
ماه رمضان علاوه بر فیض معنوی و روحانی برای همه، با سبک خاص روزه همراه است. به همین دلیل فرارسیدن ماه رمضان، در هر فصل و زمانی که باشد، بخشی از دغدغههای مربوط به تغذیه را به خودش اختصاص میدهد. به این صورت یکی از اصلیترین سوالات آدمها در این ماه این است که برای افطاری چی درست کنم و چه غذایی میتواند نیازهای بدن را در ماه رمضان تأمین کند؟!
بیشتربخوانید
تغذیه مناسب در وعدههای سحری و افطاری در ماه مبارک رمضان اهمیت بسیار ویژهای دارد؛ بنابراین قصد داریم در این مقاله، درباره غذاها و خوراکیهای مناسب برای وعده افطاری صحبت کنیم. اگر به سلامت بدن و تغذیه خود اهمیت میدهید و دوست دارید درباره این موضوع بیشتر بدانید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
ماه رمضان به دلیل شکل خاص تغذیه و الگوی مصرف غذاها برای افراد، از حساسیت ویژهای برخوردار است؛ بنابراین افرادی که در این ماه روزه میگیرند، باید به شکل دقیقی، میزان خوراکیها و مواد مغذی موردنیاز بدن خود را در وعدههای سحری و افطاری تأمین کنند.
عموماً بسیاری از افراد، وعده افطار را با انواع غذاهای چرب، سنگین و غیر مفیدی میگذرانند که باعث آسیب به دستگاه گوارش بدن میشود. به طور طبیعی کسانی که روزه میگیرند، طی روز، نمیتوانند مواد موردنیاز بدن را تأمین کنند و به همین دلیل تمام دریافتیهای بدن در دو وعده افطار و سحر جمع میشود؛ بنابراین بسیار اهمیت دارد که در این دو وعده چه غذاها و خوراکیهایی را مصرف میکنید.
ازآنجاییکه افطاری وعدهای است که بلافاصله پس از چندین ساعت گرسنگی مصرف میشود، از حساسیت بسیار بالایی هم برخوردار است. پس اگر میخواهید در ماه مبارک رمضان، بدون ایجاد هیچ مشکلی در معده خود، روزه بگیرید، حتماً به وعده افطاری توجه کنید.
افطار، حکم وعده صبحانه را برایتان دارد، زیرا پس از مدتزمان طولانی گرسنگی مصرف میشود؛ بنابراین بهتر است برای تهیه افطار از غذاهای کمکالری و پرانرژی استفاده کنید. نکته مهمی که باید درباره این وعده در نظر بگیرید، هضم آسان غذاها و همچنین تأمین میزان مناسب قند خون برای شماست.
بهترین غذاها و خوراکیهایی که میتوانید برای افطاری درست کنید، موارد زیر هستند.
رنگینک
رنگینک یکی از خوشمزهترین و مقویترین خوراکیهای جنوب کشور است که کالری کم و انرژی بسیاری دارد. تهیه این خوراکی خوشمزه کمک میکند که انرژی تحلیل رفته بدن شما در طول روز بازگردد و میزان قند خونتان تنظیم شود.
رنگینک از ترکیب خرمای پوستکنده، مغز گردو، آرد، دارچین، پودر هل، کره، روغن و پودر قند تهیه میشود. میتوانید این دسر بینظیر را بهعنوان یک افطار مقوی و بسیار خوشمزه تهیه و نوش جان کنید.
یکی دیگر از غذاهای مقوی، کاچی است که با خواندن مقاله طرز تهیه کاچی میتوانید این خوراکی خوشمزه را برای افطار درست کنید.
سوپ عدس
سوپ یکی از غذاهای مقوی و سبکی است که برای افطاری بسیار پیشنهاد میشود. اگر نمیدانید برای افطار چه غذایی درست کنید، بهتر است سراغ تهیه انواع سوپ مناسب ماه رمضان بروید! سوپ عدس، یکی از پرطرفدارترین و پرخاصیتترین سوپهای ایرانی است. این سوپ مقوی، بهخوبی انرژی بدن شما را تأمین کرده و باعث سرحال شدن شما میشود. سوپ عدس به دلیل وجود عدس در آن، قوت بسیار زیادی دارد و سرشار از ویتامینهاست. این سوپ از عدس، قارچ، جو پرک، پیاز، عصاره گوشت و جعفری تهیه میشود و طعم بسیار لذیذی دارد. گرم و آبکی بودن سوپ عدس، کمک میکند که معده شما پس از خالی بودن طولانیمدت، بهمرور و بسیار آرام، به حالت نرمال خودش بازگردد و برای خوردن و نوشیدن مواد غذایی آماده شود.
