آیت‌الله خاتمی گفت: عظمت عید نوروز در آغاز آن با ذکر «یا مُقلِّبَ القُلُوب» یعنی یاد خدا است.

آیت‌الله سیداحمد خاتمی عضو شورای نگهبان و هیات رئیسه مجلس خبرگان رهبری  افزود: ما عید می‌گیریم و کاخ سفید هم که در واقع سیاه است عید می‌گیرد، ولی یک تفاوتی دارد و آن این است که عید ما با «یا مُقلِّبَ القُلُوب» و با یاد خدا آغاز می‌شود، ولی عید آن‌ها عید غفلت و قهر از خدا است.

وی با بیان اینکه بزرگترین خدمت امروز خدمت مسوولان به مردم است، ابراز داشت: مردم مستقیم نمی‌توانند مقام معظم رهبری و مسوولان رده‌بالا را ببینند، ولی مسوولان نزدیک به خود را می‌بینند و از روی عملکرد آنان قضاوت می‌کنند.

آیت الله خاتمی یادآور شد: بیان امام حسین (ع) مبنی بر اینکه «دست حاجت مردم نعمت خداست، این نعمت‌ها را ملول نکنید» یعنی رفع نیاز مردم نعمتی است که باید قدر دانست و مرد تکلیف بود.

عضو شورای نگهبان با اشاره به اینکه کارگزاران نظام با پنج عنصر مواجهند، بیان کرد: عنصر اول خود کارگزاران هستند که باید اهل تزکیه و تقوا باشند، کسی که اهل نماز اول وقت و نماز شب باشد در انجام تکلیف با کسی تعارف ندارد.

وی ادامه داد: عنصر دوم بینش است، باید بینش از نوع امانتداری باشد، کسی که پشت میز مسوولیتی می‌نشیند باید مسوولیت را نه لقمه چرب بلکه امانت بداند، بینش کاری باید بینش علوی باشد، مسوولان توجه داشته باشند صاحبان امانت شهیدان هستند.

عضو مجلس خبرگان رهبری، عنصر سوم را قانون و قانونمداری دانست که اساس امانتداری و نقطه مقابل پارتی‌بازی است و افزود: اگر مدیری عامل باشد در زیرمجموعه خود تاثیر می‌گذارد، در کشور دورانی بود که حزب‌مداری و باندمداری غوغا می‌کرد و اتوبوسی نیرو‌ها جابه‌جا می‌شد که خلاف امانتداری است.

وی عنصر چهارم را مردم عنوان و اضافه کرد: اگر کسی از میان مردم از مسوولان خواسته‌ای قانونی دارد، انجام شود و اگر قانونی نبود، مسوول نباید تندی کند بلکه باید راه را نشان داد. گاهی ارباب رجوع کارد به استخوانش رسیده و نیاز به درک‌شدن از سوی مسوولان دارد، مردم، ولی نعمت هستند باید برایشان کار کرد و اگر کاری نمی‌توان کرد باید روی خوش برایشان داشت.

آیت الله خاتمی تاکید کرد: به گفته آیت‌الله شهید بهشتی عمده دلیل سقوط طاغوت فساد اداری بود که در این زمینه باید بسیار مراقبت داشت.

به گفته وی، پنجمین عنصر که کارگزاران نظام با آن مواجه هستند نظام اسلامی است، در این میان این سوال مطرح است که آیا در نظام اسلامی مخالف نظام بودن جرم است، در پاسخ باید گفت اگر مخالف باشد، ولی شیطنت و خرابکاری نکند، مشکلی نیست که مبنای نظام علوی همین است.

وی ادامه داد: سوال دیگر این است که آیا فرد مخالف نظام می‌تواند کارمند نظام اسلامی باشد، باید گفت کارمند مخالف نظام کارشکنی و تخریب می‌کند، پس این مساله به مصلحت نیست.

عضو مجلس خبرگان رهبری تاکید کرد: باید افتخار کنیم که به نظام اسلامی خدمت می‌کنیم. کسی که مسوولیتی دارد باید مدافع نظام باشد، بزرگترین خدمت امروز خدمت مسوولان به مردم است. انتظار از کارگزاران نظام آن است که طرفدار نظام و شبهات را پاسخگو باشند و بصیرت‌افزایی کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.