود: این راه مسیر تردد اهالی ۷ آبادی شهرستان سربیشه است، ۱۵ سال است که به ما قول می‌دهند این مسیر خاکی را آسفالت کنند.

راننده یکی از خودرو‌های عبوری از این مسیر گفت: این جاده پر از سنگ و چاله است، مسیری ۲۲ کیلومتری که معادن سنگ سفید و منیزیت سپیدان و همچنین کارخانه سنگ شکن در نزدیکی آن واقع شده و روزانه حدود ۲۰ تا ۴۰ ماشین سنگین هم در آن تردد می‌کنند.

او افزود: تردد ماشین‌های سنگین جاده را از بین برده، بخشی از جاده هم روی قنات قرار گرفته و قنات هم در حال تخریب است.

یکی دیگر از اهالی این منطقه بیان کرد: ۱۰ سال است نامه نگاری می‌کنیم، ۴ سال پیش برای حل مشکلات پیش آمده مسیری جدید تعریف شد، اما بعد از حدود ۶ ماه زیرسازی، کار تعطیل شد.

پای تأمین اعتبارات لنگ می‌زند

سارانی رئیس اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای شهرستان سربیشه گفت: طرح راه روستایی کبوده به جنت آباد از طرح های انتقالی راه و شهرسازی به اداره کل راهداری است که هیچ گونه اعتباری ندارد.


بیشتر بخوانید


او افزود: با توجه به حذف اعتبارات ملی از سر فصل اعتبارات روستایی و استانی شدن اعتبارات، در صورت تأمین اعتبار و مساعدت معادن از محل بند ه تبصره ۱۱ قانون بودجه سال ۱۴۰۱، آمادگی تکمیل و آسفالت این مسیر را داریم.

نخعی نماینده مردم شهرستان‌های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: ۷ روستا در این مسیر ارتباطی قرار دارند که طبق آمار ثبت شده در سال ۹۵، جمعیت ۲ روستای کبوده و جنت آباد بیش از ۲۰ خانوار و ۵ روستای دیگر نیز کمتر از ۲۰ خانوار است.

او افزود: این راه به واسطه جمعیت ساکن در آن منطقه و ظرفیت خوب معادن بسیار مهم و راهبردی بوده و نیاز به توجه جدی دارد.

نخعی با اشاره به اینکه رفع مشکلات محور روستایی کبوده به جنت آباد از مطالبات به حق مردم است، بیان کرد: ۲ سال است که پیگیر حل این موضوع هستیم، در بودجه ۱۴۰۱ نیز مقرر شده ۲ درصد از منابع مربوط به حقوق دولتی معادن به راه‌های روستایی اختصاص پیدا کند.

نماینده مردم شهرستان‌های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: علی رغم پیگیری ها، مکاتبات و جلساتی که به خصوص با ایمیدرو  داشته ایم تا این لحظه کار جنبه عملیاتی پیدا نکرده و منجر به نتیجه مطلوب نشده است.

او ادامه داد: در قانون بودجه ۱۴۰۲ نیز با پیشنهاد دولت، در کمیسیون تلفیق پیشنهاد شد تا تمامی حقوق دولتی معادن به همان استان تعلق بگیرد، همچنین تأکید شد حداقل ۲۵ درصد برای راه‌های روستایی صرف شود.

حالا باید دید مشکل حدود ۱۰۰ خانوار از اهالی این روستا‌ها کی حل و فصل خواهد شد؟

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار