مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: از شهروندان محترم خواستاریم برای حفظ محیط زیست در ایام نوروز، حتما به توصیه‌های محیط زیستی عمل کنند.

مهدی اله پور مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: باتوجه به نزدیک شدن نوروز ۱۴۰۲ و آغاز سفرهای نوروزی، شاهد حضور شهروندان محترم در طبیعت، محیط زیست و مناطق گردشگری خواهیم بود؛ لازم به ذکر است که مسافران محترم، در تردد از جاده‌های حاشیه پارک ملی و مناطق چهارگانه برای عدم تصادف با گونه‌های وحشی، با سرعت مطمئن رانندگی کنند.

وی افزود: با آغاز بهار، فصل زاد و ولد حیات وحش آغاز می‌شود، از شهروندان خواستاریم در صورت مشاهده نوزادان حیات وحش فورا با سامانه ۱۵۴۰ تماس حاصل و از دست زدن به حیوانات وحشی جدا خودداری کنند.

اله پور بیان کرد: طبق ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی در صورت تخریب محیط زیست اعم از بوته کنی، ازبین بردن رستنی‌ها و تخریب خاک توسط وسایل نقلیه مانند موتورسیکلت و گروه‌های آفرود سوار مصداق جرم بوده و مستجوب مجازات می‌شود.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی بر عدم رهاسازی زباله و پسماند در طبیعت تاکید کرد و ادامه داد: شهروندان باتوجه به تولید زباله در مسیر سفر، حتما کیسه زباله به همراه داشته باشند و پس از پر شدن آن‌ها را در سطل زباله و مکان‌های مجاز منتقل نمایند.

وی درباره قانون شکار و صید، تصریح کرد: طبق مواد ۱۱،۱۰ و ۱۲ قانون شکار و صید، هرگونه شکار و صید، عرضه، فروش و صدور جانوران وحشی زنده یا کشته و اجزای آن بدون کسب پروانه و با مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست ممنوع می‌باشد.

اله پور، درخصوص عدم اسکان شبانه در مناطق چهارگانه، اظهار کرد: شهروندان محترم باتوجه به حضور حیوانات وحشی در مناطق چهارگانه و تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست، برای جلوگیری از تعارض بین حیوان و انسان، لطفا از شب مانی در مناطق چهارگانه خودداری نمایند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی درخصوص جلوگیری از آتش سوزی در طبیعت، تاکید کرد: شهروندان می‌توانند برای جلوگیری از آتش سوزی در طبیعت نکات مهمی را مانند خاموش کردن ته سیگار، کبریت و خاکستر‌های باقی مانده، رها نکردن مواد شیشه‌ای و قابل اشتعال را در طبیعت، روشن کردن آتش در حداقل ۵ متر دورتر از چادر و بوته و درختان، ریختن آب بر روی آتش بعد از اتمام کار و اطمینان حاصل کردن از خاموش بودن آتش و خودداری کردن از آتش زدن و سوزاندن زباله‌ها در طبیعت رعایت کنند.

وی درباره اقدامات بعد از حیوان گزیدگی در طبیعت، گفت: در صورت حیوان گزیدگی در طبیعت، می‌توان در سریع‌ترین زمان ممکن اقداماتی نظیر شستن فوری محل جراحت با آب تمیز به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه به طور عمیق، خارج کردن کامل کف و صابون از لابه لای زخم با استفاده از آب تمیز و روان، ضدعفونی محل گازگرفتگی با محلول بتادین یا الکل اتیلیک ۴۰ تا ۷۰ درصد، نپوشانیدن محل جراحت و ارجاع فوری فرد مجروح به نزدیک‌ترین مرکز درمانی انجام داد.

اله پور در پایان افزود: عمل به این توصیه‌ها و نکات می‌تواند، سفری ایمن هم برای مسافران و شهروندان محترم و هم برای طبیعت و حیات وحش فراهم کند.

گردشگری پایدار چیست؟

گردشگری پایدار، با اتکا بر مفهوم توسعه‌ پایدار، می‌خواهد صنعت گردشگری در عین سوددهی اقتصادی، کمترین تاثیر را بر جامعه میزبان و محیط زیست را داشته باشد.

ینفوگرافی گردشگری پایدار برای حفظ محیط زیست

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.