حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان پس از دیدار و گفتگو با مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه ترکیه در نشست خبری مشترک بار دیگر مراتب همدردی و همبستگی ایران با مردم زلزله زده در ترکیه، دولت و ملت این کشور اعلام کرد و روز جهانی زن را به همه بانوان در سراسر جهان و بویژه ترکیه تبریک گفت.
وی اظهار داشت: ما در ایران به درستی روز میلاد حضرت فاطمه زهرا (س) که بانوی نور و رحمت است روز زن نام نهادیم و در هفتههای گذشته این مناسبت را بانوان ایرانی جشن گرفتند؛ زنان در ایران نیرومندترین بخش جامعه ما هستند همانگونه که در ترکیه چنین نقشی را ایفا میکنند.
امیرعبداللهیان به وقوع زلزله اخیر در ترکیه و سوریه اشاره کرد و گفت: از ساعات اولیه وقوع زلزله، رهبر انقلاب و رئیس جمهور دستورهای اکیدی را برای همبستگی و کمک به مردم مسلمان ترکیه صادر کردند و در شرایطی که دستگاههای ذیربط در ایران درگیر کمک رسانی به زلزله خوی بودند، هلال احمر، ارتش و سپاه ایران با هماهنگی وزارت امور خارجه ترکیه وارد مناطق زلزله زده ترکیه شدند و خدمات رسانی خود را از تفحص تا ارائه خدمات مربوط به اسکان، پزشکی و سایر پشتیبانیها به عمل آوردند.
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه «داغ ترکیه را در این فاجعه انسانی داغ ایران میدانیم و خود را در این حادثه تلخ داغدار میدانیم»، برای جان باختگان این حادثه تلخ علو درجات، برای مجروحان شفای عاجل و بازماندگان صبر و بردباری مسئلت کرد.
امیرعبداللهیان درباره محورهای مذاکرات امروزش با وزیر خارجه ترکیه اظهار داشت: در این جلسه درباره موضوعات دوجانبه گفتگو و بر اهمیت توسعه مراودات اقتصادی و تجاری تاکید کردیم؛ افزایش حجم تبادل تجاری دو کشور از موضوعاتی است که در یک سال و نیم گذشته بیش از هر زمانی تحقق یافته که ناشی از اراده رهبران دو کشور به ویژه دولت جدید ایران است.
وی با بیان اینکه در نشست امروز راههای رفع موانع مورد بررسی قرار گرفت؛ امور گمرکی و ترانزیتی بین دو کشور را از دیگر محورهای گفتگوها برشمرد و گفت: ما بر شراکت منطقهای به جای رقابت منطقهای در کریدورهای حمل و نقل منطقهای از جمله کریدورها بین ایران و ترکیه تاکید داریم.
وزیر امور خارجه ایران ادامه داد: یکی از دغدغههای اصلی ما مسائل زیست محیطی و موضوع آب است در خصوص اهمیت تداوم دسترسی ایران و مردم مناطق غربی کشور به رودخانه ارس اتفاق نظر داریم تا کارگروه مشترک به همکاریها ادامه دهد.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان مبارزه با تروریسم را از دیگر محورهای گفت وگوی امروزش با همتای ترکیهای خود دانست و گفت: تروریسم از مبداء اقلیم کرستان عراق و داعش از مبداء افغانستان از نگرانیهای مشترک ماست.
امیرعبداللهیان افزود: همکاریهای امنیتی در مبارزه با تروریسم بین دو کشور در سطح بالایی قرار دارد وحق ایران و ترکیه را در چارچوب حقوق بینالملل برای دفاع مشروع در مقابله با هرگونه اقدام تروریستی از هر جهت و توسط هر گروه محفوظ میدانیم.
وی با بیان اینکه امنیت ترکیه را امنیت خود میدانیم، ادامه داد: معتقدیم تروریسم خوب و بد نیست بلکه تروریسم در هر لباس و شمایلی پدیده شومی است.
امیرعبداللهیان ادامه داد: افغانستان نیازمند تشکیل دولت فراگیر با مشارکت همه گروههای ذینفوذ و دارای بافت جمعیتی در این کشور است.
یکی از پیامدهای بحران در قفقاز باز شدن پای رژیم صهیونیستی در این منطقه است. ما حضور صهیونیستها در منطقه را یک تهدید جدی علیه صلح و ثبات در منطقه میدانیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان بیان کرد: صهیونیستها هر جا پا گذاشتند، ثمرهای جز ناامنی و ایجاد بحران نداشتهاند. جمهوری اسلامی ایران به همه طرفها هشدار میدهد نسبت به رفتار رژیم جعلی اسرائیل هوشمندانه عمل کنند و در قفقاز و سایر مناطق پای رژیم صهیونیستی را باز نکنند.
وزیر امور خارجه ایران تجارت مرزی و همکاریهای استانی را از دیگر محورهای گفت و گوی امروز برشمرد و اظهار داشت: در خصوص بازارچههای مرزی آنگونه که انتظار مقامات دو کشور است امور پیش نمیرود. خواستار گشایش در این حوزه هستیم.
وی همچنین گفت که چاووش اوغلو بزودی به تهران سفر میکند و درباره سفر آیتالله رئیسی به ترکیه نیز امروز رایزنی شد.
مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه در این نشست خبری مشترک، با تبریک روز جهانی زن در ترکیه اظهار داشت: ما هیچ وقت زنان و کودکان که از بلای زلزله متاثر شدند را فراموش نمیکنیم.
