اسفندیار دریکوندی گفت: درهمین رابطه ماه گذشته تعداد ۸۹ پرونده مظنون به قاچاق به ارزش ۱۳۶ میلیارد و ۳۳۳ میلیون ریال در گمرکات قم تشکیل شد، در حالی که سال گذشته در این زمان تعداد ۴۵ پرونده قاچاق به ارزش ۲۸ میلیارد و ۳۱۰ میلیون ریال در گمرکات استان تشکیل شده بود.
مدیرکل گمرکات قم همچنین در ادامه با اشاره به عملکرد گمرکات استان در بخش صادرات و واردات محصولات در بهمنماه امسال ، افزود: در این مدت ۲۸ هزار و ۹۵۸ تُن کالا در قالب ۶۳۲ اظهارنامه به ارزش ۳۰ میلیون و ۳۱ هزار و ۹۱۶ دلار از گمرکات قم صادر شده که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر ارزش بیش از ۲۰ درصد رشد داشت.
او ادامه داد: دربخش واردات نیز در این مدت پنجهزار و ۴۷۹ تُن کالا در قالب ۲۹۳ اظهارنامه و به ارزش ۲۷ میلیون و ۶۵۵ هزار و ۱۸۵ دلار از طریق گمرکات قم وارد کشور شد که بیشترین حجم آن را کالاهای اساسی مورد نیاز مردم و لوازم و تجهیزات مورد استفاده در واحدهای صنعتی و سایر بخشهای تولیدی تشکیل میدهد.
دریکوندی با اشاره به پیشیگرفتن حجم صادرات بر واردات استان، گفت: تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا با سرعت بخشیدن به فرآیندهای گمرکی، فضای فعالیتهای تجاری برای فعالان اقتصادی استان با سرعت بیشتری تسهیل شود و سهم صادرات که نقش مهمی در رونق تولید و اشتغال قم دارد با افزایش چشمگیر همراه باشد.
مدیرکل گمرکات قم همچنین با اشاره به این که گمرکات قم در زمینه ترانزیت کالا ارتباط خوب و گستردهای با سایر گمرکات کشور دارد، افزود: در همین رابطه طی مدت یاد شده، ۹ هزار و ۱۳۲ تُن کالا به گمرکات استان وارد و ۲۵۱ تُن کالا نیز از گمرکات قم خارج شد.
گفتنیاست حجم اصلی صادرات و واردات استان قم در مسیرهای سبز و زرد است که بهسرعت امور گمرکی آن انجام میشود؛ همچنین اکثر رویههای گمرکی در بستر سامانه جامع امور گمرکی و بهصورت سیستمی و الکترونیکی صورت میپذیرد.