احمد امیرآبادی فراهانی در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۲۱ اسفند) مجلس شورای اسلامی در تذکری با استناد به ماده (۷۵) آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، گفت: ابتدا از همکارانم تشکر کرده و خستهنباشید عرض میکنم که در طول بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ به صورت سهشیفت با وجود فرصت کمی که بود به موقع لایحه را به شورای نگهبان رساندند. اما در مورد رسیدگی به تبصره (۲۰) لایحه بودجه در خصوص تبدیل وضعیت ایثارگران جناب آقای دکتر بیگینژاد نماینده محترم ملایر به عنوان سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه در مخالفت صحبتهایی داشتند و مطالبی فرمودند که من در پاسخ برای تنویر افکار عمومی و مردم شریف توضیحاتی را عرض میکنم.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ایشان فرمودند؛ ۳۴ هزار نفر از مجموعه نفت که با قانون ایثارگری جذب شدند، شرکتیهایی بودند که همگی در بدنه خدماتی مشغول به کار بودهاند، اما به بدنه کارشناسی رفتند و در ادامه نیروهای متخصص حذف شدند، اما طبق آمار دقیقی که از وزارت نفت گرفتهام باید بگویم در کل وزارت نفت ۲۸ هزار نفر مشمول این قانون شدهاند که از این تعداد فعلا ۱۰ هزار نفر تبدیل وضعیت شدهاند و ۱۸ هزار نفر باقی مانده نیز در مرحله تبدیل وضعیت هستند و اصلاً ۳۴ هزار نفری وجود ندارد.
وی ادامه داد: همچنین از ۲۸ هزار نفری که تبدیل وضعیت شدهاند کلاً ۶ هزار نفر زیر فوق دیپلم و دیپلم هستند که بخش عمده آنها نیز در بخش عملیاتی نفت و چاههای نفتی مشغول به کار هستند بنابراین صرفاً ۶ هزار نفر زیر دیپلم و فوق دیپلم هستند و ۳۴ هزار نفر آمار دقیقی نبوده و نیست. البته ۲۲ هزار نفر باقی مانده کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا دارند لذا ما نباید طوری صحبت کنیم که به جامعه القاء شود که ایثارگران این مملکت بیسواد هستند.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی افزود: اکنون تعداد زیادی از پزشکان مملکت فرزندان ایثارگران هستند و میتوان از آنها نام برد ضمن آن که ۱۸۲ نفر از نمایندگان که عمده آنها تحصیلات دکترا دارند، ایثارگر نیز هستند لذا خواهش میکنم صحبتها با دقت در صحن علنی مطرح شود. ممکن است با موضوعی مخالف باشیم که میتوانیم مخالفت خود را اعلام کنیم که حق مجلس است رأی موافق دهد یا مخالف.
امیرآبادی اظهار کرد: نکته دیگر آن که ۸ سال دفاع مقدس در مناطق نفتخیز همچون استانهای خوزستان، کرمانشاه و ایلام اتفاق افتاده است که مردم اکثر این مناطق در خط مقدم جبهه بودهاند و حالا این افراد اکثرا فرزندان آنها هستند ضمن آن که این عزیزان با مناطق نفتخیز آشنایی بیشتری دارند و به طبع سهم بیشتری در این تبدیل وضعیت خواهند داشت و به همین جهت است که ما در مجموعه وزارت نفت ۲۸ هزار نفر فرزند ایثارگر داریم لذا خواهش میکنم در ارائه آمارها دقت کنید.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: به نظر میرسد باید این آمارهای کاذب در کشور تعیین تکلیف شود لذا درخواست میکنم یکی از کمیسیونها مسئولیت آن را برعهده بگیرد و این آمارها را راستی آزمایی کنند.
رئیس فراکسیون ایثارگران مجلس گفت: نکته آخر این که با توجه به صحبتهایی که با دیوان عدالت اداری داشتهایم باید بگویم آنهایی که استخدام تاریخ ۳۰ بهمن ۱۴۰۰ بودهاند این تبدیل وضعیت جزو حقوق مکتسبه آنها محسوب میشود و طبق بند (د) قانون بودجه ۱۴۰۰ و بند (و) قانون بودجه ۱۴۰۱ مشمول آن میشوند لذا خیلی نگران این مسئله نباشند.