علی فروزانفر معاون هنری حوزه هنری در نشست خبری سروقامتان تهران گفت:خیلی مهم است فعالیتهای هنری ما به نحوی ساماندهی شود که پاسداشت مقام شهادت در جامعه جلوه متمایزی داشته باشد. در دهههای گذشته بخش عمدهای از فعالیتهای حوزه هنری به موضوع شهید و شهادت و انتقال پیام شهید و زنده کردن نام شهدا در بخشهای مختلف فرهنگی و هنری اختصاص داشته است.
وی ادامه داد: این آثار بارها و به طور مکرر در مناسبات مختلف ملی و انقلابی نمود رسانهای داشته و در معرض دید مردم قرار گرفته است. امروز ضرورت دارد به این موضوع دقت مضاعف شود و توجه مردم و اقشار مختلف جامعه با استفاده از ابزار رسانه و هنر به موضوع شهید و شهادت جلب شود.
معاون هنری حوزه هنری اظهار کرد:البته نیاز است یکسری کارهای میدانی و عملیاتی اتفاق بیفتد؛ مانند فعالیتهای «سرو قامتان تهران» که موسسه «نام» توانست با موضوع شهید و شهادت خیلی از کارهای شاخص را از گنجینهها استخراج کند و آنها را بر دیوارهای شهری و عرصههای قابل نمایش ۲۲ منطقه تهران ثبت کند.
محمد زرویی نصرآبادی مدیرعامل موسسه نام توضیح داد: خانوادههای شهدا از سازمان زیباسازی درخواستی داشتند، مبنی بر اینکه اسامی و تصاویر شهدای آنها در سطح شهر دیده نمیشود. در همین راستا سعی کردیم از سه یا چهار نسل هنرمند برای این کار استفاده کنیم. در ابتدای کار از مهرماع یک شورای تخصصی شکل گرفت که بعد از پژوهشها به این ختم شد که ۲۲ هنرمند پیشکسوت و جوان به این رویداد دعوت شوند.
وی ادامه داد: قرار است براساس اسامی شهدای هر منطقه که براساس لیستی که بنیاد شهید به ما میدهد، آثار جانمایی شوند؛ به این صورت که نام کلیه شهدای هر منطقه روی آثار ثبت میشود، حال اگر تعداد اسامی یک منطقه زیاد باشد اثر مربوط به آن منطقه مثلاً سه بار در رنگهای مختلف تکرار میشود. برای هر منطقه سه دیوار پیشبینی شده که با مالکان آنها صحبت شده و موافقت کردهاند. تاکید شده این آثار به عنوان اثر هنری ماندگار بمانند تا در هوای بیرون فرسوده نشوند و مشکلی برای آنها پیش نیاید.
مجید قادری معاون فرهنگی سازمان زیباسازی شهرداری تهران گفت: سازمان زیباسازی شهرداری تهران در سال گذشته برنامههای گوناگونی از جمله دیوارنگارههای شهری را پیگری کرد که در نهایت به طرح جامع سروقامتان تهران رسید.
قادری افزود: در این طرح شهدای هر منطقه تهران مورد توجه قرار گرفت و تصمیم گرفته شد تا شهدای هر منطقه در همان منطقه دیوارنگاری شود. به این منظور اساتید بنام و با تجربه طراح، گرافیست و نقاش را دعوت به همکاری کردیم تا با سپردن طرح وایدهها به قلم هنرمند اساتید، دیوارنگاری آثار مورد نظر را تولید و در مناطق ۲۲گانه تهران اجرا کنیم.
وی افزود: ما از فروردین ماه سال ۱۴۰۲ آماده آغاز اجرای هر دیوارنگاره هستیم و برنامهریزیهای لازم از جمله دعوت از مجریان حرفهای دیوارنگاره انجام میشود.
معاون فرهنگی سازمان زیباسازی شهرداری تهران در پایان گفت: در هر دیوارنگاره بر اساس اطلاعات شهدا در سامانه بنیاد شهید و امور ایثارگران و منطقه زندگی هر شهید و خانواده محترمشان آثار متنوعی طراحی و اجرا میشود.
در انتها نمایشگاه این ۲۲ اثر در قالب طرحهای کوچکی که قرار است روی دیوار پیاده شود، افتتاح شد.