وی افزود: امروز پذیرای برادرم امیرعبداللهیان بودم که از ایشان به خاطر این سفر برای نشان دادن همبستگی با ترکیه تشکر میکنم.
چاووش اوغلو با اشاره به گفتگوهای خود با وزیر امور خارجه کشورمان، اظهار داشت: سفر رئیس جمهور ایران جناب آقای رییسی به ترکیه به دلیل وقوع زلزله به تعویق افتاده بود که در دیدار امروز برای عملی شدن این سفر گفتگو کردیم که چه کارهایی میتوانیم انجام دهیم.
وزیر امور خارجه ترکیه با بیان اینکه ایران بلافاصله بعد از زلزله با ما اعلام همبستگی کرد و از ایران بابت کمکهایش تشکر میکنیم، گفت: ایران یک تیم جستجو و نجات ۱۵۰ نفره را به ترکیه اعزام کردند که ۱۱ نفر را زنده نجات دادند. همچنین با ۱۴ هواپیما کمک انسانی ارسال کردند و همچنین در آدیامان یک بیمارستان بزرگ برپا کردند و همچنین از طریق زمینی هم محمولههای زیادی را برای ما ارسال کردند و هرانچه در توان داشتند در کنار ما بودند.
وی ادامه داد: در نشست امروز هم پیشنهاداتی را برای کمکهای بعد از این هم داشتند و از تیمهای ایرانی به خاطر فعالیتهای برادرانهشان تشکر میکنم.
چاووش اوغلو با اشاره به روابط نزدیک و سطح بالای ترکیه و ایران، اظهار داشت: به طور مرتب با برادرم امیرعبداللهیان در تماس هستیم و درباره مسائل بینالمللی و منطقهای و … در ارتباط هستیم در روزهای آینده نیز من به ایران سفر خواهم کرد.
وزیر امور خارجه ترکیه با اشاره به موضوعات اقتصادی مطرح شده در دیدار امروز خود با وزیر امور خارجه کشورمان، گفت: بروزرسانی قرارداد تجارت ترجیهی، برگزاری کمیسیون مشترک دو کشور، حوزه حمل و نقل و … از جمله موارد مطرح شده بود همچنین دو ماه بود که ما در گاز وارداتی از ایران کسری داشتیم، اما الان رفع شده است.
وی با بیان اینکه تروریسم مشکل مشترک ماست و باید در زمینه مبارزه با تروریسم عزممان را جزمتر کنیم، اظهار داشت: درباره مسائل منطقهای ارزیابیهای لازم را انجام دادیم، همچنین درباره برجام و مذاکرات آن ما به عنوان ترکیه خواهان به نتیجه رسیدن این مذاکرات هستیم.
چاووش اوغلو ادامه داد: ما بعنوان دو کشور همسایه میخواهیم همکاریهای خود را گسترش دهیم.
وزیر امور خارجه ترکیه همچنین درباره تحت تاثیر قرار گرفتن سوریه از زلزله و نحوه تعامل ترکیه برای کمک به زلزلهزدگان سوری، اظهار داشت: زلزله در ترکیه ۱۴ میلیون شهروندمان را متاثر کرد و سوریها را نیز متاثر کرد. ما برای ارسال کمکهای بینالمللی به سوریه تلاشهای خود را به کار بردیم و مرز خود را باز کردیم. تا امروز از مرز ۴۷۵ کانتینر کمک به سوریه رفته و فرودگاههای خود را نیز به روی کمکهای بینالمللی باز کردیم که به دمشق و حلب رفتند.
وی افزود: از مرزهای مختلف برای کمک به سوریها استفاده میکنیم از جمله مرز خود با اقلیم کردستان عراق. ترکیه علیرغم زخمهای زلزله هر آنچه از دستمان برآمده برای سوریها نیز انجام دادیم. برخی سیاستمداران در ترکیه و خارج اقدام به انتشار اخبار دروغ و نادرست کردند.
چاووش اوغلو همچنین در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره نشست چهار جانبه ایران، روسیه، سوریه، ترکیه گفت: نشست سه جانبه داشتیم و دو ماه پیش نیز در سفر امیرعبداللهیان خواستند که آنها نیز بپیوندند و ما نیز اعلام کردیم هیچ محدودیتی نداریم و به هر کس که بخواهد آری میگوییم.
وزیر امور خارجه ترکیه افزود: به روسها هم گفتیم که حضور ایران منعی ندارد و هفته آینده معاونان وزیر خارجه در روسیه خواهند بود و مقدمات دیدار وزرا فراهم میشود.
کم ظلم نکردن بر مردم سوریه وعراق با داعش پروری و غارت منابع سوریه و سر بستن بر رود دجله و فرات ب شیوه مدرن سد سازی یزیدی وشمری
این بلا عکس العمل ظلم های دولت ترکیه و سکوت مردم ترکیه برابر این ظلم ها هس
واقعا چرا نمیفھمن کہ اگر اسرائیل پاش بہ کشورھاشون باز بشہ اونجا رو اشغال خواھد کرد ھمون بلایی کہ دارہ سر بحرین می یارہ
شما را بخدا پیگیر قیمت مصالح ساختمانی باشید الان خونه شروع کردم نمی توانم به پایان برسانم. اول سال تیرآهن ۱۴ حدود ۲۳۰۰ قیمت می خورد الان شده ۴۷۰۰ از دو برابر هم بیشتر،
خواهشاً پیگیری کنید.