اوتمیل
اوتمیل یک گزینه عالی و بسیار جذاب برای افطاری است که میتوانید آن را تهیه کنید. باید بدانید بدن انسان، هنگامیکه در حالت گرسنگی و بدون دریافتی غذا و خوراکی قرار میگیرد، ممکن است یبوست ایجاد کند؛ بنابراین شما باید در وعده افطار خود، مقدار مناسب و کافی فیبر دریافت کنید.
اوتمیل بهترین گزینه برای تأمین فیبر بدن و جلوگیری از یبوست است. برای درستکردن اوتمیل میتوانید مقداری جو دوسر پرک را در شیر گرم بجوشانید و زمانی که در حالت ولرم قرار گرفت، کمی عسل، مقدار کمی از مغزها مانند گردو، بادام یا فندق و همچنین میوههایی مانند موز را به آن اضافه کنید. اوتمیل را میتوانید برای افطار درست کرده و نوش جان کنید و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.
غذاهای فیبردار خواص بسیاری برای بدن دارند، به همین دلیل متخصصان تغذیه توصیه میکنند، در ماه رمضان غذاهای فیبردار بیشتر درست کنید. در ادامه میتوانید مقاله غذاهای فیبردار کدامند؟ را مطالعه کنید و از فواید این خوراکیهای مفید در ماه رمضان بهرهمند شوید.
شربت آبلیمو و خاکشیر
شربتها هم بهترین گزینه برای افطار هستند، اما توجه داشته باشید که نباید آنها را به شکل بسیار سرد و در ابتدای وعده افطار مصرف کرد. نوشیدن این شربت میتواند میزان بزاق دهان شما را افزایش داده و عطش ناشی از روزه را برایتان برطرف کند. این شربت را با آب، لیموترش، مقداری عسل و خاکشیر تهیه کنید و پس از مصرف خرما و سایر خوراکیهای گرم و سبک در افطاری، آن را بنوشید.
انواع آش
انواع آشها برای وعده افطاری بسیار محبوب هستند و میتوانید آنها را تهیه و نوش جان کنید. برای تهیه آشها جهت مصرف در وعده افطاری باید حبوبات آن را از یک روز قبل در آب خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. حتماً این نکته را در نظر بگیرید که مصرف بیشازحد هر نوع خوراکی در وعده افطار میتواند مشکلات زیادی را مانند معده درد، دلدرد و … ایجاد کند، بنابراین در خوردن آش در این وعده هم زیادهروی نکنید.
در ادامه میتوانید مقاله طرز تهیه آش شلهقلمکار را بخوانید و از درستکردن این آش خوشمزه لذت ببرید.
کلام آخر
دغدغه بسیاری از افراد در ماه رمضان این است که برای افطاری چی درست کنم و چه موادی را مصرف کنم. ازآنجاییکه نوع تغذیه و مواد مصرفی در ماه مبارک رمضان اهمیت زیادی دارد، توجه به مواد مصرفی خوراکی در وعده افطاری بسیار مهم است؛ بنابراین بهتر است غذاها و خوراکیهایی را تهیه کنید که در عین کمکالری بودن، انرژی موردنیاز بدنتان را تأمین کند. در این مطلب تلاش کردیم مهمترین مواد غذایی و خوراکیهایی را که میتوان در ماه رمضان مصرف کرد، به شما آموزش دهیم. امیدواریم از درستکردن آنها لذت ببرید و ماه مبارک رمضان را با سلامتی پشت سر بگذارید.
سوالات متداول:
چرا در ماه رمضان به یبوست دچار میشویم؟
کمبود فیبر به یبوست منجر میشود. از آنجاییکه در ماه رمضان، زمان بیشتری را بدون وعدههای غذایی هستیم، فیبر موجود در بدن هم کاهش مییابد. این اتفاق در نهایت به یبوست منجر میشود.
رنگینک، خوراکی سنتی کدام منطقه است؟
رنگینک، یکی از بهترین و خوشمزهترین خوراکیهای محلی شهرهای جنوب کشور است. این خوراکی مقوی را بیشتر در ماه مبارک رمضان و در وعده افطار تهیه میکنند.
چرا باید حبوبات آش را یک روز قبل در آب خیس کرد؟
برای آنکه نفخ حبوبات گرفته شود، بهتر است پیش از درست کردن آش، آنها را در آب خیس کرد.
منبع: تبرک